Behöver Du Verkligen Antivirus För Din Smart-TV?

0
656
Samsung

Samsung säger att du ska köra en virus scan på din Samsung smart-TV “var några veckor.” Företaget lagt till McAfee antivirus till sin Tv nyligen. Men behöver du verkligen att manuellt köra ett antivirus scan—på din TV?!

Nej, du Behöver inte Köra Antivirus Skannar på Din TV

Låt oss få rätt till det: Nej, vi rekommenderar inte att köra ett antivirus scan på din smart TV.

Om Samsung tycker att du ska köra manuellt antivirus skannar på sin smart-Tv för att stanna säkert, det är ett bra argument för att inte köpa en Samsung-TV. Eller, om du har en Samsung-TV, det är ett bra argument för att koppla din Samsung-TV från Wi-Fi och hjälp av en streaming-enhet som en Roku, Apple TV, Brand TV, eller Chromecast.

Om Samsung vill integrera bakgrund antimalware-scanning för att kryssa i en ruta på en lista över funktioner och göra sina kunder att må bättre, det är bra. Men att be folk att manuellt söka efter skadlig programvara på sina Tv-apparater är bara absurt—och, om de måste, Samsung har gjort något väldigt fel.

Den officiella Samsung Support Twitter-konto har sedan tagit bort sitt tweet, men det är fortfarande tillgängligt på Internet—Arkivet-och företagets QLED Tv har fortfarande antivirusprogram inbyggd också. Antivirus scan är tillgänglig från menyn. > Allmänt > System Manager – > Smart Security.

RELATERAT: Bry dig inte med Smart-TV-Program, Använda en Streaming-Stick-eller Set-Top Box i Stället

Men Kan Din TV Få Malware?

Det är möjligt att de smarta Tv-apparater kan komma att äventyras, men det kommer troligen att vara ett resultat av en zero-day attack att antivirusprogram inte kommer att fånga.

Liksom alla Internet of Things-enheter—Internet-anslutna enheter som ofta stöds inte för länge med säkerhetsuppdateringar—i din TV “smart” programvara kan så småningom hamna gamla, okorrigerad, och öppen för attack.

Om du kör en gammal smart TV—kanske till och med gamla, okorrigerad Android-TV-program—som kan vara ett problem. Men vi rekommenderar att du hoppar över antivirusprogram—du kan inte ens använda antivirusprogram på de flesta Tv-apparater!

Bara koppla bort TV: n från din Wi-Fi och en Roku eller liknande streaming-enhet istället. Om din TV inte är ansluten till Internet, det är bra. Och streaming-enheter som dessa kommer att fortsätta som stöds med säkerhet och funktion uppdateringar långt efter det att din TV-tillverkare har glömt din TV.

Efter allt, när var sista gången du hörde av antivirusprogram för en Roku?

LÄS NÄSTA

  • “Hur Fixar en Svart Skärm Efter att du Uppdaterar Windows, 10
  • “Hur man Använder Linux katt och tac-Kommandon
  • “Hur för att Se Vilka Appar Använder Din Webbkamera på Windows-10
  • “Future Tech: det Vi är Mest Glada över
  • “Hur Gör Smarta Hem-Arbete?