Kijkt U naar 4K Content? Hier is Hoe om te Vertellen

0
92
Krivosheev Vitaly/Shutterstock

Een veel voorkomende klacht over 4K-Tv ‘ s is dat ze er niet uitzien, beter dan een HD-Tv. Maar het probleem is zelden de TV ‘ s schuld. Vaak is de inhoud die u aan het kijken bent gewoon niet in 4K.

Zoals u zou verwachten, Tv ‘ s weet op welke resolutie ze weergeven. Maar over het algemeen zal je niet vertellen. De meeste Tv ‘ s hebben niet een optie om te controleren of u bent het kijken naar iets in 4K, 1080p, of een andere resolutie. Je moet begrijpen wat de inhoud is beschikbaar in de plaats.

Waarom Je het Verschil niet Kan zien Tussen 4K en HD

Er zijn verschillende redenen waarom uw nieuwe 4K TV kan kijken identiek aan uw oude HD TV. Het probleem kan zijn dat uw bron voor video is eigenlijk niet in 4K, maar voordat we in die, laten we knock-out enkele van de meer typische redenen waarom uw 4K-TV er net zo uitziet als een HD-TV:

  • Uw TV Is Klein: de Resolutie wordt bepaald door het aantal pixels in een afbeelding. Als de schermen groter worden, de ruimte tussen de pixels groter wordt, en dat kan verlagen de visuele kwaliteit van een afbeelding. Dat gezegd hebbende, 1080p gaat op zoek “slechte” rond 60″, en dat is waar je kunt echt het verschil zien tussen 4K en HD.
  • Uw TV Moet Kalibreren: Als een computer monitor, uw TV moet worden gekalibreerd voor kleur, helderheid en contrast. Dit wordt meestal gedaan door de fabrikant, maar als je teleurgesteld door de kwaliteit van uw TV, dan is het waarschijnlijk moet worden gekalibreerd. Bovendien, moet u zet een beweging smoothing op uw TV.
  • Uw TV Is Goedkoop: Niet te grof of neerbuigend, maar goedkope Tv kunnen kijken als onzin. Als een 4K-TV is gemaakt van goedkope componenten, dan is het misschien niet beter dan een HD-TV. Plus, sommige goedkope 4K-Tv ‘s zijn niet UHD Tv’ s, wat betekent dat zij een gebrek aan moderne contrast en kleuren technologieën. (UHD) is de TV-equivalent van Apple ‘ s Retina-display).
  • Bent u met Behulp van RCA-Kabels: gebruik niet de gekleurde jacks achter de TV, gebruik dan een HDMI-kabel. RCA-kabels zijn al sinds de jaren ’50, en terwijl de nieuwere component RCA-kabels zijn in staat om hoge-resolutie video-signalen, ze zijn bijna altijd beperkt op 1080p.
  • Het is Gewoon Je: Alle mensen zijn in staat om het verschil te zien tussen 4K en 1080p. 4K is vier keer de resolutie van 1080p, na alle. Maar als je verwachtingen te hoog zijn, zou het verschil kunnen lijken verwaarloosbaar is aan u.

Als uw 4K TV ziet er nog steeds slecht, ondanks haar grootte, de prijs en de juiste kalibratie, dan is het probleem ligt waarschijnlijk bij de bron video.

Opschaling kan helpen met het maken van 1080p content beter uitzien op een 4K-TV. Maar schaalvergroting is geen magie, en je krijgt het beste beeld met native 4K content.

De kabel ondersteunt geen 4K Nog

Voor welke reden dan ook, kun je niet krijgen-kabel in 4K. De indeling met een hoge resolutie is geweest rond voor een lange tijd, maar het is over het algemeen nutteloos als je gewoon kijkt kabel-TV. Sommige set-top boxen ondersteuning 4K streaming en video downloads, maar laat het niet de kabel bedrijf je gek, kabel-TV maxes op 1080p.

In sommige gevallen, kabel ziet er anders uit (objectief gezien niet beter of slechter) op een 4K-Tv ‘ s. Dit is het bijproduct van de betere, helderder en duidelijker verlichting technologieën; het heeft niets te maken met de hogere resolutie.

Bent U Eigenlijk Streaming in 4K?

Netflix, Amazon Video, en een gastheer van andere streaming platforms beschikken over hun 4K-streaming plannen. Maar zelfs met deze streaming plannen, de meeste van de video die je streaming is eigenlijk niet in 4K. Het is niet zo dat u bent slachtoffer geworden van valse reclame, het is gewoon dat de meeste content op het gebied van streaming diensten dateert van 4K, nog geen formele 4K release, of is niet gelicentieerd voor 4K-weergave op streaming platforms.

Als u wilt controleren of uw favoriete programma ‘ s in 4K, HD-Rapport bevat een uitgebreide lijst van 4K titels op Netflix en Amazon Video. Als van nu, Hulu heeft niet veel met 4K-content, en het is alleen beschikbaar op de Apple TV en Chromecast Ultra. Je krijgt alleen de 4K content op Netflix, als je betaalt voor de duurdere Premium-plan. Alle Amazon Prime-leden krijgen Amazon Prime Video ‘ s 4K content zonder extra vergoeding.

Als je streaming op je PC, er zijn een aantal extra beperkingen. Netflix vereist specifieke hardware en software voor 4K streaming video op een PC, bijvoorbeeld.

Als je het kopen of huren van TV shows en films van diensten zoals Amazon, Vudu, iTunes of Google Play, zorg ervoor dat u betaalt voor de 4K (UHD) versie. Het is vaak duurder dan de 1080p (HD) versie.

nikkimeel/Shutterstock

Naast het ontbreken van werkelijke 4K content op het gebied van streaming diensten, het internet beperkingen maken 4K streaming een beetje funky. Voor een, alle stroom-in staat 4K-inhoud die is gecomprimeerd als de hel om de bestandsgrootte te verminderen. Terwijl Blu-Ray discs overdracht 4K content op ongeveer 80 Mbps, streaming platforms zoals Facebook comprimeren hun inhoud aan het punt dat het kan naadloos overzetten op ongeveer 25 Mbps. Het gevolg van deze compressie, zoals u waarschijnlijk al geraden, is de stream-in staat 4K content lijkt erger dan het 4K-video die je krijgt uit een Blu-Ray disc.

Dat gezegd hebbende, je kan niet streamen 4K content, tenzij uw internet snelheden zijn ergens rond de 25 Mbps. Als u niet weet wat uw internet snelheden, nemen de Ookla snelheid te testen.

Kijkt U naar een Dvd of Blu-Ray Discs?

Dit is waarschijnlijk duidelijk voor sommige mensen, maar de Dvd ‘ s niet kunnen dragen van 4K-video. In feite, de max resolutie van een Dvd is 720p, dat is vijf keer kleiner dan 4K. Wilt u het meeste uit uw 4K TV, is het misschien tijd om te upgraden naar Blu-Ray.

Maar er zijn enkele beperkingen op Blu-Ray. Oude films, zelfs als ze al geremasterd voor Blu-Ray Ultra HD, niet per se in 4K. Films die zijn opgenomen op de analoge film (Alien, Rocky) hebben meestal een zeer hoge resolutie en zijn eigenlijk verkleinde voor 4K-releases, maar films die tijdens de vroege leeftijd van digitale camera ‘ s (Star Wars Episode II, bijvoorbeeld) zijn zelden beschikbaar bij resoluties hoger dan 1080p.

Niet Alle Video Games Zijn 4K –

Als van nu, het enige spel consoles die ondersteuning 4K-gaming zijn van de Xbox One S, de Xbox One X en Sony ‘ s PlayStation 4 Pro. De originele Xbox niet bieden 4K, en het origineel en slim PS4 (terwijl het spelen van een 4K-video ‘ s en Blu-Ray discs) geen ondersteuning voor 4K gaming). In tegenstelling tot de logica en de rede, de Nintendo Switch is een 1080p console, en het loopt een paar games op 900p terwijl aangesloten op een TV (indien het ziet er verschrikkelijk op uw 4K-TV, aanpassen, scherpte en contrast).

Voyagerix/Shutterstock

In dit artikel, heb je waarschijnlijk al gemerkt een trend. Streaming services bieden 4K, maar hun bibliotheken vol zijn van 1080p films. Blu-Ray spelers zijn 4K-machines, maar niet alle films zijn eigenlijk in 4K. Hetzelfde geldt voor console games. Als u wilt controleren of uw favoriete games zijn eigenlijk in 4K, controleer de Xbox Een 4K-gids van Windows Centraal of de PS4 4K lijst van Digitale Trends.

Als je het spelen van een 4K-ready spel, maar het ziet er nog steeds als crap op uw TV, dan is het tijd om te duiken in de console menu. Voor de Xbox, zult u wilt druk op de Xbox knop, ga naar “Instellingen” openen “Video-Opties” en slaat op alle van de HDR-en 4K-opties. Voor de PS4, gaat u naar het home-scherm, opent u het “Geluid en beeld” menu en stel de resolutie in de “Instellingen voor Video-Uitvoer.”

Sommige TV-Apps Kunnen U Vertellen Wanneer U aan het Kijken bent 4K

Terwijl de Tv ‘ s in het algemeen niet geven van deze informatie in hun eigen interfaces, sommige streaming apps kunnen u vertellen. Natuurlijk, dit is alleen handig voor die individuele toepassing.

De YouTube TV app, bijvoorbeeld, heeft een handige “Statistieken voor Nerds” optie die het geeft uw huidige resolutie van de snelheid van de verbinding en andere geeky info.

Het openen van een video, selecteert u de drie punten, en open de “Statistieken voor Nerds” – optie (de bug-pictogram). Vervolgens een overlay geeft u uw huidige videoresolutie. Ga terug naar deze open wanneer u klaar bent om de overlay te verbergen.

Naast de video ‘ s huidige resolutie is een optimale resolutie. De optimale resolutie is berekend op basis van uw tv met de werkelijke resolutie, en het moet gelijk is aan uw huidige resolutie. Als uw huidige resolutie niet overeenkomt met de optimale resolutie, controleer dan de snelheid van de verbinding. Als de optimale resolutie voor een video niet 4K op uw 4K TV, dan is de video zelf is niet in 4K. (Houd in gedachten dat 4K is technisch 3,840 x 2.160. Mensen die “4K” dingen eenvoudig te houden).

LEES VERDER

  • “Wat is een TTY op Linux? (en het Gebruik van de tty-Opdracht)
  • “Hoe Alexa Luistert naar Wake Woorden
  • “Hoe Scoor je een Goedkope Amazon Prime-Abonnement voor Prime Dag
  • “Hoe Stream UFC Fight Night 155 de Randamie vs. Ladd Online
  • “Hoe de Snelheid van Uw Internet Verbinding