Dagelijks Nieuws Roundup: Het Begin van het Einde voor de Huawei?

0
70

In een belangrijke klap voor de Chinese apparaat maker Huawei mobile business, Google trok het bedrijf Android licentie in het weekend. Intel, Qualcomm, en andere hardware leveranciers gevolgd door het beëindigen van relaties met Huawei, wat een potentiële doodsteek voor het bedrijf.

Dit besluit volgt de vorige week executive order van het Witte Huis te blokkeren Chinese telecommunicatie bedrijven zaken doen in de VS—een order die was vooral gericht op Huawei. Google, Intel, Qualcomm, en andere leveranciers waren snel te voldoen, het doden van alle relaties met de Chinese OEM. Microsoft is ook gezegd dat het overwegen van het blokkeren van updates Huawei laptops.

Huawei wordt beschuldigd van het zijn van een uitbreiding van de Chinese overheid dat geeft het land een wereldwijd bereik. De angst is dat Huawei kon installeren van achterdeuren op de apparaten, waardoor China de spion op Amerikaanse gebruikers, netwerken en nog veel meer. Dus de beslissing voor het effectief verwijderen van Huawei uit de VS wordt beschouwd als een reactie op een bedreiging van de nationale veiligheid. Het is de moeite waard op te merken dat tot op dit moment, er is geen bewijs dat dit ooit is gebeurd—alleen zwaar speculatie.

Google is het verwijderen van de Huawei Android-licentie betekent dat het bedrijf niet langer te verspreiden, een versie van het besturingssysteem dat het mogelijk maakt de toegang tot Google-services. Dat betekent dat de Play Store, Google-Assistent, een aantal notification services, en veel meer ontbreken in de toekomst Huawei apparaten. Dit is vergelijkbaar met hoe Android-apparaten werken al in China (waar Google is geblokkeerd), maar het is niet iets wat de rest van de wereld is geïnteresseerd in het omgaan met. Android zonder Google-services verliest veel van haar aantrekkingskracht voor iedereen buiten China.

Gebruikers van de bestaande Huawei (en bij uitbreiding, de sub-merk Eren) apparaten in de ONS geen zorgen hoeven te maken, echter, Google heeft duidelijk gemaakt dat deze apparaten worden niet beïnvloed door deze verschuiving. Toch blijft er een heleboel onbeantwoorde vragen voor Huawei de toekomst—zowel in de VS en daarbuiten. Maar ongeacht hoe het allemaal speelt, maar één ding is bijna zeker: zolang de zwarte lijst staat, is het niet goed voor Huawei ‘ s business op elk front. [De Rand, Android Police, Engadget, Reuters]

In Ander Nieuws

  • AMD wil dat je weet dat de chips zijn veilig: AMD is gebruik te maken van ZombieLoad—de laatste kwetsbaarheid gevonden in de Intel-chips—om de gebruikers te laten weten dat de chips worden niet beïnvloed. Sinds de correctie voor deze gebreken invloed is op de prestaties op Intel-chips, AMD is snel een inhaalslag om de grootste concurrent als het gaat om snelheid. Het is een slechte kijk voor Intel, maar een grote kans voor AMD. [Engadget]
  • Enkele Pixel 3a apparaten zijn willekeurig afsluiten: Gebruikers van Google ‘ s nieuwe budget-vriendelijke Pixel 3a 3a XL zijn rapportage willekeurige vergrendelen wanneer het apparaat niet actief is. Wanneer gebruikt, wordt het apparaat steeds niet reageert, waarbij een harde reset (druk op de power-knop gedurende 30 seconden) om het terug te krijgen up and running. Het is onduidelijk wat de oorzaak van het probleem of als/wanneer het zal vast. Oof. [Android Police]
  • Linksys routers zijn het lekken van gegevens: Omhoog van 21.000 routers van Linksys waren lekken Mac-adressen, apparaten namen, en meer over de aangesloten apparaten. Het bedrijf heeft gereageerd met de mededeling dat dit fout was van 2014 en is opgelapt voor bepaalde tijd, die verwijst naar een oorzaak: verouderde routers. Update uw hardware, mensen. [TechRadar]
  • Sony ‘ s PlayStation-afdeling niet wist over de Microsoft-deal: Laatste week, Sony en Microsoft aangekondigd dat ze werken samen op cloud gaming initiatieven. Het blijkt dat de medewerkers van Sony ‘ s PlayStation tak naar verluidt wist niets over de deal en had een beetje een freak out, omdat van de aankondiging. Dat is hilarisch. [Bloomberg]

In het nieuws, dat moet een schok niemand, Google tracks aankopen die je hebt gemaakt door gebruik te maken van tools in Gmail op te slaan ontvangst van informatie. De Assistent-tie-ins kan niet hier buiten beschouwing, hoewel het feit dat het grijpt terug voor jaren lang voordat Assistent bestond—is een interessante overweging. Koppel dat aan het feit dat deze gegevens moeilijk te verwijderen en sommige gebruikers zich ongemakkelijk voelt met de praktijk. Het goede nieuws is dat Google zegt dat ze het niet deze gegevens gebruiken om u te verkopen advertenties. U kunt een kijkje nemen op uw aankopen hier. [CNBC]