Hoe de Snelheid van Uw Internet Verbinding

0
107
Tero Vesalainen/Shutterstock.com

Internet verbindingen kan altijd sneller. Of je downloads kruipen, streaming voelt als een diashow, of wilt u gewoon het maximaliseren van uw snelheid, hier is hoe je kunt versnellen van die verbinding.

Afhankelijk van uw Internet Service Provider (ISP), kan je vaak in een sneller tempo door het aanroepen van hen (of van een bezoek aan hun website) en een upgrade naar een duurdere plan. Uw maandelijkse factuur zal omhoog gaan, maar zo zal uw snelheid. Voordat je dat doet, echter, hier zijn enkele tips die kunnen de snelheid van uw verbinding gratis.

Het optimaliseren van Uw Wi-Fi en het Lokale Netwerk

Veel problemen met de lokale netwerken, in het bijzonder degenen die met behulp van Wi-Fi, zijn de schuld voor de slechte Internet snelheden. Voor het bekijken van uw Internet verbinding, het is de moeite waard ervoor te zorgen dat uw lokale netwerk is up-to-par.

De meest fundamentele oplossing voor de slechte prestaties van het netwerk is om te zetten uw router (modem), als het een apart), tot tien tellen, en vervolgens weer in. Dit is de zogenaamde “power-fietsen” van uw router, en het kan vaak versnellen.

Als u Wi-Fi in plaats van wired Ethernet, het is een goed idee om interferentie te minimaliseren van netwerken in de buurt, omdat deze kan leiden tot snelheid dips en netwerk drop-outs. Als je ziet een heleboel andere netwerken op uw apparaten wanneer u een verbinding met uw thuis Wi-Fi, zult u waarschijnlijk profiteren van het oppakken van een Wi-Fi-kanaal dat biedt de minste storing.

Als u een moderne router die ondersteuning biedt voor de 5 GHz band, moet u gebruik maken van het waar mogelijk. Het gebruik van de 5 GHz band resulteert in een hogere snelheden en minder storing. Als u een 802.11 ac compatibel met dual-band router, zie je twee netwerken worden weergegeven wanneer u verbinding maakt. U kunt de naam van hen dienovereenkomstig onder uw router instellen. De meeste routers hebben instructies voor het openen van deze interface gedrukt op de zijkant van het apparaat.

Terwijl je ingelogd bent, het is de moeite waard het downloaden en installeren van een nieuwe firmware beschikbaar is voor uw router. Waar vind je deze verschilt op basis van de fabrikant en het model dat u gebruikt, zodat u kunt zoeken naar ‘Software Update’ of iets dergelijks.

Je moet niet met een onbeveiligd draadloos netwerk. Als je een open netwerk is, kan iedereen hop on it en sap en je bandbreedte. Zorg ervoor dat uw netwerk is beveiligd met WPA2 (AES) wanneer het mogelijk is. Met dit ingeschakeld is, worden alle apparaten met een wachtwoord is vereist om verbinding te maken.

Het omzeilen van volledig draadloos en via een bekabelde Ethernet-aansluiting biedt de beste lokale prestaties van het netwerk. U kunt ook proberen het verplaatsen van uw router naar een betere locatie, dichter bij het gebied waar je gebruik van je draadloze apparaten meest vaak.

Ten slotte, als uw router is oud (van twee tot vijf jaar) overweeg de aanschaf van een nieuwe. De apparatuur in het netwerk krijgt zelden een pauze, en kunnen er problemen ontstaan, afhankelijk van hoe hard je het gebruikt. Nieuwere routers ondersteunen snellere Wi-Fi-standaarden, zoals 802.11 ac. Voor de beste dekking, wilt u misschien overwegen om een mesh Wi-Fi systeem.

Een oude modem kan uw snelheid probleem, ook. Als je het niet krijgen van de snelheden die je betaalt voor, en u hebt gekocht uw modem tegen een lange tijd geleden, is het misschien tijd om te upgraden.

GERELATEERD: Hoe Krijg ik een Beter Draadloos Signaal en het Verminderen van het Draadloze Netwerk Storing

Test Uw Snelheid

Met uw lokale netwerk optimaal werken, is het tijd voor het testen van uw Internet snelheid. U kunt dit doen met behulp van een dienst als Speedtest.net, Fast.com of zelfs Google. Draai, indien mogelijk, de test van een laptop via een bekabelde Ethernet-verbinding of verplaatsen van het apparaat dat u aan het testen bent zo dicht mogelijk bij de router mogelijk te maken.

Zorg ervoor dat u de snelheid te testen terwijl je niet actief met je verbinding. Als je te streamen of te downloaden op hetzelfde moment krijgt u waarschijnlijk een lager resultaat.

U kunt de test uitvoeren een paar keer om de meest betrouwbare resultaten. Nu, vergelijk de snelheid die je krijgt met de snelheid die u moet krijgen. Het is ongewoon voor real-world Internet snelheden aan te passen aan die geadverteerd door uw serviceprovider, maar je moet ergens dicht tijdens de daluren.

Soms, lage snelheden kunnen wijzen op een probleem dat alleen kan worden opgelost door uw serviceprovider. Dit kan zijn het vervangen van de kabels of het installeren van nieuwe access points. Voordat u de telefoon opneemt, hoewel, het is het beste om te proberen de processen die hieronder worden vermeld. Op deze manier kunt u vertel uw service provider u alles hebt geprobeerd op uw einde te maken aan het oplossen van het probleem.

Limiet hoeveel Bandbreedte U

Uw Internet-verbinding biedt je met een beperkte hoeveelheid bandbreedte die moet worden gedeeld tussen alle apparaten op uw netwerk. De meer-apparaten via het Internet in een keer, de minder bandbreedte er is om rond te gaan. Het beperken van hoeveel je doet in één keer kan sterk verbeteren van uw Internet snelheid.

Bepaalde activiteiten verbruiken veel bandbreedte, bijvoorbeeld:

  • Grote downloads
  • Het streamen van inhoud, in het bijzonder van een 4K-of 1080p-video
  • Wi-Fi-camera ‘ s en deurbellen
  • BitTorrent overdrachten, met inbegrip van het verkeer stroomopwaarts op sommige verbindingen (ADSL, bijvoorbeeld)

Probeer vast te stellen wat elk apparaat dat kan worden met behulp van meer dan haar billijk aandeel van de bandbreedte. Vraag andere familieleden of huisgenoten, of ze streamen naar een geweldige video-of downloaden van bestanden via BitTorrent. Het kan zijn dat u de Internet snelheid die je betaalt voor, maar je probeert te veel te doen in een keer op uw huidige abonnement.

Als u vermoedt dat dit het geval is, kunt u een paar gedrag uit te proberen en te helpen. Laat grote downloads tot laat in de nacht wanneer niemand wakker is (u kunt het schema de meeste BitTorrent clients). Stel uw smartphones en tablets de update automatisch, zodat ze downloaden van de bestanden die ze nodig hebben in de nacht tijdens het opladen.

Als uw router ondersteuning biedt voor het inschakelen van Quality of Service (QoS) op het bedieningspaneel. Deze functie deelt de bandbreedte efficiënter en voorkomt dat bepaalde activiteiten (zoals torrent-downloads) brengen alles tot stilstand.

Wijzigen van Uw DNS-Servers

Het domein naam systeem (DNS), is net als het Internet adresboek. DNS omgezet domein namen (zoals howtogeek.com) in het server-IP-adressen op welke data is opgeslagen. De snelheid waarmee de DNS-servers werken verschilt aanzienlijk. Een trage DNS-server betekent dat de wachttijden langer (meer latency) bij het benaderen van websites.

Soms is de keuze van de DNS-server van invloed op welk IP-adres u bent gediend—in het bijzonder bij websites spreiding van de belasting van hun verkeer met behulp van content delivery networks (Cdn ‘ s).

Standaard kunt u gebruik maken van uw service provider toegewezen DNS-servers. Deze zijn waarschijnlijk niet de snelste voor u beschikbaar. Een betere keuze is voor het gebruik van DNS-servers die wordt aangeboden door Google (8.8.8.8 en 8.8.4.4) of CloudFlare (1.1.1.1). Voor de beste resultaten, het uitvoeren van een eenvoudige test om te vinden van de beste DNS-servers op basis van uw geografische locatie.

De beste manier voor het implementeren van DNS-wijzigingen op uw router. Door het veranderen van de DNS-server op uw netwerk hardware, je zult zien dat de verbetering op elk apparaat dat verbinding maakt met het. Het alternatief is het veranderen van de DNS-servers op elk apparaat dat je gebruikt.

Wees Bewust van de Software

De Software kan ook leiden tot problemen met de snelheid van Internet. Er kan iets worden intensief gebruik maken van uw verbinding, terwijl op de achtergrond uitgevoerd. Windows-gebruikers kunnen start taakbeheer (Ctrl+Alt+Del) om een lijst van lopende processen. Sorteren door het “Netwerk” – kolom om te zien welke processen met behulp van uw netwerkverbinding. Dood alles wat je niet nodig hebt.

Op een Mac kun je hetzelfde doen door de lancering van Activity Monitor, het navigeren naar de “Netwerk” – tabblad en klik vervolgens sorteren op “Verzonden Bytes” voor upstream of “Rcvd Bytes” voor downstream. Voor zowel Windows-als Mac-systemen, het is belangrijk om te identificeren van de processen, zodat u kunt begrijpen waarom de software is het gebruik van uw verbinding. Zoeken op het Internet voor een proces namen die niet direct voor de hand liggende en beslissen of u die app is of niet.

Malware en virussen kunnen ook de oorzaak zijn van ongewenste activiteit van het netwerk, met name op Windows-machines. Het uitvoeren van een virusscan op Windows regelmatig om jezelf te beschermen. Mac-gebruikers kunnen kijken op de anti-malware tools zijn ontworpen voor Mac. Linux gebruikers hebben over het algemeen geen zorgen te maken over malware.

Als uw computer is traag in het algemeen, surfen op het internet is waarschijnlijk te traag ook. Het beperken van het aantal tabbladen die u hebt geopend tegelijkertijd helpt hierbij. U moet ook het handhaven van een 10-20 GB buffer van de vrije ruimte op uw harde schijf op alle tijden. Leren hoe te maken van vrije ruimte op Windows of hoe u uw Mac-trim.

Op mobiele apparaten, Opera Mini biedt een snellere browse-ervaring, vooral op oudere apparaten.

ISP-Beperking U? Gebruik een VPN

“Beperking” is wanneer uw ISP grenzen van bepaalde soorten verkeer. Het kan bijvoorbeeld proberen te beperken van data-intensieve activiteiten, zoals het delen van bestanden en video-streaming. Het kan ook alleen bepaalde soorten verkeer (zoals BitTorrent transfers) of gehele domeinen (zoals youtube.com).

Als prestatie is bijzonder slecht als je een aantal dingen doen, online, maar niet op die van anderen, uw ISP kunnen worden smoren van uw verbinding. U kunt bijvoorbeeld last van trage streaming wanneer u video ‘ s bekijken, maar zoekopdrachten op het web te laden in een flits. U kunt eenvoudig testen of je wordt gesmoord door het gebruik van een virtual private network (VPN) te verdoezelen uw online activiteiten.

Verbinding maken met een VPN zorgt ervoor dat uw Internet snelheid te vertragen een beetje. Hoeveel hangt af van hoe ver u van de server. U kunt verhelpen dit door te kiezen voor een VPN-provider met servers dichtstbijzijnde uw geografische locatie.

Probeer er achter te komen welke activiteiten de oorzaak zijn van de vertraging. Verbinding met uw VPN, en probeer die activiteiten weer. Als er geen waarneembaar verschil, je bent waarschijnlijk niet worden gesmoord. Echter, als u merkt dat de dingen lopen veel soepeler achter een VPN, wilt u wellicht een strenge woord met uw ISP.

Wanneer Is het Tijd om te Bellen met Uw Serviceprovider?

Als u tevreden bent over traag Internet snelheden niet jouw schuld is, en de snelheid die je krijgt is aanzienlijk lager dan wat je betaalt voor, het is tijd om te spreken met uw ISP. Evenzo, als u vermoedt dat u wordt beperkt, moet u ook de kwestie met hen.

Laat uw ISP weten dat u ontevreden bent met het niveau van de service die u ontvangt. Als ze dat niet ontvankelijk is, dreigt te verlaten kan hen overhalen om het probleem te verhelpen. Echter, als je niet overal en hebben de mogelijkheid te kiezen voor een andere provider, overweeg het maken van de schakelaar.

LEES VERDER

  • “Het Toevoegen van Alexa naar Uw Smart-Spiegel
  • “Het Coderen en Decoderen van Bestanden Met GPG op Linux
  • “Hoe Criminelen Om Telefoons in Uw Naam (en Hoe om Ze te Stoppen)
  • “Windows 7 juli 2019 Security Patch Bevat Telemetrie
  • “Hoe Open beelden in RAW Bestanden op Windows-10