Windows-10: s Linux-Kärnan Är Nu Tillgängliga

0
81
Larry Ewing

Microsoft har precis släppt en ny Windows-10 Insider Förhandsgranska bygga med Delsystem i Windows till Linux 2. WSL 2 innehåller en riktig Linux-kärnan som gör att du kan köra fler Linux-programvaran på Windows och med bättre prestanda än WSL 1.

Detta är en del av Windows 10 Insider Förhandsgranska bygga 18917, släpptes den 12 juni 2019. Det är en del av den snabba ring av uppdateringar. Du kan experimentera med det idag, men du måste gå med i Windows Insider-programmet och få instabila versioner av Windows 10 på din DATOR.

Microsofts Windows kommandoraden blogg erbjuder mer information om WSL 2, komplett med en installation guide, lista med användare som upplever förändringar, och mer dokumentation. För att installera WSL 2 om de senaste insider bygga, köra följande kommando i PowerShell fönster som inleddes med administratörsbehörighet:

Aktivera-WindowsOptionalFeature -Online -Funktionsnamn VirtualMachinePlatform

Denna nya version av WSL 2 använder Hyper-V funktioner för att skapa en lätt virtuell maskin med en minimal Linux-kärnan. Det kommer fortfarande att vara tillgängligt på Windows-10 Hem, men även om Hyper-V är inte normalt tillgängligt på Windows-10 Hem. Förvänta dig bättre kompatibilitet med Linux-programvaran, inklusive stöd för Hamnarbetare, och “dramatiska filsystem prestanda ökar.”

Den virtuella maskinen kommer att starta automatiskt vid start och använder lite minne i bakgrunden, men Microsoft lovar att det “har ett litet minne fotavtryck.” Du kan köra wsl –avstängning kommandot om du någonsin vill stänga av bakgrunden VM.

WSL 2 är en del av den utveckling bygger för Windows 10 20H1, som förväntas för att släppa runt April 2020. WSL kan vara en del av Windows 10 19H2, som förväntas för att släppa runt oktober 2019, men Microsoft är inte testa 19H2 ännu.

Den senaste Windows-10 Insider bygga innehåller några andra användbara funktioner också. Du kan nu gå till Inställningar > Uppdatera & Säkerhet – > Leverans Optimering > Avancerat för att strypa Windows Update. Du kan till exempel ange att Windows Update ska bara använda 1 Mbit / s eller en viss procent av tillgänglig bandbredd medan hämta uppdateringar i bakgrunden.

RELATERAT: Windows-10 Är att Få en Inbyggd Linux-Kärnan

LÄS NÄSTA

  • “Hur att Trådlöst Överföra Android-Filer till en Linux-Desktop
  • “Opera GX: Vad Är ett “Spel Webbläsare,” Ändå?
  • “PCIe 4.0: Vad är Nytt och Varför Det är viktigt
  • “Hur att Installera och Använda Tor Browser på Linux
  • “Hur för att Se Vilka Appar Använder Mikrofonen på Windows-10