Uppdatera Din Logitech Trådlös Dongle Just Nu

0
106
Logitech

Använder du en Logitech trådlös mus eller tangentbord på din PC eller Mac? Det finns en god chans att din enhet är utsatta för “MouseJack” attack. Enheter säljs före 2016 är sårbara, men många sålda enheter efteråt också.

Som Sean Hollister på Väg rapporter, MouseJack attack låter en närliggande angripare bryta sig in i en Logitech USB-mottagare som är ansluten till din dator. De kan ansluta sina enheter till den och skicka alla tangentbordet de vill. Bara genom att skicka tangentbordet, angriparen kan hämta skadlig programvara eller torka din DATOR.

Detta problem rapporterades i 2016. För att fixa det, Logitech rullat ut en uppdatering av firmware. Däremot Logitech aldrig erinras om befintliga enheter som erbjuds till försäljning. Även om du köpt en ny enhet under de senaste åren, det kan vara utsatta. Den här uppdateringen kan inte ens erbjudas via Logitech standard desktop-programvara av någon anledning. Du kan gå ur vägen för att hitta, ladda ner och köra det.

För att åtgärda problemet, besök denna sida på Logitechs webbplats, hämta uppdateringen och installera den. För Logitech unifying-mottagare (USB-donglar), det finns uppdateringar för både Windows-och Mac-Datorer. Det finns också en separat uppdatering att installera om du har en Logitech G900 gaming mouse.

Om du inte är säker på om du inte har installerat uppdateringen av den inbyggda programvaran eller om din nya receiver kom med den nya firmware eller inte, bara att hämta uppdateringen och installera den. Uppdateraren kommer att låta dig veta om alla dina apparater är uppdaterade.

Som Logitech anteckningar, detta verktyg kommer också att uppdatera firmware på vissa särskilt utsatta Logitech trådlöst tangentbord på samma gång. Se till att de är anslutna när du kör uppdateringsprogrammet:

Om du har K780 MULTI-ENHET TRÅDLÖST TANGENTBORD, K375s MULTI-ENHET TANGENTBORD, WIRELESS TOUCH KEYBOARD K400 PLUS, MK850 PRESTANDA eller UPPLYST VARDAGSRUM TANGENTBORD K830 i samband med din Unifying-mottagaren, verktyget kommer att vägleda dig att uppdatera firmware på tangentbordet också.

LÄS NÄSTA

  • “Alexa Kunde Komma till Windows 10 Låsa Skärmen
  • “Vad är en TTY på Linux? (och Hur man Använder en tty-Kommando)
  • “Tittar Du på 4K Innehåll? Här är Hur att Berätta
  • “Hur Alexa Lyssnar för att Vakna Ord
  • “Hur Värdering en Billig Amazon Prime Abonnemang för Prime Dag