Hoe Schrijf Je Eerste Cv

0
75
Nitchakul Sangpetch/Shutterstock

Misschien heb je net afgestudeerd en heb nog niet echt begonnen met het zoeken naar een job nog niet, of misschien heb je gewerkt voor een vriend van de familie die nooit gevraagd u voor een cv. Maakt niet uit wat, als u niet over een cv maar, niets kan voelen meer ontmoedigend dan te staren naar lege pagina. We zijn hier om te helpen.

Bijna elke job-hunter begon precies waar je bent. Het schrijven van een cv is niet een creatieve oefening: je moet de juiste formule. We zijn hier om u te geven dat de formule, zodat u kunt bouwen aan een cv die deuren zal openen voor je carrière.

Of u nu met het schrijven van uw eerste hervatten of te beginnen als je loopbaan, volgt u deze stappen om te beginnen met het zoeken naar een job met vertrouwen tegemoet.

Maak een Lijst

Voor veel nieuwe werkzoekenden, het moeilijkste deel over het opstellen van een cv is uitzoeken wat tegen op. Met geen voorgaande ervaring, hoe schrijf je een cv?

Voordat u start met het proberen samen te stellen uw cv, begin met brainstormen dingen die je zou kunnen opnemen. Niet al te veel zorgen, maar over wat relevant is voor je droombaan is en wat niet. Overweeg dingen zoals:

  • Onderwijs: Majors, cijfers, en school-gerelateerde extra-curricula verbannen of clubs
  • Vrijwilligerswerk: het onbetaalde werk dat je deed
  • Informele banen: Kinderopvang, pet-sitting, en andere tijdelijke of onofficiële vacatures—stages zijn geweldig om cv ‘ s te
  • Awards: Dingen die je gewonnen hebt voor school, sport of andere reden
  • Activiteiten: Clubs, sport en andere niet-schoolse activiteiten
  • Vaardigheden: Welke vaardigheden of vaardigheden die kunnen worden in verband met een toekomstige baan
  • Sociale media: een Relevante sociale media-informatie, zoals uw e-mail adres (een professioneel klinkende één die uw naam) en LinkedIn profiel-URL

Probeer om te beginnen met het hervatten van het proces vroeg, dus je hebt genoeg tijd om deze lijst. Meer dingen komen naar je toe als je begint te denken over wat je hebt gedaan en waar je goed in bent.

Houd uw lijst georganiseerd door de secties (zoals “werk”, “school” en “resultaten”), zodat u kunt eenvoudig de stekker van de informatie in je cv later op. En zelfs nadat u hebt gemaakt van uw cv, sla deze lijst toe te voegen—het zal een uitstekende referentie voor toekomstige updates.

Onderzoek Naar Mogelijke Banen

Voordat je bij het schrijven van je cv, neem de tijd om onderzoek taken aan die u wilt hebben.

Check vacatures bij bedrijven u wilt om voor te werken, of op websites als LinkedIn. Kijk voor zoekwoorden en zinnen die komen herhaaldelijk, en zet die neer. Maak een notitie van specifieke vaardigheden of soorten van ervaring vereist.

Het lezen van deze vacatures zal u helpen een idee te krijgen van wat uw toekomstige werkgever naar op zoek is, zodat u gebruik kunt maken van je cv om te laten zien dat je het hebt. Als u niet zeker weet wat voor soort werk je wilt toch is dit de tijd om te bladeren door vacatures en vinden die dat goed zou kunnen werken voor u.

Kies een Formaat

Nu je een idee hebt van wat er op je cv, kunt u kiezen uw cv-formaat.

Veel gratis cv sjablonen bestaan online, dus gebruik maken van één van hen, in plaats van helemaal opnieuw te beginnen. Er zijn drie belangrijke hervatten formaten vindt u:

  • Chronologisch: Het meest populaire type cv een overzicht van de werkervaring in volgorde, te beginnen met je meest recente baan.
  • Functioneel:met Deze hervat focus op uw vaardigheden en activiteiten plaats, en niet afhankelijk van een tijd-gebaseerd formaat.
  • Hybride: Een hybride cv mengt elementen van beide formaten.

Als u nog geen ervaring nog, het samenstellen van een chronologische cv zal moeilijk worden. In plaats daarvan, op zoek naar een functioneel of hybride sjabloon dat werkt goed voor de ervaring die je hebt.

Bijvoorbeeld, als je hebt gehad een paar van de zomer taken, maar niet genoeg om te vullen een hele cv, het vinden van een hybride sjabloon dat benadrukken beide dat job ervaring en andere relevante vaardigheden en prestaties.

Vasthouden aan een standaard sjabloon van één pagina die geen overbodige of irrelevante informatie. U hoeft geen referenties, foto ‘ s van jezelf, of luide kleuren op je cv. Terwijl er tijden zijn wanneer een creatieve en unieke cv is een goed idee, hou het simpel voor je eerste.

Lees Voorbeeld Cv

Als je een idee hebt van uw cv-formaat, kijken, voorbeeld cv online in hetzelfde formaat. Proberen te vinden hervat gemaakt voor het type van de taak die u wilt hebben. Zien hoe andere mensen hun informatie kunnen geven u ideeën voor het presenteren van uw eigen.

Sluit Uw Informatie

fizkes/Shutterstock

Met de sjabloon hebt gedownload, start u met het invullen van uw basisgegevens. Aarzel niet om aanpassingen te maken in de sjabloon als dat nodig is. Bijvoorbeeld een oude cv altijd uw volledige adres, maar vandaag de dag is het meer gebruikelijk om alleen uw stad en staat. U kunt uw e-mail adres of LinkedIn URL van de extra ruimte.

Dit is slechts een ruwe schets, dus maak je geen zorgen over frasering, alles perfect en niet te veel tijd besteden aan druk bezig te zijn met weinig problemen met opmaak (het is belangrijker dat je het allemaal naar beneden en pas de details later). Gewoon proberen om te beslissen wat er zal gaan op je cv en waar je stopt het. Je zult waarschijnlijk niet alles gebruiken van uw eerste brainstorm lijst, maar halen uit de dingen die passen bij uw ideale job het beste. Als de sjabloon die u hebt gekozen niet lijkt te passen bij uw ervaring, het downloaden van een ander en probeer het uit.

Voeg een Samenvatting Instructie

Een samenvatting is een goed, modern alternatief voor de verouderde Doelstelling sectie. Als je moeite met het vinden van genoeg om op je cv of het gevoel dat uw ervaring lijkt allemaal over de plaats, overweeg een.

In deze verklaring, u schrijft een paar zinnen samen te vatten wat je te brengen naar de tafel, terwijl een kandidaat. Dit neemt ruimte in beslag op je cv met waardevolle informatie, waardoor werkgevers een at-a-glance kijken naar wie je bent. Focus op wat je voor hen kan doen, niet wat ze voor u kunnen doen.

Herschikken als dat Nodig is

Zodra u de basis van je cv, te spelen rond met het herschikken van uw afdelingen en inhoud om de beste resultaten te krijgen.

Dingen op de top van de pagina krijgt de meeste aandacht, dus zet je belangrijkste informatie er op. Bijvoorbeeld, als u een stellaire GPA en zijn actief op de campus, uw afdeling Onderwijs zou kunnen behoren in de buurt van de bovenkant van de pagina. De ervaring die relevant is voor de taak die u wilt moet gaan boven de minder-relevante ervaring.

Spin Uw Content

Nadat u hebt een ruw ontwerp met alle essentiële informatie, het is tijd om te draaien uw inhoud voor de taak die u wilt.

Dit betekent niet dat je moet verfraaien zwaar of toevoegen dingen die je niet gedaan. Wanneer u beperkte ervaring op je cv, overdrijvingen zal opvallen in een slechte manier. Maar je kan toch kiezen de beste manier voor het presenteren van uw informatie.

Ga terug naar de notities die je hebt wanneer je naar op zoek was naar vacatures. Als alle trefwoorden of zinnen kwam vaak te vinden om ze op te nemen.

U zult ook moeten uitleggen hoe uw ervaring maakt u een goede kandidaat bent voor de baan die je wilt. Het is niet genoeg om een lijst van dingen die je hebt gedaan: je moet ook laten zien waarom ze je een goede baan kandidaat.

Wees duidelijk en specifiek zijn wanneer u een beschrijving van uw ervaring. Show, don ‘t tell: vermijd vage zinnen als ‘verantwoord met het geld” of “goede sociale vaardigheden.” In plaats daarvan leggen de dingen die je hebt gedaan die aantonen dat deze vaardigheden in actie. Als u bijvoorbeeld als vrijwilliger bij een school fondsenwerving, je zou kunnen schrijven, “behandeld zowel cash en creditcard transacties” en “hulp bij donoren snel en professioneel.” Op die manier zullen werkgevers precies zien hoe de dingen op je cv relevant zijn voor uw werk vaardigheden.

Zelfs als er iets lijkt niet relevant is voor de taak die u wilt, kunt u vaak een spin voor je cv. Bijvoorbeeld, als je solliciteert naar werk in de detailhandel, uw ervaring met housesitting lijkt misschien niet belangrijk. Maar housesitting laat zien dat je betrouwbaar is, weten hoe je een ruimte schoon is en zelfstandig kan werken, die allemaal relevant zijn voor een retail-baan. Gebruik je cv om te laten zien werkgevers waarom uw ervaring zaken.

De Laatste Bewerkingen

Gauw, heb je een solide ontwerp van een cv met de beste informatie en presenteert het boeiend. Maar voordat u start met het verzenden van het uit met je sollicitaties, het is tijd om wat laatste bewerkingen.

Beroep doen op een paar vrienden of familieleden om te controleren uw cv voor fouten of ontbrekende informatie. Print een kopie te bewerken—u zult merken vaak dingen op een afgedrukte pagina die u hebt gemist op uw computer. Zorg ervoor dat de kleinste details, zoals het lettertype en regelafstand, consistent zijn. Met verschillende lettertypen of willekeurige ruimtes kan je cv kijken onprofessioneel.

Een werkgever kan gooien een perfect cv, alleen maar omdat het moest een kennelijke typefout, het is dus de moeite waard om deze keer te bewerken. Dit laat ze zien dat je om zorgvuldige aandacht voor detail aan het werk. Zodra uw laatste bewerkingen zijn gedaan, heeft u een compleet, het winnen van de cv die u kunt trots zijn op te leggen aan potentiële werkgevers.