De Meest Handige Sneltoetsen voor de Windows-Taakbalk

0
77

Er is geen snellere manier om te navigeren op uw computer dan met sneltoetsen, en Windows nog steeds om meer toe te voegen met elke nieuwe versie. Alles begint op de taakbalk en menu Start, hoewel, dus het is echt handig om ze te gebruiken, zonder ooit te klikken met uw muis. Hier zijn een aantal handige sneltoetsen voor het werken met de taakbalk van Windows.

Sneltoetsen voor het Werken met het Menu Start

Er zijn niet veel specifieke sneltoetsen voor het werken met het menu Start, maar u kunt nog steeds gebruik uw toetsenbord om te navigeren en het lanceren van apps. Om te beginnen, opent u het menu Start door op de Windows-toets of door te drukken op Ctrl+Esc. U kunt het menu Start door op Windows of op Esc.

Het Start menu is ingedeeld in drie kolommen voor mappen, apps, en tegels. Gebruik de Tab en Shift+Tab om te schakelen tussen deze kolommen. Binnen een kolom, gebruik je pijltjes toetsen om te bewegen en druk op Enter om te openen wat is gemarkeerd. Opmerking als u de toets pijl-rechts op een app die ondersteuning biedt voor jumplists, zal het display de jumplist, en u kunt gebruik maken van de pijl naar links om terug uit de jumplist.

Maar de echte kracht van het menu Start is eigenlijk niet in de menu ‘ s–het is de ingebouwde Zoekfunctie (en, in Windows 10, Cortana) functies. Druk gewoon op de toets Windows om het menu Start openen en te beginnen met typen. Of u nu op zoek bent naar een app starten, gaat u naar een pagina in het Configuratiescherm, of zie welke evenementen komen in uw agenda, u kunt het allemaal doen zonder ooit te raken van de muis.

Windows 8 en 10 ook een nieuwe, enigszins verborgen menu met meer geavanceerde opties. Druk op Windows+X open de Power Gebruikers menu, die–in tegenstelling tot de beginners-vriendelijk Start menu biedt snelle toegang tot krachtige hulpprogramma ‘ s, zoals logboeken, apparaatbeheer, Command Prompt, en meer. Na het openen van de Power Gebruikers menu met Windows+X, u kunt dan op een van de onderstreepte letters in de snelkoppeling namen te lanceren dat hulpprogramma. Of, je kan gewoon gebruik maken van de pijltoetsen om omhoog en omlaag en druk op Enter om te starten met uw selectie.

Opmerking: Als u PowerShell in plaats van de Commando Prompt op de Power Gebruikers menu, dat is een switch die tot stand is gekomen met de Makers Update voor Windows 10. Het is heel eenvoudig om terug te schakelen naar de weergave van de Commando Prompt op de Power-Users in het menu als u wilt, of u kunt geven PowerShell een keer te proberen. Je kan heel veel en alles in PowerShell die je kunt doen in de Command Prompt, en een hoop andere nuttige dingen.

Sneltoetsen voor het Starten van Apps in de Taakbalk

De eerste tien apps op uw taakbalk worden toegewezen nummers van 1 tot en met 0 links naar rechts. Deze kunt u starten met uw toetsenbord.

Druk op de Windows-toets samen met een aantal key te lanceren van de bijbehorende app. Op de taakbalk boven, bijvoorbeeld, Windows+3 zou de lancering van Google Chrome op Windows+4 zou lanceren Slap, en dus op de weg omhoog door Windows+0 voor Outlook. Met behulp van deze sneltoetsen op een app die al draait, schakelt de app tussen een geminimaliseerd en gemaximaliseerd staat.

U kunt ook Shift ingedrukt houden terwijl u de sneltoetsen voor de lancering van een nieuw exemplaar van een app die al draait. In ons voorbeeld drukken op Shift+Windows+3 zou openen in een nieuw venster Chrome, zelfs als Chrome is al open.

Met behulp van de Ctrl-toets ingedrukt met de sneltoetsen wordt de meest recent gestarte aanleg van een app. Bijvoorbeeld, stel dat u drie Bestand Explorer voor windows op de PC, en Verkenner was in de eerste positie op de taakbalk. Het indrukken van Ctrl+alt + Windows+1 kunt u zien op het Bestand Explorer-venster kunt u onlangs hebt geopend.

GERELATEERD: Toegang tot Vaak Gebruikte Items in Windows 7 met Jump Lists

De Alt-toets wijzigt de basis sneltoets voor het openen van een app jumplist. Dus, door te drukken op Alt+Windows+8 in ons voorbeeld zou de pop-up Kladblok jumplist. U kunt dan gebruik je pijltjes toetsen om een item te kiezen op de jumplist en druk op Enter om te starten met uw selectie.

En terwijl het aantal snelkoppelingen alleen oplopen tot tien, kunt u ook op Windows+T selecteer de eerste app op je taakbalk, dan gebruik je pijltjes toetsen om te verplaatsen door uw taakbalk apps en druk op Enter om te starten wat is gemarkeerd.

U kunt ook het uitvoeren van een soortgelijke truc in het systeemvak (of in de systeemlade) aan de rechterkant van de taakbalk. Druk op Windows+B te markeren het eerste item in het systeemvak–meestal de pijl-omhoog dat leidt tot extra pictogrammen–en gebruik vervolgens de pijltjestoetsen om te bewegen.

Op Enter te drukken selecteert wat is de standaard actie voor het pictogram. Of u kunt op uw Context-toets (als die is op uw toetsenbord) of Shift+F10 om de volledige context-menu voor u het pictogram.

Toetsenbord+Muis Sneltoetsen voor het Werken met Apps in de Taakbalk

Als u liever gebruik van je muis, er zijn ook een aantal sneltoetsen die u kunt gebruiken terwijl de muziek dat kan sneller dingen voor u:

  • Shift+klik op een app op de taakbalk opent een nieuw exemplaar van de app.
  • Ctrl+Shift+klik op een app om deze te openen als administrator.
  • Shift+rechts-klik op een app om het snelmenu te openen voor de onderliggende applicatie. Gewoon met de rechtermuisknop op een app op de taakbalk opent de jumplist voor apps die hen ondersteunen, of het contextmenu voor de snelkoppeling zelf.
  • Houdt u Ctrl ingedrukt terwijl u klikt op een gegroepeerd app (die meer dan één instantie open) om te bladeren door de geopende exemplaren van de app.

En daar heb je het. Hoewel er niet een groot aantal sneltoetsen voor het werken met de taakbalk, het zijn er meer dan genoeg te doen vrijwel alles wat u kunt doen met uw muis.

Image Credit: NOGRAN s.r.o./Flickr