Hur DIY Ditt Nästa Drag Utan att bli Galen

0
89
Monkey Business Bilder/Shutterstock

Att flytta är stressande, oavsett vad—men det är också dyrt. Det är därför många människor väljer att gå DIY vägen och hålla kostnaderna nere. Här är några tips för att göra ditt nästa drag själv.

Låt oss titta på detaljerna för en DIY röra på sig, såsom att rekrytera dina vänner, hyra in extra hjälp, de bästa rutorna för att använda, och en del packning och uppackning tips. Oroa dig inte—du helt fick detta!

Rekrytera Dina Vänner

Försök att spendera flytta dag omgiven av så många vänner som möjligt. Ju fler händer du har på däck, desto lättare och roligare ska det vara. De som inte är starka nog att lyfta tunga lådor kan göra slumpmässiga jobb, som dragande i sista minuten donationer till sparsamhet butik, plocka upp pizza, eller rengöring.

Du kan tvista vänner, arbetskamrater, släktingar och till och med dina barn’ barnvakt för att hjälpa till. Ju fler, desto bättre och snabbare kommer du få gjort.

Det är också värt att hyra en del hjälp. De kommer att hjälpa dig att lasta på och av, men inte köra lastbil. De är också betalas ett timarvode (plus dricks). Du kan se till att Hyra En Hjälpare, såväl som mindre företag att anlita lokala studenter. Se bara till att den anlitade medhjälpare är bundna eller de försäkrade.

Definitivt ersätta dina vänner. De flesta är glada att hjälpa till i utbyte mot lite pizza, glass barer, snacks, eller en kall öl vid slutet av dagen. Glöm inte att ha några kyld flaska vatten på handen också. Om du flyttar lokalt, en hem-kokta måltid för alla efter att du har fast i din nya plats är en trevlig bonus.

Se till att spränga lite catchy låtar att hålla alla andar hög, och försök att undvika att någon känner sig överarbetad.

Boka Din Bil och Utrustning

När det gäller DIY rör sig, du har att samordna och schemalägga allt själv. Se till att du planerar i förväg, som lastbilar och trailers kan boka ut—särskilt om ditt drag infaller på en helg eller dag högskola låter.

Här är några detaljer att tänka på när du bokar din rörliga utrustning.

Att hyra en Lastbil

De flesta lastbil hyra företag stava ut den ungefärliga storleken av deras lastbilar, som “tillräckligt stor för att passa 1-2 sovrum saker.” Om du flyttar inom 30 minuter eller så av din aktuella position, en mindre lastbil kommer brukar göra, så att du kan göra flera resor. Mindre lastbilar är också billigare, lättare att köra, och mer hanterbart att parkera på trånga gator. Men om du flyttar längre bort—särskilt cross-country—en större lastbil är vägen att gå.

Kom ihåg, den beräknade utrymme i en lastbil bygger på tätt packa allt i. Du måste bestämma om du vill att bara slänga lådor eller förvandla det till ett Tetris-spel.

Fråga om försäkring, körsträcka kostar, och om det är en drop-off i närheten av där du är på väg. Också, kolla öppettider, som vissa hyra platser har efter timmar drop-off-tjänster och andra inte.

Hyr en Trailer

Om du flyttar i närheten, laddar upp en trailer och gör flera resor är ett annat utmärkt alternativ—bara se till att din bil kan hantera en tung belastning. Om du har mycket grejer, att hyra en truck är ett mycket bättre alternativ.

Hjälp Att Flytta Behållare

Ett annat populärt alternativ för DIY-mover är ett rörligt behållare. Dessa är allmänt känd som en SKIDA. Du kan använda det i stället för en lastbil, eller tillsammans med din lastbil/trailer. Företaget droppar flytta behållare av, du tillbringa en vecka eller två (eller en månad) för att fylla upp det, och sedan skicka den till din destination. Inte redo att flytta in i ditt nya hem ännu? Inte ett problem. De kan lagra behållaren på sina lager och leverera det när du är redo.

Några populära företag som erbjuder flytta behållare inkluderar U-Haul, SKIDA, U-Pack, SmartBox, och 1-800-Pack-Rat.

Övriga Leveranser

Afrika Studio/Shutterstock

Vill du hyra (eller köpa) andra förnödenheter medan du är på det, så som att flytta vagnar, möbler, kuddar, och remmar etc. De flesta av dessa kommer att vara tillgängliga från lastbil eller trailer företag på ett minimalt pris.

När det gäller kartonger och förpackningsmaterial, kan du ofta hitta begagnade flyttkartonger på Craigslist eller lokala Facebook-grupper. Du kan gå till mataffären och få olika stora rutor gratis, men vi rekommenderar att du använder rätt flyttlådor. De är mer hållbara, och de enhetliga storlekar gör packa in allt i lastbilen en bris.

Flyttkartonger är inte så dyr om du har för att köpa dem själv. Dessa Bankirer lådorna är perfekta för packning och flytta böcker—de är starka, hållbara, och har lätt-till-grepp handtag och vikbara klaffar, så ingen tejp behövs. Och kom ihåg, du sparar pengar generellt eftersom professionella flytta företag tar ut så höga priser.

Får ordentlig packning band—inte den billiga saker från Dollar Store. Det sista du behöver är en laptop exploderande under transporten. Och köpa mer tejp än du tror du behöver—det går fort!

Du kan spara förpackningsmaterial i förväg från Amazon och andra ställen som du tar emot paket från. Du kan också använda handdukar, tvättlappar, servetter trasa, örngott, eller ens lakan att svepa in dina värdesaker i.

Kolla Din Försäkring

Ingen tycker om att tänka på “tänk om”, men sanningen är att det är svårt att röra sig och hålla allt i tip-top form. Och ja, även rörliga företag har varit kända för att bryta grejer!

Kontrollera detaljerna för dina hyresgäster och husägare försäkring innan du flyttar dag. Det kan finnas särskilda bestämmelser om att flytta i allmänhet, med vänner hantera dina ägodelar, och vad du ska göra om något går sönder. På vissa områden, även täcka dina tillhörigheter medan de är i lastbilen eller förpackning behållare.

Detta är viktiga detaljer att veta i förväg, så att du kan se dina tillhörigheter täcks in.

Packning Tips

Ju mer förberedd du är, desto snabbare flytten kommer att gå (och gladare dina vänner kommer att vara). Så, se till att avsätta en del tid varje dag för att göra lite packning (du kan börja en månad i förväg om du har en massa tillhörigheter).

Här är några snabba och enkla förpackning tips för att hålla dig fokuserad och på rätt spår:

  • Rensa, rensa, rensa: Ta tillfället i akt att bli av med så mycket saker som möjligt. Om du inte har använt det i över sex månader till ett år, är chansen att du förmodligen inte kommer att använda det i framtiden.
  • Ta itu med ett rum i taget: i Stället för att studsa från rum till rum och packa lite här och där, rekommenderar vi dig att ta itu med ett rum i taget. Få det helt packat, och sedan flytta vidare till nästa. Se till att tömma garderoben, kolla under sängen, tömma alla lådor, och ta ner alla krokar och affischer.
  • Stapla allt i ett område: Detta gör det lättare när dina vänner eller inhyrd hjälp lastar lastbil. Helst, stapla dina lådor nära framsidan av ditt hem, som i vardagsrummet. Försök att placera tyngre poster/lådor nära fronten, så de kommer laddas först. Lämna utrymme för människor att gå förbi lådor och ta tag i möbler som soffa, säng, bord, etc.
  • Etikett på varje låda: Ibland, vid slutet av packning, vi förlorar vår omsorg och bara börja kasta saker i lådor. Det är okej, men se till att du skriva vilket rum de poster kom från. På detta sätt, när du letar efter din spik clippers, du kan börja öppna alla “badrum” lådor. Undvik att blanda rum, såsom att lägga till rätter till din låda med böcker eftersom det inte finns extra utrymme. Att du inte vill ha för att gå på skattjakt när du packar upp.
  • Transport av värdesaker dig själv: du Överväga att flytta din mer värdefulla saker i din bil, medan någon annan kör lastbil. På detta sätt kan du hålla ett öga på dem, och de kommer inte att få studsade runt (eller krossade) i lastbil.
  • Packa en “essentials” resväska: Behandla din röra sig som en semester, och packa för en veckas kläder, toalettartiklar, tv, snacks, laddare och andra nödvändigheter i en lätt-att-identifiera-resväska. Gör samma sak för varje familjemedlem. Detta sätt, om du kämpar för att hitta specifika artiklar, du kommer åtminstone ha grunderna på plats.
  • Använd Post-it-lappar för att styra din rörliga team: Försök att få in ditt nya hem innan du flyttar team anländer och etikett om du vill att saker ska gå med Post-it-lappar och en Sharpie. Detta sätt, att folk vet om att sätta soffan, sängen, en särskilt bokhylla, etc. Du kan alltid ändra saker runt senare, men du ska vara tacksam när din säng slutar upp på ditt rum och inte barnens.

Att flytta kan vara jobbigt, dyrt och inget kul. Men det behöver inte vara! Bjud in dina vänner, har gott om snacks, blast som musik, och få alla motiverade. Med en gedigen, rolig team, de timmar som kommer att flyga av, och du kommer att vara fast i ditt nya hem innan du vet det. Och tänk på alla pengar du sparar genom att göra det själv!