Byta Lite Förvärrar Nintendos Bärbara Problem

0
149
Nintendo

Jag älskar mitt Nintendo Switch. Men jag gillar inte att ta det med mig i sin lovordade portabel form. Den nya Växla Lite kommer inte att fixa det—om något, för det kommer att göra det värre.

Så vad är problemet? Jag kommer inte att reta dig: det är att spel är ofta också svårt att se på den lilla 6,2-tums skärm. De av er välsignade med perfekt syn kanske inte märker detta, men det har varit en ganska konsekvent klagomål om att byta spel sedan allra första början. Och för att vara rättvis, det är inte exakt Nintendos fel: det är mer ett problem med spelet utvecklare (ofta inklusive Nintendo interna studios) att inte ta de praktiska detaljerna kring övergången form hänsyn till detta.

Ta en titt på den här skärmdumpen från Andetag av naturen. Det är ganska vanliga saker för ett action-RPG: menyn system har för att få en hel del information för att du på ett effektivt sätt. Och det är mycket bekvämt på de 55-tums TV i mitt vardagsrum, där nästan alla av mina Växla gaming är gjort.

Andetag av naturen är inventering på menyn lagerhantering, som syns på din tv.

Ta nu en titt på samma spel-menyn på Switchen tablett skärmen, knappt en tiondel av storleken. Det är inte större än min Galaxy Note telefon skärm, med en fjärdedel av upplösning och en betydande nedgång i klarhet på Nintendos billiga LCD-panelen.

Samma skärm som ovan, på sex-tums ursprungliga Växeln. Michael Crider

Spela Zelda i handhållet läge är en övning i frustration för mig. Dito för Smash Bros, där de stridande är ungefär storleken av ett Tic-Tac när kameran zoomar ut på en stor strid. Det är talande att när Nintendo släppte Smash Bros. på 3DS i 2014, det gav spelarna möjlighet att ha lätt att se gränserna kring fighters, en möjlighet som tyvärr saknas i Switch-exklusiva Super Smash Bros. Ultimata. Försöker att läsa text som har formaterats för en tv på en liten handhållen skärmen var ena riktiga nackdelen med att spela en av mina all-time favoriter, Mark of the Ninja, du är på språng.

Nintendo 3DS-versionen av Smash Bros. har synlighet-assistent beskriver på fighters funktioner, men Smash Bros. Ultimate på Switchen saknar dem. Nintendo

Ta Fortnite, det största spelet i världen just nu. Utvecklaren Epic har kopierat gränssnitt för PC, Xbox och PlayStation-versioner av mer eller mindre exakt på Växla…och i handhållet läge, den minsta typ på skärmen är bokstavligen en millimeter hög. På 5,5-tums Växla Lite med samma 720p-upplösning, det kommer att bli ännu mindre.

Den minsta texten på den här skärmen är bara en millimeter hög på Switch handenhetens display.

Jag är ingen utvecklare, men jag kommer att gissa att en del av problemet är att Switchen har haft en sådan robust bibliotek av portar från hem konsoler och indie PC-titlar på Steam. Dessa spel tar inte mycket tid eller resurser till hamn (åtminstone jämfört med original utveckling), och jag ska satsa att utvecklare och kvalitetssäkring team testa dem nästan uteslutande på bildskärmar och tv-apparater, formatet för vilka de ursprungligen avsedda. Testning för en lång tid i handhållet läge skulle inte vara praktiskt, men som recensioner att visa, att det är nödvändigt.

Problemet är inte universell. Spel utformade med bärbara spela i åtanke, som Pokemon Låt oss Gå, har inte samma problem. Oavsett om det är det faktum att spelet kommer från ett långt arv av game Boy advance-Spel och Nintendo DS bärbara spel, eller att det är i första hand avsedd för en mycket yngre publik, texten i Pokemon är stor och ögongloben-vänliga. Hamnar från iOS och Android som Fallout Shelter, för att inte nämna Nintendo ‘ s egna 3DS, verkar biljettpris mycket bättre. Principen är ganska lätt att destillera ner: spel designade till att visas på en liten skärm lider inte av att spela på en tv, men spel som gjort för en TV kan vara brutal på en liten display.

Kameravinklar och text i Pokemon: Let ‘ s Go är mycket mer vänlig för portabla spelare. Nintendo

Byta Lite är alla bärbara, hela tiden, med inga alternativ för dockad spela på en tv. Och dess skärm är ännu mindre än den typiska 2019 telefonens skärm. Spela några av Växeln: s mest populära spel om det kommer att bli brutal.

Andra plattformar har löst detta problem, om än inte inom ramen för bärbara spel. Android och iOS gränssnitt är adaptiva, som tillåter användare att skala text och gränssnitt inslag i nästan varje program. Även desktop-operativsystem kan hantera detta, åtminstone till en viss grad. Beviljas, Microsoft, Apple och Google har som behövs för att arbeta med rörlig skärm storlekar för bokstavligen decennier. Men det är en användbarhet fråga som har varit närvarande på Switch för två år, och det verkar inte vara att ändra när som helst snart.

“Jag måste spela Växla Lite sex inches bort från mitt ansikte så att jag kan se vad fan det är som pågår! Super kul!” Nintendo

Men det finns en anledning till optimism. Det är klart att Växla Lite är att positioneras som den barnvänliga, plånboksvänliga efterträdare till Nintendo 3DS (oavsett vad Nintendo säger), vilket innebär att de är mycket sannolikt att sälja tiotals miljoner av saker. Och att så är fallet, ansvarig utvecklare kommer att vara allt men tvingas att börja testa ut sina spel i handhållet läge på Omkopplaren Lite hårdvara. Med fler tester som görs på den lilla skärmen, kvalitetssäkring testare kommer sannolikt att tiggeri de devs för att göra texten större. Det kommer inte att göra någonting för de spel som redan lider av detta problem, och den myriad av portar som kommer in från Xbox, PlayStation, PC och förmodligen inte kommer att ha stora UI justeringar i budgeten. Men nyare spel kan bara vara lättare att se.

Stenhäll adaptiva gränssnitt är en modell för användbarhet i valfri storlek.

I avsaknad av mer robust verktyg för skalning, spelutvecklare kunde åtminstone ge oss en möjlighet för mindre eller större text. Hoppas på något liknande den utmärkt gränssnitt för att flytta sett i Blizzard Hearthstone kortspel, som ändrar hela layouten mellan DATORN, surfplattan och telefonen kanske förväntar sig för mycket. Men för den skull mina ögonglober, utvecklare, se åtminstone till att ge mig möjlighet att blåsa sms: a upp när jag är i handhållet läge.