Hur man Skär Ut Ljud Med Twitter-Listor

0
68
NotionPic/Shutterstock.kom

Twitter är ett snabbt nätverk som aldrig stannar, som kan vara överväldigande. Det är en utmaning att hålla koll på viktiga ämnen. Det är där listorna kan komma till nytta—de gör det lättare att organisera din feed.

Varför Du Bör Använda Twitter-Listor

När Twitter var nytt, var det möjligt att följa alla du funnit intressant och läsa alla sina tweets. Detta blev ohållbar som Twitter växte, och vi var snart behandlas på en störtflod av meddelanden som var lätt att missa.

Med Twitter-listor, kan du partition individuella konton från andra, och omvandla detta överflöd i en liten rännil, som centreras kring ett tema. Du kan också enkelt lägga till fler konton på Twitter-listor istället för att följa dem. Detta innebär tweets som skickas med konton på den listan visas endast det, att hålla dem utanför din huvudsakliga tidslinje.

Möjliga användningsområden för Twitter-listor är:

  • Sport: Tycker du följa massor av fotboll konton som förorenar ditt flöde? Skapa en ny Twitter-lista och lägg till dem till det. På detta sätt missar du aldrig de senaste sportnyheter, men det kommer inte att skara ditt flöde.
  • Händelser: Lägg alla som deltar i ett arrangemang för att en Twitter-lista, att hålla alla sina tweets på ett ställe.
  • Kataloger: Lägg alla dina medarbetare att en särskild Twitter-lista. Om du gör listan allmänheten, folk kan hänga med i det senaste som händer på ditt företag.
  • Konkurrenter: Vill hålla koll på konkurrensen, utan att följa dem? Det finns en Twitter-lista för det.
  • Kändisar: Det är inget fel med att hänga på den senaste kändis-skvaller om det är din guilty pleasure. Och med Twitter-listor, det behöver inte komma i vägen för viktigare saker.

Twitter låter dig skapa upp till 1 000 olika listor, och var och en kan ha upp till 5 000 konton. Här får du rullande.

Skapa en Twitter-Lista

Processen för att skapa nya Twitter-listor på nätet och i Twitter-app är nästan identiska. Vi ska redogöra för eventuella skillnader som vi går.

Besök twitter.com och klicka på din profil bild i det övre högra hörnet av sidan. Klicka på “Listor” i drop-down menyn. Om du är på mobil, din profil ikon är till vänster, och de “Listor” – knappen nedan.

Klicka på “Skapa Ny Lista” – knappen på höger sida av sidan. På mobil, knappen längst ned på skärmen.

 

Ange ett namn för listan och en valfri beskrivning, om du vill. Välj “Public” eller “Privat” (detta är en kryssruta på Android) för att kontrollera vem som kan se listan och de konton som finns på den. Klicka på “Spara Lista” för att avsluta, eller tryck på “Klar” om du är på mobilen.

Nu när du har skapat din första lista, är det dags att lägga till några konton.

Lägga till eller ta Bort Konton Från en Lista

Gå till profilen för någon som du vill lägga till en lista. Klicka på de tre vertikala punkter till höger om kontots profil sida (eller klicka på ellips om mobila), och klicka sedan på “Lägg till/ta Bort från Listor” – knappen.

Klicka (eller tryck på) den lista som du vill lägga till någon till. Om du vill skapa en ny lista, klicka på “Skapa Lista” – knappen (eller tryck på “Ny” på mobil-ikonen). Klicka (eller tryck på) för att avmarkera alla lista som du vill ta bort någon från.

Stäng fönstret för att spara ändringarna eller klicka på “Done” knappen på mobilen.

Hur vill Visa en Lista

För att visa en av dina listor, klicka på din profil bild i det övre högra hörnet av twitter.com, och klicka sedan på “Listor” i drop-down menyn. Profilen och “Listor” – knappar finns på den vänstra om du använder den mobila appen.

Klicka på den lista som du vill se.

Alla tweets från konton i den lista som visas.

Twitter-listor kan tas ett steg längre genom att använda Tweetdeck, som ägs av Twitter. Tweetdeck var avsedd för dem som behöver mer flexibilitet, och det är särskilt stort när det kommer till listor. Det kan visa flera listor samtidigt, till skillnad från de viktigaste Twitter webbplats. Varje lista automatiskt strömmar nya tweets som de råkar också, så att du aldrig missar en sak. Den enda nackdelen är att det är inte tillgängliga på mobilen.

LÄS NÄSTA

  • “Hur att Ladda ner en Windows-10 ISO-Utan Media-Skapande Verktyg
  • “Hur man Använder strängar Kommandot i Linux
  • “Hur kan man Kontrollera och Dra åt Alla Din iPhone sekretessinställningar
  • “Hur man Använder Linux ar Kommando för att Skapa Statiska Bibliotek
  • “Vad Är en Deepfake, och Bör jag Vara Orolig?