Wat Is een WebP-Bestand (en Hoe Open ik Één)?

0
132

Een bestand met de .webp-file extension is een bestandsformaat ontwikkeld door Google verminderen van de grootte van de afbeeldingen zonder kwaliteitsverlies voor opslag ruimte. WebP-afbeeldingen zijn ontworpen om het web sneller, met kleinere, rijker foto ‘ s voor ontwikkelaars.

GERELATEERD: Wat Is Een Extensie?

Wat Is een WebP-Bestand?

WebP (uitgesproken Weppy) indeling is de zus project van WebM-video-container-formaat—op basis van de VP8 video codec ontwikkeld door On2 Technologies, uitgebracht door Google. Google overgenomen On2 Technologies op februari 19, 2010, dan vrijgegeven WebP in September van hetzelfde jaar.

Met 60%-65% van de bytes op de meeste webpagina ‘ s worden beelden, Google set uit te maken van een gratis, open-source file formaat dat slaat zowel lossy en lossless compressie formaten in hoge kwaliteit. Met behoud van kwaliteit maar het verminderen van de grootte van de afbeeldingen, pagina ‘s sneller laden, minder bandbreedte, en spaart de batterij—vooral op mobiel—wanneer de pagina’ s gebruik WebP-afbeeldingen.

WebP maakt gebruik van voorspellende compressie voor het coderen van een afbeelding die controleert of de waarden in de aangrenzende blokken van pixels om het voorspellen van de waarden in een blok, en vervolgens het codeert het verschil tussen hen. Hiermee kunt u de pixels worden gekopieerd meerdere malen in een enkel bestand, en redundante gegevens verwijderd van elk blok. Omdat alleen de gegevens die veranderingen tussen elk blok vermindert opslagruimte in vergelijking met de PNG-en JPEG formaten. U kunt meer leren van de officiële WebP-compressie technieken referentie pagina.

GERELATEERD: Hoe Werkt Bestand Compressie Werk?

WebP lossless beelden zijn 26% kleiner dan de PNG-bestanden en up-to-34% kleiner dan lossy JPEG-bestanden op een gelijkwaardige structurele gelijkenis (SSIM) index van de kwaliteit.

Hoe Open Ik Een?

Omdat WebP is ontwikkeld door Google en royalty-vrije, het is al geïntegreerd in tal van toepassingen en software die je misschien al op je computer. De meeste web browsers al over de vereiste plugin voor het verwerken van de indeling.

WebP-afbeeldingen zijn ontworpen voor het web en zijn bijna niet te onderscheiden van JPEG en PNG, dus je kan niet eens hebben gemerkt dat het wat u aan het bekijken was. U kunt een WebP-afbeelding op uw computer op dezelfde manier als waarop u een andere afbeelding op het internet; de rechtermuisknop op de afbeelding en klik op “Afbeelding Opslaan Als”.

Kies een locatie op uw computer waar u de afbeelding wilt opslaan en klik vervolgens op “Opslaan.”

Als u Chrome, Firefox, Edge, of Opera, alles wat je hoeft te doen is dubbel klik op de afbeelding om deze wordt geopend in uw standaard browser voor u om te bekijken.

Je kunt het bewerken WebP-bestanden met behulp van grafische software als GIMP, ImageMagick, Microsoft Paint of die native open WebP-bestanden standaard. Op Windows met de rechtermuisknop op de afbeelding, wijs “Openen Met” en kies vervolgens het programma dat u wilt bewerken.

IrfanView, Windows Photo Viewer en Photoshop alle plug-ins vereisen open WebP-afbeeldingen.

U kunt altijd de standaard toepassing voor een bestandstype moet u het bestand wilt openen met een ander programma helemaal op de Mac en Windows. Of, gewoon gebruik maken van Google Chrome te downloaden WebP-afbeeldingen als JPEG of PNG in de eerste plaats.

GERELATEERD: Hoe te Besparen op Google WEBP-Afbeeldingen Als JPEG of PNG

LEES VERDER

  • “Hoe om te Zoeken in Al Je PC’ s Bestanden in Windows 10 Menu Start
  • “Hoe Houd Je Mac en de Apps Up-To-Date
  • “Waarom Doen Ruisonderdrukkende Hoofdtelefoon Pijn In Mijn Oren?
  • “Heb Je Echt Nodig Antivirus Voor Uw Smart TV?
  • “Hoe te Repareren van een Zwart Scherm Na het Bijwerken van Windows 10