Hur man Inte Har 100 Flikar Öppna

0
301

100-fliken vana är utbredd, det är inget att skämmas för. Men en rörig webbläsaren kan sänka produktiviteten och minska datorns hastighet. Kanske är det dags att bryta den vanan med några enkla tips.

Stäng Flikar som Du inte Behöver

Din fliken problem har mycket lite att göra med vilken webbläsare du använder eller vilka tillägg som är installerade på din dator. Verkligen, över-tabb är bara en dålig vana. Det är som att ha ett rörigt skrivbord.

Vad är det bästa sättet att bryta en dålig vana? Bygga nya, positiva vanor. Hålla ett öga på det antal flikar som du har öppna, och rutinmässigt stänga flikar som du inte använder. Du kan använda CTRL + W (CMD + W) kortkommando för att snabbt stänga genom flikar, utan att sträva efter för en liten röd Xs. Du kan också högerklicka på en flik för att Stänga Flikarna till Höger” eller “Stäng Andra Flikar.”

Hantera Flikarna Manuellt

Flikar finns av en anledning. Oavsett om du arbetar eller shopping, du har säkert fått minst fem flikar som du behöver för att hålla öppet. Saken är den, och användbar flikar kan ibland gå vilse i ett hav av nonsens.

Om du behöver för att gå igenom en enda röra av flikar snabbt, försöker hålla nere CTRL och trycka på Tab-tangenten. Varje gång du trycker på Tab-tangenten (medan du håller ner CTRL-knappen), kommer du att navigera genom en vertikal-style tab fönster som visar namnet på varje flik vid sidan förhandsgranska en webbsida.

Alternativt, kan du hålla koll på din användbara flikar genom att fästa dem på din webbläsare. Du kan göra detta genom att högerklicka på en flik och välja “Pin fliken” alternativ. När du fäster en flik, det sitter till vänster i din webbläsare och blir mindre. Nya flikar kommer inte att inkräkta på din fästa flikar, och fästa flikar kan inte stängas utan att högerklicka.

Naturligtvis sätter flikar är endast användbart om du inte är fokuserad på en uppgift. Om du forskar Mark Twain medan shopping för en ny wc-stolen, din fästa flikar kan bli en stor röra. Försök att organisera skilda uppgifter i separat fönster i webbläsaren. Du kan använda CTRL+N kortkommandot för att öppna ett nytt fönster i webbläsaren eller håll ned SKIFT medan du klickar på en länk för att öppna den i ett nytt fönster.

Bokmärke Flikar för Senare

Dina flikar bar kan vara ett bra ställe att spara saker till senare. Men om din tab bar kontinuerligt överväldigad av YouTube och How-To Geek sidor, kan det vara dags att organisera dessa sidor i dina bokmärken.

Om du vill lägga till fliken organisation mappar till dina bokmärken bar, högerklicka på bokmärkesfältet och välj “Lägg till mapp”. Du kan göra en mapp med ett enkelt namn, som “Att Läsa” eller “Att Titta på”, eller du kan få mer specifik med mappar som “Mark Twain Källor” eller “Potentiella Toalett Stolar.” Se bara till att rensa ut de som bokmärke mappar när du är klar med dem. Annars, du har bara omvandlas din 100-fliken vana i ett 100-bokmärke vana.

Använda Tillägg för att Hantera och Synkronisera Flikar på flera Enheter

Att manuellt hantera och bokmärk flikar kan vara ett problem, vilket är anledningen till att fliken bokmärken, tillägg finns. Och medan vissa webbläsare kan skapa frågor som rör integritet, deras användbarhet är obestridlig.

Pocket

Vissa tillägg kan fungera som en mer avancerad version av din webbläsare bokmärken för funktionen. Pocket, till exempel, är utmärkt för att lagra sidor som du vill läsa senare. Du kan komma åt din Ficka konto på någon enhet, och tjänsten kan läsa artiklarna högt när du inte känner för att använda din beady ögon. Evernote har liknande multi-enhet funktionalitet, men det är särskilt bra för att organisera webbsidor och skapa anteckningar för projekt. Och om du försöker att organisera sig eller dela webbsidor för arbete, inget slår Trello.

Det finns också några Chrome webbläsare för att hjälpa dig att navigera och hantera dina flikar. OneTab kan automatiskt sortera dina flikar i listor och lägre webbläsarens minne, och Sidledes Tree Style Tabs kan förvandla din horisontella fliken bar i en lätt-att-läsa, vertikala fliken fönster. Om du vill dölja din värdelösa eller störande flikar för en kort tid (en timme), kan du prova en förlängning som Fliken Snooze.

RELATERAT: De Bästa Chrome-Tillägg för att Hantera Flikar

Överväga Att Byta Webbläsare

Igen, kan du inte skylla på din 100-fliken vana på din webbläsare. Men vissa webbläsare har bra fliken management funktioner som kan hjälpa dig att bygga bättre vanor. Överraskande, Krom inte har många inbyggda i fliken funktioner för administration. Kanske är det dags att prova en annan webbläsare?

Vad du än gör, försök att använda en enda webbläsare på alla enheter, inklusive din telefon. Moderna webbläsare har synkronisering alternativ som du kan automatiskt föra över dina flikar och bokmärken så att du inte behöver förlora spår av dessa Youtube-videor när du lämnar kontoret.

Det finns en hel del av det stigma som omger Microsoft Kanten webbläsare, men det är ärligt talat en av våra favorit-webbläsare. Microsoft nyligen ombyggda Kanten webbläsare med en Krom-motor och den går som en dröm (och ja, det kan använda sig av Chrome extensions nu). Till skillnad från andra webbläsare, Edge har en fantastisk “avsätta” tab-funktionen som tillåter dig att dölja och organisera dina flikar för senare.

Opera är en annan stor-ändå är-försummade webbläsare som körs på Krom motor. Den har en diskret bokmärken funktion som kallas “Speed-Dial”, som låter dig organisera och tuck bort länkar till senare. Opera är snabbuppringning kan nås från hemsidan eller Opera bufferten, så att din extra flikar är utom synhåll, men ändå lätt att få till.

Och naturligtvis, det finns Firefox. Mozilla berömda webbläsare banat väg för den Tree Style Tab förlängning, och det har en användbar inbyggd SnoozeTabs funktion som gör att du kan dölja flikar och välja när de automatiskt igen. Det är också värt att nämna att Firefox mobila webbläsare har bättre tabbing funktioner och synkronisering alternativ än andra mobila webbläsare, vilket är användbart om du är alltid på språng.

Behovet av att Ha 100 Flikar Öppna?

Ett rent skrivbord är inte för alla. För vissa människor, 100 flikar är ett tecken på produktivitet, inte ett tecken på dålig digital hygien. För att citera Einstein, “om ett rörigt skrivbord är ett tecken på ett rörigt sinne, så vilka är vi att tänka på ett tomt skrivbord på?”

Faktiskt, Einstein aldrig sagt det, men den berömda fysiker gjorde sporten en ganska smutsiga och utflyktsdisk. Problemet är att du inte Einstein ‘ s skor. Medan ett skrivbord kan vara att kunna hantera hundratals bitar av papper, en dator kan inte alltid hantera hundratals flikar.

Om du vill att datorn ska fungera smidigt med 100 flikar öppna (rekommenderas inte), så bör du överväga att uppgradera din dators RAM eller med hjälp av en automatisk tab-suspension förlängning som Den Stora Hängslen. En RAM-uppgradering kommer att ge din webbläsare mer minne att arbeta med, och en flik-suspension förlängning kommer att begränsa RAM-användning av de flikar som du inte aktivt använder.

Källor: Trello, Zapier