Är Utökade Garantier Någonsin Värt Att Köpa?

0
181
Rawpixel.com/Shutterstock

Utökade garantier finns överallt. Men om det är på en bil eller en apparat, utökade garantier är nästan alltid ett slöseri med pengar.

Den Bästa Garantin Är ett sparkonto

Utökade garantier är sällan värt pengarna. Produkter som inte bryter på egen hand, och när de gör det, priset för reparationer är vanligtvis lägre än vad du skulle spendera på en utökad garanti.

Visst, vissa människor har sparat mycket pengar med utökade garantier. Det är bra! Men ta en stund och fråga dig själv varför ett företag skulle erbjuda dig en förlängd garanti. Svaret är: därför att de är lönsamma.

Enligt Garanti Vecka, ett nyhetsbrev avsedda för service planer, utökade garantier är en $40 miljarder verksamhet. Denna siffra anger bara att utökade garantier är grovt dyra och sällan används.

I de flesta fall, är det bäst att hoppa över den utökade garantin och använda dina extra pengar för att bygga upp en katastroffond. Men varje situation är olika, och vissa utökade garantier är mer användbara än andra. Det är därför vi har undersökt några populära produkter som vanligtvis erbjuder förlängda garantier och förklara om det är värt pengarna.

Utökade Garantier för Bilar Är Bedrägerier

Syda Produktioner/Shutterstock

Utökade garantier för bilar är en gigantisk bluff. Finns de inte att göra människors liv enklare, och de är inte värt pengarna. Naturligtvis, alla är situationen annorlunda. Om du erbjuds en billig förlängd garanti för en bil med mycket körsträcka, till exempel, kan det vara värt att gå över för-och nackdelar.

Återförsäljare erbjuder utökade garantier för att komplettera sänkta priser på showroom golvet, för att driva folk till hög ränta, låg betalning erbjudanden i sista sekund, och för att se till att människor går till återförsäljarna (istället för små företag och konkurrenter) för service. På toppen av allt, är att återförsäljarna inte alltid hedra utökade garantier, och de mesta av pengarna från dem går mot en återförsäljare kommissionen, inte en kör sociala program.

Den genomsnittliga utökad garanti för att en bil kostar mellan $350 och 750 sek per år (plus ränta, om du lägger till den garanti kostnad för ditt lån). Och, i de flesta fall, en förlängd garanti kommer inte att täcka löpande underhåll (som kostar mindre än $100 per år när den betalas ut i pocket och förhindrar mest oväntade haverier).

Om du tar det $350-$700 och hålla den i ditt sparkonto, du har mer än tillräckligt med pengar för att betala för att någon överraskning reparationer. Om du stöter på ett problem som är för dyrt att ta itu med (ett motorbyte, till exempel), kan du sälja din bil och använda dina besparingar som en handpenning på en ny. Detta sätt, du slipper också Blå Bokförda avskrivningar och framtida haverier (efter ett allvarligt fel, bilar tenderar att suga pengar ur din plånbok).

Däremot kan det ibland vara värt att få en utökad garanti på vissa bildelar eller paint jobb. Om du är ökänd för att förstöra däcken, till exempel, en garanti kan spara dig en hel del pengar nästa gång du kör på en platt.

Transportören Försäkring Är Oftast Värt Det

Mykola Churpita/Shutterstock

Amerikaner bryta 5,761 smartphone-skärmar varje timme. Samtidigt som sjunker i, också beakta det faktum att de flesta smartphones erfarenhet laddning frågor eller minskar batteriets kapacitet efter bara några år av användning. På toppen av det, telefoner blir dyrare. Du vet vart vi är på väg med detta.

På grund av allt ovan, en förlängd garanti (kallas vanligtvis bärare försäkring) för din smartphone är vanligtvis värt den extra kostnaden. Vissa tillverkare kommer att helt ersätta din telefon om den går sönder, eller att de ska täcka reparationer (trasiga skärmar) under hela dess livslängd. Även om du inte slutar upp med hjälp av garantin, telefoner är ömtåliga, och det är skönt att veta att du inte behöver punga ut $1.000 för att ersätta en iPhone som faller på betong.

Se bara till att du förstår villkoren för din förlängda garanti innan du lägger ner några pengar. Vissa flygbolag ersätter inte din telefon om det inte helt kan betalas tillbaka, och andra kräver diskonterade betalningar för reparationer.

Datorer och Elektronik Sällan Behöver Garantier

Mashka/Shutterstock

Återförsäljare som Amazon och Best Buy erbjuder förlängda garantier för datorer och elektronik. Som de på bilar, dessa är oftast meningslöst. De finns att komplettera rabatter och konkurrenskraftig prissättning. Best Buy kan erbjuda en bärbar dator till en $50 rabatt om 50% av köparna är villiga att betala för en $100 Geek Squad garanti, och så vidare.

Det finns ingen mening i att köpa en garanti för billig elektronik, så vi kommer att gå snabbt täcka varför du kanske (eller kanske inte) vill ha en garanti för att någon dyr elektronik:

  • Stationära Datorer: Datorer bör inte bryta på egen hand. Om du är rädd för din nya skrivbordet kommer att bryta för ingen anledning, spendera extra garanti pengar på en mer tillförlitlig dator.
  • Bärbara datorer: Om du alltid sätta din bärbara dator i riskfyllda situationer, en utökad garanti som kan vara värt pengar—bara se till att det täcker dumma olyckor.
  • Datorn Delar: Om något går sönder på din dator, det är oftast på grund av att det har varit misskött. Tillverkarens garantier omfattar tillverknings-och materialfel. Så, om du inte har fått några allvarliga butterfingers, hoppa över den utvidgade garantin.
  • Spelkonsoler: spelbolagen är fortfarande blödiga från red ring of death kontroverser. Så, hoppa över garantin på din nästa Xbox. Om det är några problem, tillverkaren kommer förmodligen att ta hand om det gratis eller till en låg kostnad.

Allt, du behöver inte köpa utökade garantier för datorer och elektronik. Men om du är rädd för något som kommer att bryta, en garanti kan vara värt det. Om det är möjligt, dock överväga att köpa en mer tillförlitlig produkt.

Apparater som inte Behöver Utökade Garantier

tommaso79/Shutterstock

Nästan en tredjedel av alla människor köper utökade garantier för sina produkter och, ofta, dessa går oanvända. När de används, är det oftast för problem som omfattas av tillverkarens garanti, som misslyckas med sensorer i kylskåp eller tvättmaskiner.

För apparater, tillverkares garantier tenderar att täcka ett decennium av användning. Plus, hem garantier täcker vanligtvis apparaten reparationer och husägare försäkring betalar för varje täckt förluster. Så, nej, du ska inte köpa en förlängd garanti för dina apparater. Om du är rädd för att du kommer få betala för reparationerna, lägg sedan hälften av kostnaden för en förlängd garanti på ditt sparkonto. Som vanligt kommer att täcka några år av reparationer.

Utökade Garantier Är Användbara för Vissa Musiker

chaowarit nirakom/Shutterstock

Låt oss rip detta plåster snabbt—musiker är kända för att ha missbrukat dyr utrustning. Kanske är det stil, eller kanske är det genetiska temperament, men antingen sätt, att det är faktum.

Så, om du ska köpa musikutrustning, en utökad garanti kan vara en bra idé. Det beror på vilken typ av utrustning som du köper, vad du ska använda den till, och vad som är täckt av garantin.

Undvik garantier som täcker endast vissa delar eller former av produktfel. En som täcker eventuella olyckor eller missbruk är perfekt. Undvik garantier som kostar för mycket, så att de kunde löpa ut innan du faktiskt bryta din utrustning.

Här är en lista av musikutrustning och garanti-worthiness av varje:

  • Mikrofoner: Eftersom de är otroligt fina och dyra (speciellt band mikrofoner), en garanti som är värt att överväga. Dessutom, om du tenderar att vara grov med er och är rädd för att du kan bryta det, en garanti är nog en bra idé.
  • Instrument: Om du spenderar massor av pengar på ett instrument, är det förmodligen inte kommer att bryta. Det är ändå värt att överväga en garanti för ömtåliga instrument du planerar att missbruka, som vind, mässing, eller ihålig kropp stränginstrument.
  • Förstärkare: de Flesta förstärkare för evigt. Om de behöver bryta, det är ofta en tillverkning fråga som omfattas av tillverkarens garanti. Också, i motsats till vad alla säljare kan berätta för dig, rörförstärkare är lätt att self-service. De förlitar sig på teknik som har funnits i nästan ett sekel, trots allt.

En katastroffond är oftast mer kostnadseffektiv än en förlängd garanti. Om du hittar dig själv i en situation där man kan vara användbart, undersöka villkoren för garantin och tänka över det. Det är oftast en vecka eller en månad signup fönstret, så det är ingen brådska.