Dress Code Gids: Wat Is Black Tie Optional Betekenen?

0
100
Dean Drobot/Shutterstock

In de wereld van dress-codes, de term “formele” is gegaan door een reeks van veranderingen in de afgelopen decennia. Hier is wat de term inhoudt.

Formele eenmaal impliciet “zo luxe als het wordt,” suggereert white tie of black tie. Maar vandaag de dag, als iemand verwacht wit of black tie outfit, zullen ze meestal geef dat. Wanneer de dress code zegt slechts formele, betekent het meestal iets meer als black tie optional.

“Black tie optional” en “formele” zijn twee algemene, bijna verwisselbare dress codes voor mooie evenementen. Hoewel ze een beetje meer ontspannen dan een witte en zwarte stropdas, zult u willen ervoor zorgen dat u niet per ongeluk zien underdressed.

Black Tie Optional: Een Definitie

Het woord ‘optioneel’ betekent hier ja, u kunt dragen black tie kleding—maar je hoeft het niet te doen als u niet wilt of niet hebben.

RELATEDDress Code Gids: Wat Doet Cocktail Kleding Betekenen?

Omdat mensen vandaag de dag meestal niet de eigenaar van vele echt formele kleding is deze jurk code biedt zijn gasten welkom flexibiliteit. De hosts van je verwachten dat je op je best uitzien, maar ze verwachten ook niet dat je om uit te lopen en kopen of huren van een smoking.

Black tie optional kan ook overlap met cocktail en lounge kleding, maar bij twijfel is het altijd het beste om te gaan een beetje dressier.

Wanneer Dress Black Tie Optional

Uw black tie optional kleding het beste zal werken voor deze gelegenheden:

  • Bruiloften
  • Fondsenwervers
  • Gala ‘ s
  • Feesten

Indien er een dress code voor een evenement nog niet opgegeven, bent u meestal veilig weergegeven in niets liefhebber dan cocktail kleding. Maar als het lijkt alsof een stijlvol evenement, kunt u spelen op veilig met een black tie optional kijken.

Black Tie Optional Ideeën voor Vrouwen

Women ‘ s black tie optional kleding van onder andere deze:

  • Fancy cocktail jurken
  • Avondjurken
  • Past bij

U kunt uw black tie optional er meer of minder formeel, afhankelijk van wat je kiest om te dragen. Een korte jurk zal er minder formeel, dus als je die draagt, zorg ervoor dat het zin in heeft. Voor een veilige dosis glamour, kiezen voor een vloer-lengte jurk voor in de plaats. Een luxe kostuum werkt ook goed voor vrouwen die de voorkeur geven om te dragen broek.

Draag je hakken of chic flats, en wees niet verlegen met accessoires. Deze worden meestal ‘ s avonds evenementen, zodat u kunt gaan met grote opvallende sieraden en make-up. Dit is ook een geschikt moment voor een lage halslijn en glimmende stoffen, zolang de look blijft stijlvol.

Mooie accenten, zoals klauwen en lange handschoenen, pak een zwarte stropdas leverbaar kijk ook—zoals de naam al suggereert, is dit niveau van fanciness is optioneel.

Black Tie Optional Ideeën voor Mannen

Mannen moeten dragen van deze formele of black tie optional evenementen:

  • Smokings
  • Donker gekleurde pakjes
  • Witte jurk shirts

Laat het licht linnen pakken thuis, en kiezen voor een kleur zoals houtskool of zwart in plaats. Ook wissel je gekleurde jurk shirt voor een meer formele witte (franse manchetten met manchetknopen zijn ideaal, maar is niet verplicht). U kunt het ook dragen een smoking als u wilt.

Houd uw stropdas conservatief, in een effen kleur. Strikjes zijn ook geschikt. Draag scheen lederen kleding schoenen en een bijpassende riem, met sokken te stemmen op uw pak. Overweeg accessorizing met een zak plein.

Black tie optional dress codes zijn bedoeld om u te redden van het gedoe van het lopen uit om een nieuwe te kopen, event-specifieke outfit voor een formele gelegenheid. Een smoking of avondjurk is geweldig, maar uw pak of een cocktail jurk zal werk te doen. Toon uw gastheren u genieten van de flexibiliteit door het samenstellen van uw meest stijlvolle look met wat je hebt bij de hand.