Hoe om te Zien hoeveel RAM-geheugen In Uw PC (en De Snelheid)

0
69
jultud/Shutterstock.com

Het RAM van de computer is de snelle korte-termijn geheugen er wordt gebruikt voor het draaien van applicaties en bestanden openen. Hoe meer RAM-geheugen op uw computer heeft, hoe meer je kunt doen in een keer. Hier is hoe om te controleren hoeveel uw systeem heeft.

Wij laten u zien hoe om te controleren hoe snel je hoeveelheid RAM is, ook. Zoals bijna alle technologie—behalve misschien batterijen—RAM-geheugen wordt steeds beter en sneller in de tijd. Nieuwere computers hebben een snellere RAM dan oudere computers.

Wat Is RAM?

RAM staat voor random access memory.” Dit is de lichamelijke werken van het geheugen dat op uw PC gebruikt. Al uw toepassingen, bestanden en andere gegevens worden opgeslagen voor snelle toegang. RAM-geheugen in uw computer een SSD of harde schijf, die veel langzamer dan RAM. Wanneer u een programma start of een bestand te openen, wordt deze verplaatst van de opslag naar de RAM.

Hoe meer RAM-geheugen je hebt, hoe meer je kunt doen in een keer. Als je niet genoeg RAM voor uw open toepassingen, zal het systeem vertragen als Windows (of een ander besturingssysteem) heeft om gegevens te verplaatsen in en out van de pagina-bestand op uw systeem schijf. Misschien ziet u zelfs een lage geheugen fout als er niet voldoende RAM.

Hoeveel RAM-geheugen je nodig hebt hangt af van wat je doet. Je moet meer RAM-geheugen voor het spelen van de nieuwste PC-games, virtuele machines, en het bewerken van 4K-video ‘ s.

Hoe om te Controleren hoeveel RAM er in Windows

U kunt controleren hoeveel RAM die je hebt in een verscheidenheid van snelle manieren.

Op Windows-10, het gebruik van de Task Manager. Met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer “Task Manager” of druk op Ctrl+Shift+Esc om het te openen. Klik op de “Performance” tab en selecteer “Geheugen” in het linkervenster. Als u niet ziet tabbladen, klik op “Meer Details” eerste.

De totale hoeveelheid RAM die je hebt geïnstalleerd, wordt hier weergegeven. De Task Manager vertelt je ook het standaard gebruik, de snelheid, de form factor, en hoeveel van uw systeem is het fysieke geheugen slots die u gebruikt. U kunt de installatie van meer RAM-geheugen als u het kunt openen op uw PC (niet mogelijk op sommige laptops) en hebben wat vrije slots.

De Manager van de Taak niet bieden deze nuttige informatie op Windows 7. In plaats daarvan kunt u uw totale hoeveelheid RAM die je in het Configuratiescherm > Systeem en Beveiliging > Systeem-pagina. U kunt ook snel open deze door het openen van het menu Start, met de rechtermuisknop te klikken op “Computer” en selecteer “Eigenschappen.” Kijk aan de rechterkant van “installed Memory” onder Systeem.

Voor meer specifieke informatie over uw RAM-geheugen timings op Windows-10 of 7, raden we aan CPU-Z Downloaden en installeren van CPU-Z, start het op, en klik op de “Memory” tab te zien deze informatie.

Als u het bouwen van uw eigen PC, je RAM-geheugen kan niet worden uitgevoerd op het vermelde timing totdat u tweak de timing.

GERELATEERD: Hoe Werkt RAM Snelheid en Timing van Invloed op Mijn PC Prestaties?

Deze informatie wordt over het algemeen weergegeven in het systeem-UEFI firmware of BIOS, te. Dit is vooral handig als je een PC zonder een werkend besturingssysteem. Gewoon booten, gebruikt u de sneltoets om het BIOS of UEFI firmware (het is anders op elke PC), en kijk voor meer informatie over het systeem geheugen, of RAM.

GERELATEERD: Wat Is een BIOS Doen, en Wanneer Moet ik Het Gebruiken?

LEES VERDER

  • “Hoe Hologrammen Werk op het Podium?
  • “Het Toevoegen van een GUI voor Linux Shell Scripts
  • “Waarom Windows Defender Firewall Blokkeert Sommige App-Functies?
  • “Waarom Gratis OTA TV-Beats-Kabel op de Kwaliteit van de Foto
  • “Hoe Kijken FXNow Zonder Kabel