Du reser utomlands med Din Telefon? Här är Vad Du Behöver Veta

0
92
Bojan Milinkov/Shutterstock

Har tänkt på väg ut någonstans utan att telefonen lämna dig livrädd? Tja, här är vad du behöver veta om du reser utomlands med din.

Inte Alla Telefoner Fungerar Automatiskt

För några år sedan, reser med din telefon var lite svårare, och det fortfarande kan vara om du använder en äldre telefon. Det finns två 3G-standarder: GSM (används av de flesta i världen, och AT&T och T-Mobile i USA) och CDMA (som används av Ryssland, Verizon och Sprint). Vissa äldre telefoner var antingen GSM eller CDMA, vilket innebar att om du reser internationellt kan du hade frågor. Tack och lov, de flesta stora smartphones—iPhone XS, Samsung S10, och Google Pixel 3—arbete överallt nu. Om du använder en telefon som är mer än fem år gammal och är orolig för om det kommer att fungera, kontakta din operatör för stöd eller sök modellnumret på nätet.

Det större problemet nu är inte alla planer telefonen stöd för roaming som standard. Du har ofta att välja det första gången du åker utomlands, så transportörer kan säga att du har samtyckt till orimliga priser—vi kommer att titta på i ett ögonblick.

Om du inte har tagit din telefon utomlands innan (eller har bara tagit det till Kanada eller Mexiko), det är värt det för att kolla om roaming är aktiverat om du planerar att använda det. Kontakta antingen stöd eller granskning av villkoren i avtalet för definierade internationella avgifter.

Roaming-Avgifter Kan Bli Dyrt

Standard roaming-avgifter tenderar att bli löjligt. Vi pratar $2,00 per minut för samtal, $0,50 per sms: a, och (mest fasansfullt av alla) $2,00 per MB data. Så, tittar på en fem-minuters YouTube-video skulle kosta omkring $500 och bara öppna Instagram kan springa omkring $20. Som du kan se med hjälp av standard för roaming är en fruktansvärd idé.

Tack och lov, de flesta flygbolag nu erbjuda internationell roaming planer eller tillägg till befintliga planer. För en daglig eller månatlig avgift kan du få betydligt mer rimligt roaming-priser. Till exempel, Verizon ‘ s travel card kostar $10/dag och gör att du kan använda din vanliga ersättning av samtal, sms och data—upp till 500 MB hög hastighet, och då obegränsat i en långsammare hastighet. Medan det är fortfarande dyr, det är mycket mer rimligt än standard roaming-priser. Så länge du håller dig till din utsläppsrätter, du kommer inte att komma hem till någon oväntade räkningar.

Om du reser mycket, har du två bra val:

  • Registrera dig för Google-Fi. Priserna är samma i över 200 destinationer. På $10 per GB, det kan bli dyrt hemma eller om du streama en hel del filmer, men om du reser mycket, de besparingar som är galen.
  • Få en olåst telefon (eller få din operatör för att låsa upp din nuvarande) och köpa lokala data SIMs. Även om du bara stannar i ett par dagar, att inte behöva oroa sig om att gå över en uppsättning data gränsen är fina.

Du är Mer Sannolikt att Förlora Det

Resor är grov på telefonen. Du är långt mer sannolikt att tappa det, tappa det, eller om det blir stulet i en galen och främmande miljö än när du bara stökar omkring hemma. Du måste vara extra försiktig och vidta ytterligare åtgärder för att skydda den—speciellt om du är benägna att bryta telefoner.

Innan du ger dig ut på din resa, ta dessa steg för att skydda din telefon (och data):

  • Backa upp det. Telefoner är utbytbara, men bilder av ditt barns första födelsedag är det inte. Dina uppgifter är långt viktigare än den fysiska telefonen, så se till att det är helt backas upp. Om du har automatisk backup, nu är det dags att se till att det är igång. Följ dessa länkar för att lära sig mer om iPhone och Android säkerhetskopior.
  • Få ett ärende. Helt nya smartphones ser bra ut, men de är inte alltid praktiskt utan fall. IPhone XS har en härlig men dyr att byta ut glas tillbaka, och kant-till-kant-skärm lämnar inte mycket av en säkerhetsmarginal om du tappar telefonen. En anständig fall kan hjälpa skydda din telefon från skador.
  • Överväga att försäkra den. Detta är ibland inte så lätt som det låter. Du kan inte täckas för vad du tror, särskilt med reseförsäkringar. Att ett försäkringsbolag, en förlorad telefon vanligtvis betyder inte det att du lämnade det i ditt hotellrum eller på ett flygplan, det innebär att ett flygbolag tappat bort det. Det kan också vara hävdar storleksbegränsningar, höga självrisker, och tafatt hävdar krav. Se till att kontrollera det finstilta om du bestämmer dig för att försäkra din telefon eller ta en reseförsäkring och förväntar sig att det ska vara täckt.

Det är den Mest Användbara Sak Du Kan Ge

Song_about_Summer/Shutterstock

Så, ja, roaming-avgifter är löjligt, och det finns en chans att din smartphone kan bli stulna, men jobbigt är värt det. En smartphone är en av de mest användbara sakerna du kan ta med på en resa, eftersom det gör alla sina vanliga smartphone-y saker. Det håller dig i kontakt med dina vänner och din familj, du kan stanna på toppen av arbete, och efter en lång dag—du kan binge några Netflix visar på det.

Men din smartphone är också användbart för massor av resor-specifika saker:

  • Navigering och ta sig runt. Din smartphone gör det mycket lättare att ta sig runt i en främmande stad. Google Maps kan du visa promenader eller transitering vägbeskrivning till den plats som du vill åka till. Uber och Lyft kan kalla en resa som inte kommer att lura dig. Du kan leta upp lokala tåg och buss gånger eller köpa biljetter online. Jag vet inte hur jag skulle navigera nya platser utan min telefon.
  • Att hålla all din information på ett ställe. Din smartphone gör det lätt att komma åt bekräftelse nummer, adresser och allt annat du behöver från ditt e—postkonto-inga utskrifter som är nödvändiga! Detta är särskilt användbart om du är samordnar en resa med flera bokningar.
  • Incheckning för flyg och göra bokningar. Nu när du flyger, din smartphone kan vara ditt boarding-kort. Det sparar träd och gör ditt liv enklare. Du kan också göra på kort varsel bokningar för flyg och boende. Och eftersom du kan söka efter erbjudanden, det kan hjälpa dig att spara pengar på hotell.
  • Stanna på toppen av saker hemma. Arbetar på distans suddar ut gränsen mellan semester och arbete tid. Telefonen gör det möjligt för dig att bo på toppen av saker och ting, oavsett var du är. Om du klämma in en extra några dagar bort genom att “arbeta hemifrån”, telefonen hjälper dig att upprätthålla en illusion av att vara på kontoret.

De är bara de fyra saker som genast dök upp i mitt huvud. Det finns otaliga sätt din smartphone gör resor bättre: det är en kamera, ett instrument för forskning, och en kommunikationsenhet.

Eftersom det är så användbart, det finns en god chans att du kommer att tömma batteriet oftare medan du är borta. Se till att du har rätt adapter så att du kan ladda telefonen i ditt land. Det är också värt att investera i ett externt batteri så att du kan juice upp på språng.

Min smartphone är aldrig ur min ficka när jag reser internationellt. Om du tar din med dig, se till att överväga vårt råd—både innan och under din resa.