Vad är en Instagram Tema, och Bör Du Ha En?

0
160
@Pantone/Instagram

Varje månad kommer en miljard människor använder Instagram. Om du är en av miljarder, varför inte få ut mer av din tid på app? En Instagram tema kommer att göra dina inlägg betala med nya, lojala anhängare och en mer imponerande foder.

Instagram teman synkronisera dina inlägg under en sammanhängande visuella konceptet, vilket ger dig en attraktiv, sammanställd konto. Även om inte alla behöver en Instagram tema, de är ett bra sätt att göra din Insta mer visuellt tilltalande och roligt. Och för alla som hoppas kunna använda plattformen för personal branding eller försäljning, de är nästan nödvändigt.

Är en Instagram tema rätt för dig? Och om så, hur kan du avgöra om (och hålla sig till) ett bra tema? Här hittar du allt du behöver att veta för att skapa en stand-out Instagram tema som växer din följande naturligt.

Varför Använda en Instagram Tema?

Med en Instagram-tema, alla inlägg som är förenade med visuell konsekvens. Ditt tema kan vara baserat på färg: till exempel, du kan bara göra inlägg på de svart-vita bilder eller bara pasteller. Det kan innebära ämne: du kan skicka alla beach-relaterade bilder eller alla bilder. Det kan innebära en större bild: att använda enskilda bilder för att skapa en större visuell mosaik av mindre bild ” – plattor.” Eller kan det vara något annat du drömmer upp.

För varumärken, ett Instagram tema som fungerar som ett slags stenografi för ditt “märke berättelse,” eller unik information om din verksamhet som kunderna älskar. Om du strävar efter att sälja till trendigt minimalistisk, till exempel, kan du fundera på att med ett tema som handlar om enkla bilder mot en ren vit bakgrund.

Men Instagram teman är också bra för individer. De kan ge människor en tydlig bild av vem du är bara genom en blick över din Instagram. Och de kan göra inlägg roligare, genom att ge dig payoff för en vackrare konto.

Sociala medier handlar om att representera dig själv på nätet, och en Instagram tema kan hjälpa ditt inlägg känns mer äkta och målmedveten. Ett stort tema tenderar också att locka till sig nya anhängare och tvingar fler människor att interagera med din avundsvärda konto.

Hur man Skapar en Instagram Tema

RELATEDHow att Skapa ett Personligt Varumärke

Gör detta inlägg taktik låter rätt för dig? Då behöver du för att välja den bästa tema att arbeta med.

Innan du bestämmer dig för ditt tema, rekommenderar vi att du läser vår guide till att skapa ett personligt varumärke. Att veta ditt personliga varumärke kan ge dig värdefulla idéer till att börja med.

Men med detta i åtanke, här är de steg som kommer att leda dig till en vinnande Insta tema.

Hantera Innehåll Första

För det första, du har att ta itu med utmaningen att avgöra vilken typ av innehåll till inlägget.

Om du postar för att sälja produkter, det är relativt lätt. Du kommer att vilja inlägg att visa dina produkter mindre bra. Som en individ, beslutet är mer komplicerat. Det hjälper till att bestämma ditt syfte för din Instagram först. Vill du visa upp din fantastiska övergripande livsstil? Har mat bilder för att stödja din matlagning blogg? Inlägg dagligen “outfit of the day” – bilder?

@thecabinland/Instagram

Börja med att tänka på dina mål och målgrupp, och rätt typ av innehåll för att inlägget kommer att följa logiskt. Du behöver inte alltid måste lägga upp samma ämne, men du verkligen kan om du vill att ditt tema att kretsa kring något specifikt, som till exempel mat eller resor. Du kan också titta på vilka av dina tidigare inlägg har fått flest likes och kommentarer, och syftar till att inlägg med liknande innehåll som din tema.

Har Din Bio

Instagram teman främst har att göra med de bilder du publicerar. Men, glöm inte att uppdatera din bio och visa bild, så att de återspeglar ditt tema också.

Dessa statiska element kan ge kontext till ditt tema, så att folk kan se vem du är och vad du gör direkt. Till exempel, om du är en naturfotograf, din Instagram tema kan kretsa runt vackra exempel på ditt arbete, alla beskurna och filtreras på ett liknande sätt. Men din bio kommer att berätta för folk att du är fotograf, så att de vet varför du skicka natur skott. Det ska också tala om för dem hur de kan kontakta dig—som är avgörande för alla företag eller entreprenör.

Din bio är tonen kan också spegla ditt tema. Om du inlägg allvarliga bilder och bildtexter, bio ska vara allvarlig också. Men om din Instagram innehåll är roliga och lättsamma, en rolig bio späckat med emojis kan fungera bättre.

Slutligen, din visa pic kan visa dem personen bakom foder. (Om du inlägg som varumärke, i vilket fall du bör använda din logotyp.) Displayen pic bör också matchar färgschemat på din Insta tema, för ett enhetligt utseende som visar din uppmärksamhet på detaljer.

Välj en Färg Historia

Din Instagram tema bör innebära ett färgschema. Men det betyder inte att du måste hålla sig till bara en färg—även om du säkert kan.

@Pantone/Instagram

Med alla svart-vita bilder eller alla bilder som har en nyans av rosa kan se vacker. Men du kan också använda en färg koncept, snarare än en specifik enda skugga. Till exempel, ditt tema kan innebära levande primära färger, neutrala nyanser, eller avstängd, urtvättade färger. Dina inlägg kan vara allt vara ljusa och lätta, eller mörka och moody. Oavsett vad det är, se till att plocka upp något och hålla på med det.

Det är också bra att lägga upp bilder i grupper som delar liknande färger. Du kan till exempel publicera en serie av bilder som innehåller röda, sedan övergången till bilder som innehåller gula. Detta hjälper din Instagram ser organiserad utan att begränsa dig till en enda färg.

Välj Ditt Filter

Filtrera alla dina foton på ett liknande sätt kommer att hjälpa dem att se ut som att de hör ihop, även om de inblandade i flera färger. Till exempel, en varm, dämpade filter kommer att ge din Instagram en vintage känsla, medan ren, sval filter kan låna en modern atmosfär. Du kan använda en uppsättning av filter istället för bara en enda, men de bör alla dela en liknande estetik.

Om du menar allvar om fotografi, du kanske också vill ta alla dina bilder i samma bakgrund. Men för amatörfotografer, filter kan hjälpa till att ge samma effekt.

Erbjuda Visuell Balans

Våra ögon är naturligt dras till symmetri. Och Instagram konton, med foton placerade i rader av tre, erbjuder ett perfekt tillfälle att göra saker symmetrisk.

Det finns många sätt att ge ditt tema symmetri. Du kan posta en inspirerande citat som den mellersta bilden i varje rad, flankerad av fotografier på personer eller platser. Du kan se till foton i varje rad dela med liknande färger. Eller så kan du dela dina bilder till “plattor”, så varje inlägg blir en del av en större mosaik. Oavsett hur du gör det, se till att överväga symmetri som du lägger upp.

Gröda med Omsorg

@thegreycollective/Instagram

Beskära dina foton på ett liknande sätt kommer också att hjälpa dig att låna visuella balans till din feed. Ett konto fyllt med närbilder ser annorlunda ut från ett konto fyllt med avlägsna bilder som omges av mellanslag. Du kan också lägga till ramar för att hjälpa till att dina bilder ser liknande.

Prep Ditt Konto

Om du har varit på Instagram för ett tag, du har förmodligen massor av gamla bilder som inte passar med ditt nya tema. När du börjar publicera tema bilder, så kan du välja om eller inte att ta bort gamla bilder, eller bara lägga upp så konsekvent att de får skjuts till botten där några anhängare någonsin bläddra.

Eftersom Instagram inte låta dig massa-ta bort gamla inlägg, rensa ut gamla saker som kan innebära en utmaning. Men, kan du försöka en tredje part app för massa-radering om du bestämmer dig för att det är det bästa draget. Vi skulle rekommendera väntar på att rensa ut dina gamla inlägg tills du är redo att fylla upp ditt konto med nya, dock. Annars kommer folk att söka för dig under tiden kommer att hitta en tomt, tråkigt konto, som kommer att driva potentiella anhängare bort.

Med hjälp av ett Instagram tema kan hjälpa er att få fler anhängare, vilket är en stor bonus om du är en entreprenör eller en företagare. Men det kan också aktivera din personliga Instagram till en källa av kreativa uttryck, vilket gör varje inlägg roligare och mer givande. Du verkligen behöver inte använda ett tema om du föredrar att publicera på måfå. Men om du vill att din Instagram att imponera på dina anhängare och visa upp din personlighet, detta är ett bra sätt att göra det.

Inlägg selfies del av dina Instagram-strategi? Vi kan hjälpa till med det också—kolla in vår guide för att ta bättre selfies nästa.