Hoe een Webpagina op te Slaan in Chrome

0
82

Google Chrome kunt u het downloaden van volledige webpagina ‘ s offline te bekijken. U kunt het opslaan slechts de basis-HTML-of bijkomende activa (zoals foto ‘ s) volledig opnieuw monteren van een pagina, zonder de noodzaak van een internetverbinding.

Het Opslaan van een Webpagina

Ga je gang en start Chrome en ga naar een webpagina die u wilt opslaan. Klik op de menu-knop, en klik vervolgens op Meer > Instrumenten > Pagina Opslaan Als. Als alternatief, kunt u met Ctrl+S (Command+S in macOS) om te openen de “Opslaan als…” dialoogvenster.

Kies een map voor het opslaan van de pagina en vervolgens uit het drop-down menu, kies “Webpagina, alleen HTML” of “Webpagina, Compleet.” De voormalige houdt alleen de inhoud van vitaal belang om toegang te krijgen tot het later (tekst en opmaak), terwijl de laatstgenoemde slaat alles (tekst, afbeeldingen en aanvullende bron-bestanden). Als u wilt in staat zijn om toegang te krijgen tot de volledige pagina offline bent, kiest u de “volledige” optie.

De webpagina wordt gedownload, net als elk ander bestand met de voortgang aan de onderkant van de Chrome-venster.

Om de webpagina te openen, gaat u naar de map en dubbelklik op het bestand om het te openen.

Nadat u klaar bent met de web pagina die u veilig kunt verwijderen van uw computer.

Het Maken van een Snelkoppeling voor Webpagina ‘ s

Terwijl een pagina opslaan voor offline weergave is geweldig voor de artikelen die u wilt misschien later, kunt u ook snelle links naar specifieke websites direct op uw desktop, dat is beter voor wanneer u online bent. Dit werkt goed voor web apps die u regelmatig gebruikt—u kunt zelfs instellen dat ze draaien in een volledige windows, dus ze voelen zich bijna native.

Een snelkoppeling naar een webpagina is hetzelfde als elke andere snelkoppeling op uw bureaublad. Het belangrijkste verschil tussen het maken van een snelkoppeling en het opslaan van een pagina is dat je zou gebruik maken van een snelkoppeling voor pagina ‘ s die u regelmatig bezoekt—zoals howtogeek.com—niet een specifiek artikel of een statische pagina die u wilt bewaren voor offline weergave. Als je gewoon probeert te redden van een pagina voor snelle toegang, dan zult u een snelkoppeling wilt maken op uw bureaublad.

Start Chrome en navigeer naar de site die u wilt opslaan op het Bureaublad van uw computer. Klik op menu > Tools > Snelkoppeling Maken.

Geef de snelkoppeling een naam als u wilt. U kunt ook aanvinken van de “Open venster” box om de site te openen in een apart venster in plaats van de Chrome-browser. Hierdoor wordt de pagina geopend in een nieuw venster zonder tabs, de Omnibox, of bookmarks bar. Het is geweldig voor web apps, want het geeft hen een zeer native app-achtige feel.

Klik Op “Create.”

Nadat u op “Create” een nieuw pictogram op je bureaublad geplaatst. Dubbelklik op het pictogram om direct naar je favoriete site.

Als u toegang probeert te krijgen tot een snelkoppeling terwijl u offline bent, wordt er een foutbericht weergegeven en wordt de pagina niet laden. De reden waarom dit gebeurt is dat in plaats van het opslaan van alle HTML, tekst en afbeeldingen, als in het vorige deel—een snelkoppeling punten Chrome naar een specifieke webpagina dan naar laden.

Als u niet langer gebruik maken van deze snelkoppelingen wordt de toegang tot de websites meer, verwijdert u het bestand op uw bureaublad om geen rommel op uw werkplek.