Hoe te Repareren van een Bevroren Windows-PC

0
271
Mashka/Shutterstock.com

Windows-Pc ‘ s bevriezen voor een verscheidenheid van redenen. Een exemplaar kan een toevalstreffer zijn, maar herhaalde bevriest stellen een probleem je wilt oplossen. Hier is hoe om te ontdooien en herstellen van een vastgelopen PC—en stop het vriespunt weer.

Hoe om te Ontdooien van een Bevroren Windows-PC

Er zijn verschillende manieren waarop u kunt herstellen van uw geblokkeerde computer, afhankelijk van wat de oorzaak van het probleem. Soms, alles wat je hoeft te doen is een paar seconden wachten—de PC kan krijgen opgehangen terwijl het doen van sommige werkzaamheden en de bevriezing opheffen zelf een paar seconden later.

Als een full-screen applicatie, zoals een spel, bevriest en voorkomt u dat u te verlaten, drukt u op Alt+F4. Hiermee sluit u de toepassing als het spel is gewoon het ervaren van grafische problemen, maar het zal niet werken als de aanvraag volledig bevroren.

Om te zien of de computer is nog steeds reageert, drukt u op Ctrl+Alt+Delete. Vanuit dit scherm kunt u het openen van taakbeheer (en sluit alle actieve toepassingen), of log uit of start uw PC opnieuw op. Als dit scherm niet verschijnt, moet u misschien niet in staat om te herstellen van uw PC zonder een herstart van het.

Als u voor het openen van de Manager van de Taak, die je zou kunnen om te herstellen van de vries. (U kunt ook op Ctrl+Shift+Esc om taakbeheer te openen.)

Selecteer het tabblad “Processes”—als je het niet ziet, klikt u op “Meer Details.” Zoek alle processen die veel CPU—klikt u op de “CPU” kolom kop om te sorteren op CPU-gebruik en zie de meest veeleisende processen op de top van de lijst.

Klik op een proces om het te selecteren en klik vervolgens op Taak Beëindigen” te geforceerd einde van het programma. Verliest u alle niet-opgeslagen werk in het programma, maar als het is vastgelopen en is het gebruik van veel van de CPU, worden er geen manier om te herstellen van uw niet-opgeslagen gegevens, hoe dan ook.

Soms, het Windows-bureaublad—met inbegrip van de taakbalk en het menu Start zou kunnen bevriezen. U kunt soms start de Windows Verkenner op te lossen deze problemen op. Om dit te doen, ga naar “Windows Verkenner” in de lijst van Processen, klik op om het te selecteren en klik vervolgens op de “Start” knop.

Als je die niet hebt opgeslagen, klikt u op de power-knop aan de onderkant rechts van de Ctrl+Alt+Delete scherm en selecteer “Opnieuw.” Hopelijk, uw computer zal normaal werken nadat het opnieuw is opgestart, dit lost veel problemen met het systeem.

U kunt ook proberen de druk op de Windows+L om het vergrendelen van uw scherm en ga terug naar het aanmeldscherm. U kunt opnieuw uw PC er ook. Echter, als Ctrl+Alt+Delete werkt niet, deze methode zal waarschijnlijk ook niet.

Als geen van de voorgaande stappen het werk, druk op Windows+Ctrl+Shift+B op je toetsenbord. Dit is een verborgen sneltoets combinatie die herstart uw PC graphics stuurprogramma ‘ s. Als ze de bron van het probleem, kan dit een blokkering op uw systeem.

Als geen van deze methoden werkt en de computer niet reageert op iets, er is maar één manier om te herstellen van de harde afsluiten.

Zoek uw computer aan / uit-knop, en druk op en houd deze 10 seconden ingedrukt. Uw computer zal geforceerd afgesloten. Wacht een paar seconden, en start het programma opnieuw door te drukken op de power-knop normaal.

Dit is niet de schoonste, veiligste weg naar het afsluiten van je PC. U moet gebruik maken van het scherm afsluiten methoden, maar, als het niet meer reageert, er is geen andere manier om het op te lossen.

Suwan Waenlor/Shutterstock.com

Als uw computer is voorzien van blauw-gescreend, dit is de enige manier om het te verhelpen. Standaard Windows-Pc ‘ s automatisch opstarten wanneer ze blauw scherm, maar als je een blue screen of death (BSOD), en de computer niet opnieuw opstarten, heb je waarschijnlijk uitgeschakeld automatisch opnieuw opgestart. Noteer de foutmelding en het uitvoeren van een harde afsluiten of opnieuw opstarten door lang te drukken op de power knop.

GERELATEERD: Hoe om Uit te Vinden Waarom Uw Windows-PC Gecrasht of Bevroor

Hoe om te Stoppen met Uw PC bevriest in de Toekomst

De bovenstaande tips kunnen helpen om uw PC te herstellen van een freeze en alles functioneert weer normaal. Als het is gewoon een one-time-freeze, maak je geen zorgen over te veel. Computers hebben soms fluke problemen als deze. Er kan worden door een fout in de hardware van uw computer stuurprogramma ‘ s of andere software.

Als het vriest zijn een regelmatig optreden, hoewel, er is iets mis met uw PC. Het kan een software of hardware probleem. De Betrouwbaarheid Monitor en BlueScreenView kan u in de juiste richting.

Als het vriest onlangs is gestart, en heb je ook onlangs bijgewerkt op uw PC is geïnstalleerd of nieuwe software, kunt u het Systeem Herstellen. Dit stelt de PC ‘ s software naar een goede staat. Deze optie kunt u vinden op de Windows-10, ga naar Configuratiescherm > Systeem en Beveiliging > Systeem > Systeem en Beveiliging > Systeem Herstel.

Om ervoor te zorgen dat malware niet problemen veroorzaken op uw systeem, raden wij het draaien van een anti-malware scan. Op Windows-10, die u kunt scannen met de ingebouwde Defender antivirus en probeer gratis een Malwarebytes scan. U kunt ook proberen andere anti-malware tools om een tweede (of derde) advies.

Hardware problemen zijn veel moeilijker te pinnen. Veel dingen worden niet. Kan de computer oververhit raken, bijvoorbeeld, of het zou een defecte RAM-geheugen. Als uw computer regelmatig vastloopt terwijl je het spelen van PC-games, zou dit kunnen wijzen op een probleem met uw PC graphics processing unit (GPU) (of, opnieuw, om oververhitting te voorkomen.) Vele andere componenten in uw PC kan de oorzaak zijn, echter.

Zorg ervoor dat uw PC is bestrooid uit, goed gekoeld, en test het RAM-geheugen. Het diagnosticeren van hardware problemen is lastig. Vaak, om nauwkeurig te testen, je hebt te ruilen een onderdeel voor een andere om te zien of dat het probleem opgelost. Als uw PC is nog steeds onder de garantie valt, beschouwen de verhuur van de fabrikant gaan met het probleem. Immers, dat is een deel van wat je betaald (of betaling) van hen voor.

Om het risico van software bugs, het is een goed idee om Windows opnieuw te installeren. Op Windows-10, u kunt gebruik maken van de “Reset” – functie om uw PC terug naar een ‘als nieuw’ staat. Houd in gedachten, echter, dat dit zal alle geïnstalleerde programma ‘ s. U kunt ook proberen een “frisse start”, die geeft je een verse Windows-10 systeem zonder de hulpprogramma ‘ s van de PC-fabrikant voorgeïnstalleerd.

Als u zojuist hebt geïnstalleerd op een Windows update in de laatste tien dagen, kunt u ook proberen de rollen van uw systeem weer.

Als uw PC vastloopt tijdens het proces, kunt u proberen om Windows 10 installeren van media op een ander computer. Invoegen dat in de bevroren PC opstarten vanaf de installatie-media, en vervolgens Windows opnieuw installeren. Als uw computer loopt vast tijdens de installatie van Windows (of daarna), weet je bijna zeker een hardware probleem hebt.

GERELATEERD: Hoe om Uit te Vinden Waarom Uw Windows-PC Gecrasht of Bevroor

LEES VERDER

  • “Hoe Lossen we het Crashen van Apps op een iPhone of iPad
  • “Xeon vs. Kern: Zijn Intel’ s Dure Cpu ‘ s de moeite Waard voor een Premie?
  • “Het Bijwerken Van Uw Logitech Wireless Dongle Nu
  • “Alexa Kon Komen om Windows 10 Lock-Scherm
  • “Wat is een TTY op Linux? (en het Gebruik van de tty-Opdracht)