De Schakelaar Lite Verergert Nintendo ‘ s Draagbare Problemen

0
153
Nintendo

Ik hou van mijn Nintendo Schakelen. Maar ik hou niet van u het met mij in haar veelgeprezen draagbare vorm. De nieuwe Switch-Lite zal niet vast dat—als er iets, het maakt het alleen maar erger.

Dus wat is het probleem? Ik zal niet plagen je dat het games zijn vaak te moeilijk om te zien op de kleine 6.2-inch scherm. Die van u gezegend met een perfecte visie zou het niet merken, maar het is een redelijk constante klacht over schakelen spelen vanaf het begin. En om eerlijk te zijn, dit is niet precies Nintendo ‘s schuld: het is meer een probleem met de game-ontwikkelaars (vaak met inbegrip van Nintendo ‘ s interne studio ‘ s) het niet nemen van de praktische aspecten van de Schakelaar form factor rekening te houden.

Neem een kijkje op deze screenshot van de Adem van het Wild. Het is vrij standaard dingen voor een actie-RPG: het menu-systeem heeft te veel informatie krijgt u op een efficiënte manier. En het is veel comfortabeler op de 55-inch TV in mijn woonkamer, waar bijna al mijn Switch gaming is gedaan.

De adem van het Wild menu voorraad, zoals te zien op de televisie.

Neem nu een kijkje op hetzelfde menu spel op de Schakelaar van het tablet scherm, nauwelijks één tiende van het formaat. Het is niet groter dan mijn Galaxy Note scherm van de telefoon, met een kwart van de resolutie en een opvallende daling in de helderheid op Nintendo ‘ s goedkope LCD-paneel.

Hetzelfde scherm als hierboven, op de zes-inch originele Schakelaar. Michael Crider

Het spelen van Zelda in de handbediende modus is een oefening in frustratie voor mij. Idem voor Smash Bros, waar de vechters zijn over de grootte van een Tic-Tac wanneer de camera zoomt uit op een grote strijd. Het is veelzeggend dat, wanneer Nintendo uitgebracht Smash Bros. op de nintendo 3DS in 2014, het gaf spelers de mogelijkheid om eenvoudig te zien randen rond de strijders, een optie die helaas afwezig in de Switch-exclusieve Super Smash Bros. Ultimate. Het proberen te lezen van tekst die is opgemaakt voor een televisie op een kleine handheld scherm was het één echt nadeel van het spelen van een van mijn all-time favorieten, Mark of the Ninja, op de weg.

De Nintendo 3DS-versie van Smash Bros. heeft zicht-assisteren van contouren op vechters functies, maar Smash Bros. Ultimate op de Schakelaar ontbreekt hen. Nintendo

Neem Fortnite, het grootste game in de wereld op dit moment. Ontwikkelaar Epic heeft gekopieerd van de interface van de PC, Xbox en PlayStation versies meer of minder precies op de Schakelaar…en in de handbediende modus, het kleinste type op het scherm is letterlijk één millimeter hoog. Op de 5,5-inch Schakelaar Lite met dezelfde resolutie van 720p, het zal nog kleiner.

De kleinste tekst op dit scherm is slechts een millimeter hoog op de Schakelaar handheld scherm.

Ik ben geen developer, maar ik vermoed dat dat een deel van het probleem is dat de Schakelaar heeft genoten zoals een robuuste bibliotheek van de poorten van de consoles en indie PC titels op Steam. Deze games niet een enorme hoeveelheid tijd of middelen om de haven (tenminste vergeleken met de oorspronkelijke ontwikkeling), en ik durf te wedden dat ontwikkelaars en kwaliteitsborging teams testen ze bijna uitsluitend op beeldschermen en televisies, de indeling waarvoor zij oorspronkelijk zijn ontworpen. Testen voor een lange tijd in de handbediende modus zou het niet praktisch zijn, maar als beoordelingen toon, het is nodig.

Het probleem is niet universeel. Games ontworpen met een draagbare spelen in je hoofd, net zoals Pokemon Laten we Gaan, hebben niet dezelfde problemen. Of het is het feit dat de game komt uit een erfenis van de Game Boy en Nintendo DS draagbare games, of dat het is voornamelijk bedoeld voor een jonger publiek, de tekst in Pokemon is groot en eyeball-vriendelijk. Poorten van iOS en Android als atoomschuilkelder, en niet te vergeten Nintendo ‘ s eigen 3DS, lijken presteert een stuk beter. Het principe is vrij eenvoudig te destilleren neer: games ontworpen om te worden bekeken op een klein scherm geen last hebben van het spelen op een tv, maar die games die gemaakt zijn voor een TV kan worden brutaal op een klein scherm.

De camerahoeken en de tekst in Pokemon: Let ‘ s Go zijn veel vriendelijker voor draagbare spelers. Nintendo

De Schakelaar Lite is portable, de hele tijd, met geen optie voor gedokt spelen op een televisie. En het scherm is zelfs kleiner dan de typische 2019 scherm van de telefoon. Het spelen van een aantal van de Schakelaar van de meest populaire games op het gaat om brutaal.

Andere platformen hebben dit probleem opgelost, zij het niet in de context van portable gaming. Android-en iOS-interfaces zijn adaptief, zodat gebruikers schaal tekst en interface-elementen in bijna elke app. Zelfs desktop operating systemen kan deze, op zijn minst in enige mate. Verleend, Microsoft, Apple en Google hebben die nodig is om te werken met variabele scherm maten voor letterlijk decennia. Maar het is een usability probleem dat aanwezig is geweest op de Schakelaar voor twee jaar, en het lijkt niet te veranderen anytime soon.

“Ik heb om te spelen de Schakelaar Lite zes centimeter afstand van mijn gezicht, zodat ik kan zien wat de hel is gebeurt! Super leuk!” Nintendo

Maar er is een reden voor optimisme. Het is duidelijk dat de Switch-Lite wordt gepositioneerd als de kind-vriendelijke, portemonnee-vriendelijke opvolger van de Nintendo 3DS (maakt niet uit wat Nintendo zegt), wat betekent dat ze zeer waarschijnlijk te verkopen tientallen miljoenen van de dingen. En als dat het geval is, verantwoordelijke ontwikkelaars zullen alle, maar gedwongen om te beginnen met het testen van hun games in de handbediende modus inschakelen Lite hardware. Met meer testen worden gedaan op dat kleine scherm, kwaliteitsborging testers zal waarschijnlijk bedelen die devs om tekst groter te maken. Het zal niets doen voor de spellen die al lijden aan dit probleem, en de veelheid van de poorten van de Xbox, PlayStation en PC zal waarschijnlijk geen grote UI-aanpassingen in de begroting. Maar de nieuwere games is misschien makkelijker om te zien.

Hearthstone de adaptieve interface is een model voor de bruikbaarheid van een willekeurige grootte.

In de afwezigheid van meer robuuste schalen tools, game-ontwikkelaars kunnen in ieder geval geven ons de mogelijkheid voor kleinere of grotere tekst. Hopen op iets als de uitstekende interface verschuiving gezien in Blizzard ‘ s Hearthstone kaart spel, die verandert zijn hele lay-out tussen de PC, tablet en telefoon kan worden verwacht te veel. Maar omwille van mijn ogen, ontwikkelaars, neem dan in ieder geval geven mij de mogelijkheid te blazen dat tekst tot wanneer ben ik in de handbediende modus.