Het Maken en Beheren van een Inhoudsopgave in Microsoft Word

0
162

Met behulp van een inhoudsopgave in het document maakt het makkelijker voor de lezer om te navigeren. U kunt het genereren van een inhoudsopgave in Word van de gebruikte koppen in uw document. Hier is hoe het te doen.

Toevoegen van een Inhoudsopgave

Ongeacht de grootte van uw document, met behulp van een tabel van inhoud kan direct de lezer precies waar ze moeten zijn. In aanvulling op het maken van het document meer lezersvriendelijke, een inhoudsopgave maakt het ook makkelijker voor de auteur om terug te gaan en het toevoegen of verwijderen van inhoud als dat nodig is.

Standaard Word een inhoudsopgave genereert met behulp van de eerste drie ingebouwde opmaakprofielen (kop 1, Kop 2, Kop 3). Aan kop opmaak profielen toepassen, selecteert u de specifieke stijl van het tabblad “Thuis”. Als u niet tevreden bent met het typen van de rubriek stijlen beschikbaar is, kunt u de standaard stijl van de kop.

Beheert u dit op twee verschillende manieren. U kunt het toepassen van de rubriek stijlen om elke sectie nadat u klaar bent met het document, of u kunt ze toevoegen als je gaat.

Als je eenmaal hebt toegepast, je kopstijlen, het is tijd voor het invoegen van inhoud. Het eerste wat je hoeft te doen is de cursor waar u de inhoudsopgave weergegeven. Eenmaal klaar, ga dan naar de “Verwijzingen” tab en selecteer “Tabel van de Inhoud.”

Een drop-down menu zal verschijnen. Hier kunt u kiezen tussen de drie verschillende ingebouwde tabellen.

Het enige verschil tussen Automatische Tabel 1 en 2 is de titel, “Inhoud” en “Inhoudsopgave” respectievelijk. Het selecteren van een Automatische Tabel 1 of 2 zal de inhoudsopgave maakt gebruik van de namen van de rubrieken.

Als u kiest voor “Handmatig Tabel” optie in de “Inhoudsopgave” drop-down menu, vervolgens zal u een sjabloon die u nodig hebt voor het bewerken van jezelf.

Je ziet in deze tabel van inhoud dat er sub-niveaus. Elk niveau vormt een rubriek stijl in uw document. Dus als u de automatische tafel en je wilt sub-niveaus in de Inhoudsopgave, moet u rubriek 1 voor niveau 1, kop 2 voor niveau 2 en rubriek 3 voor niveau 3.

Als u wilt dat uw inhoud om dieper te gaan dan de top drie van de rubriek stijlen, kunt u dat ook doen. Op het dropdown-menu wanneer u op de “Inhoudsopgave” – knop, kiest u de “Aangepaste Inhoud” optie.

In de Tabel van de Inhoud van het venster dat wordt geopend, klikt u op de knop “Opties”.

In de Tabel van de Inhoud in het venster Opties naast elke stijl die u wilt gebruiken (dit zijn Woord is gebouwd in de stijlen te beginnen met Rubriek 4) type de TOC niveau dat u wenst te gebruiken. Klik op “OK” als u klaar bent.

Het bijwerken van de Inhoudsopgave

Als je ooit wilt toevoegen of verwijderen een sectie van uw document, kunt u gemakkelijk het bijwerken van de inhoudsopgave om die wijzigingen te weerspiegelen. Naar de inhoudsopgave bijwerken, selecteert u deze, klik op “Update Tabel” in het pop-up menu dat verschijnt en kies vervolgens of u wilt bijwerken van de nummers van de pagina of de hele tabel. Klik op “OK” om de wijzigingen toe te passen.

De inhoudsopgave wordt nu bijgewerkt.

Het verwijderen van de Inhoud

Het verwijderen van de inhoudsopgave is eenvoudig. Alles wat u hoeft te doen is selecteert u het en klikt u op de pijl in het menu dat verschijnt.

Aan de onderkant van de drop-down menu, selecteer “Tabel Verwijderen van de Inhoud.”

De inhoudsopgave wordt nu verwijderd uit uw document.

LEES VERDER

  • “Het Toevoegen van Alexa naar Uw Smart-Spiegel
  • “Het Coderen en Decoderen van Bestanden Met GPG op Linux
  • “Hoe Criminelen Om Telefoons in Uw Naam (en Hoe om Ze te Stoppen)
  • “Windows 7 juli 2019 Security Patch Bevat Telemetrie
  • “Hoe Open beelden in RAW Bestanden op Windows-10