Windows 7 juli 2019 Security Patch Innehåller Telemetri

0
108

Till förvåning för Windows watchers, den senaste för Windows 7 “säkerhet-bara” – uppdateringen innehåller telemetri. Telemetri i fråga är Microsofts “Kompatibilitet Värderingsman,” som kontrollerar Datorer för problem som kan förhindra att uppgradera till Windows-10.

Som Woody Leonhard påpekar på Computerworld, detta är ganska udda för Microsoft—telemetri-kod som tidigare var tillgängliga och är förmodligen installerad på ditt system redan om du använder Windows 7. Men, det var begränsat till det normala “kumulativa” samlade. Som Ed Bott förklarar på ZDNet:

Vad som var förvånande om denna månad Säkerhet-bara uppdatera, som formellt heter “den 9 juli 2019—KB4507456 (Säkerhet-bara uppdatera),” är att det medföljande Kompatibilitet Värderingsman, KB2952664, som syftar till att identifiera problem som kan förhindra att en DATOR med Windows 7 uppdateras till Windows 10.

Det är svårt att säga exakt varför Microsoft försöker installera telemetri på alla Windows 7-Datorer nu, men utökat stöd för Windows 7 går ut den 14 januari 2020. Windows 7-användare inte har mycket tid kvar innan de ska uppgradera—bara sex månader. Windows 7 är redan tjat användare om uppdateringar. Microsoft kanske vill förstå hur många Windows 7-maskiner är kvar i det vilda och om de har problem med kompatibiliteten med ny programvara.

När Ed Bott frågade Microsoft varför det läggs telemetri kod här uppdateringen, han fick en “ingen kommentar.” Som vanligt är Microsoft gör sig ser dåligt genom att vägra att vara tydliga och förklara vad den gör. Security update verkar inte bunt någon kod för att uppgradera till Windows-10.

Vi har fortfarande alltid att rekommendera att installera säkerhetspatchar för din PC. Efter installationen kan du stoppa telemetri från att köra, om du vill. Som abbodi86 råd om Be Woody forum:

Avaktivera (eller ta bort) dessa schemalagda aktiviteter efter installationen (innan omstart) bör vara nog för att stänga av värderingsman

MicrosoftWindowsApplication ErfarenhetProgramDataUpdater
MicrosoftWindowsProgramMicrosoft Kompatibilitet Värderingsman
MicrosoftWindowsApplication ErfarenhetAitAgent

Om du inte vill att denna kod körs. chef till Schemaläggaren och inaktivera dessa schemalagda aktiviteter. Om du inaktiverar dem innan en omstart efter att ha kört uppdateringen, kommer de inte ens springa en gång.

RELATERAT: Hur Undvika att Windows 7 är Slutet-av-Stöd Nags

LÄS NÄSTA

  • “Hur för att Öppna RAW-Filer på Windows-10
  • “Varför Får Jag Spam Från Min Egen E-Postadress?
  • “Hur Gör Ansiktsigenkänning Fungerar?
  • “Hur korsreferens Mellan Celler i Microsoft Excel-Kalkylblad
  • “Hur Backa Upp Ditt Linux-System