Anta Dessa 4 Rimligt Sommaren träningsmål för att Undvika Utbrändhet

0
143
Afrika Studio/Shutterstock

För många människor, uppkomsten av sommaren innebär start av storslagna fitness mål att komma i form för baddräkt säsongen. Det är en mycket enklare och mer produktivt att sätta rimliga mål men—här är hur.

Många av oss sätter nya träningsmål varje år inför sommaren. Problemet är att vi tenderar att ange strikta mål med förväntningar om att se resultat inom en väldigt kort tid. När vi inser att våra kroppar inte kan hålla jämna steg med våra ambitioner, besvikelse sätter in. Men mål kan vara mycket mer uppnåeliga och inspirerande än så.

Den goda nyheten är att det räcker med att ha en mer positiv personlig erfarenhet under sommaren är det en liten förändring i tänkesätt. I det ögonblick vi inser att omedelbar tillfredsställelse bör inte tillämpas på träningsmål, och att bra saker ta tid, vi kommer att vara mer mottagliga för uppnåendet av mindre mål, och vår framgång kommer oundvikligen att öka.

Oavsett om det är att ge jogging ett försök, blir mer flexibla eller blir starkare, det finns en mängd olika mål kan du enkelt arbeta med under sommaren för att hålla humöret hög och ditt självförtroende stark och frisk. Om du letar efter inspiration till rimliga sommaren träningsmål för detta år, läs vidare för att ta reda på om fyra alternativ du kan lätt anta i den livsstil du är redo att ge sig på.

Bli Mer Flexibel

Om du inte är särskilt aktiva, besluta att öka din nivå av flexibilitet är ett bra sätt att underlätta i en mer aktiv livsstil. För så enkla som denna verksamhet kan tyckas, fördelarna är betydande och omfattar både kropp och själ.

Efter träningen dynamisk stretching och yoga, till exempel, kan bidra till att förbättra utbud av rörelse och musklernas elasticitet och ännu lägre chanser av muskelskada. Dessutom, de hjälper till att stress och spänningar släpper, att du känner dig ny energi och mer flexibelt i slutet av varje session.

Oavsett om du bestämmer dig för att arbeta på att kunna röra på tårna eller göra en specifik yoga pose, allt du behöver göra är att träna ett par minuter varje dag. Det är en del av skönheten av stretching: det tar inte upp mycket tid av din dag, det kräver inte mycket utrymme, och det kommer med en rad fördelar.

Konsekvens och beslutsamhet är nyckeln. Ju oftare du tränar, desto snabbare kommer du att märka en förändring. Denna attityd är kärnan i alla fitness-mål, vilket är varför börjar lätt med något så enkelt som att förbättra din flexibilitet kan vara den drivande kraften bakom större mål.

Håll en Planka För Ett Visst Antal Minuter

Plank är ett annat enkelt sätt att testa din kondition. Att hålla en planka, oavsett om det är genom att stå på armbågarna eller dina händer, kräver en hel del av core styrka att pågå längre än några sekunder. Innehav för en längre tid än en minut är redan en tydlig indikator på en stark kärna, den uppsättning av musklerna runt din mage som kan hjälpa till med bra hållning och förebyggande av smärta i nedre ryggen.

Börja med att mäta det antal sekunder som du senast på första försöket, och sedan träna flera mindre mål som du tror att du kan uppnå på kort tid. Om du kan hålla en planka för 10 sekunder till att börja med, ställ in 20 sekunder som mål för slutet av andra veckan, och 30 sekunder i slutet av månaden, och så vidare. Medan praktiken kan definitivt hjälpa, att det är bra att fokusera på abs och obliques övningar, samt kör eller ens hoppa för att stärka din kärna. Du kan välja att göra oavsett vilken aktivitet du är mer förtjust i att bara så länge som det kommer att bidra till styrkan utveckling. Varje liten bit hjälper.

Bli Starkare

Ivan.Posavec/Shutterstock

För många av oss, en typisk sommar målet är möjligheten att visa upp resultatet av hårt arbete i form av en slank figur och pumpade muskler. Efter alla, det är sommar, och mängden av lager krävs för att känna sig bekväm utomhus är minimal. Men allt detta kräver tid och tyvärr, om du inte börjar arbeta på det månader i förväg, kan du inte förvänta dig att skörda resultaten innan sommaren är slut.

Ett smart sätt att omvandla dessa idéer till uppnåeliga mål är genom att sträva efter att öka din styrka. Medan det är sant att bygga muskler tar tid, hela processen för att styrketräning kan vara mycket mer givande än att bara bestämma att sprida en viss mängd pounds eller förlora några inches av din midja.

Detta långsiktiga projekt kan enkelt delas upp i mindre kortsiktiga mål som kan hjälpa dig att hålla engagerade och ivriga att fortsätta att arbeta hårt. Vill kunna göra 20 på varandra följande full armhävningar i slutet av sommaren? Börja träna din arm muskler regelbundet och beslutar om ett par mindre mål, som tio armhävningar på knä med en vecka och 20 av vecka 3. Det mindre målet, är det mer troligt att du kommer att vara att uppnå dem, och ju mer upphetsad du kommer att vara att uppnå ditt ultimata mål.

Det viktiga är att anpassa dina mål och utveckla en strukturerad plan — fastställa din nuvarande fitness nivå, identifiera dina gränser, och vara uppmärksam på din livsstil. Att ha en konkret och mätbar handlingsplan kommer att göra det lättare att hålla reda på dina framsteg och förbättra ditt självförtroende i processen. Börja långsamt med enkla övningar och få repetitioner. När du märker några förbättringar, öka antalet repetitioner och set tills du är redo att gå vidare till tyngre vikter och mer avancerad träning. Kom bara ihåg att formen är avgörande och som du inte tvinga dig själv att göra mer än vad din kropp tål. Om det blir överväldigande, kan du alltid hyra en buss för att guida dig till framgång.

Fundera på att Köra ett Maraton

Om styrketräning låter inte särskilt spännande eller intressant, kan du ge jogging ett försök. Sommaren är den perfekta tiden för att få in det som vädret och den långa timmar ger dig massor av möjligheter för att passa en snabb joggingtur i din dagliga rutin. På toppen av det, att utöva utomhus har visat sig öka stämningen och minska ångest genom frisättning av endorfiner och absorptionen av vitamin D. När allt det tar bara ett par löparskor och bekväma kläder, det är svårt att säga nej till en aktivitet som ger en mängd fördelar för hälsan.

Om du känner dig modig, en stor jogging-relaterade mål skulle vara att springa ett maratonlopp eller en halv maraton med följande sommar. Att delta i någon tar stor förberedelse, disciplin och engagemang, saker som du behöver för att börja arbeta på med månader i förväg. Genom att börja jobba på det i sommar, du ger dig själv tillräckligt med tid för att få in vanan, åta sig det, och arbeta på att göra betydande framsteg.

Även om det kan verka som det bästa sättet att utveckla en plan för utbildning är främst inriktad på att öva allt längre körningar, det finns mer att göra än du kanske tror. Löpning kräver uthållighet och styrka, vilket kräver en varierad utbildning planen som inkluderar avstånd går, cross-training, och resten dagar. Cross-training innebär att all verksamhet som kan bidra till att öka kroppens styrka, särskilt core muskler, som yoga och pilates, som bör göras regelbundet.

Eftersom du har månader av förberedelse inför dig, det är enkelt att sätta upp kortsiktiga mål för att hålla dig motiverad och få tiden att gå genom att till synes snabbare än om du skulle bara arbeta mot ett mål. Tänk på att ange kortare avstånd lopp eller köra vissa spår efter ett visst antal veckor och njuta av den känsla av prestation när du är klar med dem. Vänta bara tills du är klar marathon nästa sommar!

Oavsett vilken träning du bestämmer dig för att ställa till dig själv i sommar, kom ihåg att hålla det rimligt och inspirerande. Siktar på att ha mindre mål för att stanna engagerade och hängivna till att din slutliga målet och göra klättra till det lite enklare. Tålamod och beslutsamhet ska aldrig lämna din sida.