Hoe Krijgen we de Juiste Lader voor Uw Raspberry Pi 4

0
106
De Raspberry Pi Foundation

Twee weken geleden, de Raspberry Pi Foundation kondigde de Raspberry Pi 4. Het is een future-proof computer met twee Micro-HDMI-poorten, tot 4 gb RAM, en een slecht ontworpen USB-C-poort die niet werken met sommige USB-C-kabels.

De Pi 4 Is geen USB-C Compatibele

USB-C is een universeel formaat. De reden dat mensen zo hyped op USB-C is dat, in tegenstelling tot andere laadkabel, het werkt gewoon. Maar wanneer een apparaat met een USB-C-poort niet USB-C-conform is, het zal altijd in onverwachte problemen.

Links: De Pi 4 USB-C Poort Schema. Rechts: De Officiële USB-C Poort Schema (Klik voor Grote Afbeelding).

En, zoals je waarschijnlijk al geraden door nu, De Raspberry Pi Foundation niet volgen van de officiële USB-C richtlijnen. Zoals gerapporteerd door Tyler Ward (Scorpia), de Pi 4 circuit board maakt gebruik van een enkele 5.1 K ohm weerstand voor twee afzonderlijke CC pinnen. Dit in strijd is met de officiële USB-C richtlijnen, die het mandaat dat iedere CC-pin wordt verondersteld te beschikken over zijn eigen weerstand.

In termen van de leek, de Pi 4 is geen USB-C-compatibel zijn. En, als van nu, de niet-naleving heeft alleen veroorzaakt een probleem: niet compatibel is met bepaalde USB-C laders en kabels.

De Pi 4 Werkt niet met E-Gemarkeerd Kabels

E-gemarkeerd kabels zijn “smart” USB-C kabels meestal verpakt met dure apparaten, zoals de MacBook Pro. Ze zijn geschikt om het apparaat ze worden aangesloten op, het invoeren van USB-C alt-modi, en het reguleren van de macht.

E-gemarkeerd kabels worden verondersteld te werken met alle USB-C apparaten, niet alleen laptops en telefoons. Maar omdat de Pi 4 de niet-conforme design, e-gemarkeerd kabels herkent de Pi 4 als een audio-accessoire en het weigeren van een toeslag.

Hoe weet je of een kabel is e-gemarkeerd? Goed, je hebt om te controleren of de verpakking als u het nog steeds. USB-C-kabels niet worden aangeduid als “e-gemarkeerd” of “niet e-gemarkeerd zijn.” Natuurlijk, je kan gewoon gebruik maken van de Pi 4 als een e-mark detector of kopen van een kabel gegarandeerd om te werken met de Pi-4.

Gebruik Van “Eenvoudige” – Kabels, Zoals De Officiële Pi 4 Kabel

PiShop

De Raspberry Pi Foundation beweert dat het zal vast zijn USB-C probleem in de volgende herziening. Maar als je al een pre-order van een Pi 4, van harte gefeliciteerd! U kunt geen gebruik maken van e-gemarkeerd kabels die met uw apparaat. Dus, wat nu?

Technisch gesproken, kunt u gebruik maken van “eenvoudige” USB-C-kabel met de Pi-4. Dat geeft u veel opties, maar wij adviseren steken met de officiële Pi 4 kabel. De Raspberry Pi Foundation duidelijk niet het testen van een verscheidenheid van kabels met haar opladen poort (anders zou hebben bekend over dit probleem), dus er is een kans dat zelfs een “eenvoudige” USB-C-kabels zal moeite hebben met het werken met de Pi-4.

Als u niet wilt betalen $8 voor de officiële Pi 4-kabel nodig (het is een soort van grote, volumineuze, we begrijpen), dan kunt u uw kansen met een “eenvoudige” USB-C-kabel en een snel op te laden, of native USB-C macht baksteen. De Pi 4 moet 15.3 watt van de macht, en de meeste goedkope of verouderde macht bakstenen kunnen niet duwen dat soort wattage. Er is nog een kans dat dit niet zal werken, natuurlijk, dus de kilometerstand kan afwijken.

Bronnen: Scorpia, Benson Leung