Moe van Robocalls? Stop Met Het Beantwoorden Van De Telefoon

0
174
Charles Taylor/Shutterstock

De robocall probleem wordt steeds erger. Bijna de helft van alle oproepen komt van geautomatiseerde systemen, en het word steeds erger. Moe van het beantwoorden van de telefoon en praten met robots, aliens, of oplichter robots? Gewoon stoppen met te beantwoorden.

Ja, de FCC is proberen om een einde te robocalls door het stimuleren van de adoptie van oplossingen zoals ROEREN/SCHUDDEN. Maar, terwijl de overheid en telefoon providers langzaam samen een oplossing, we zitten vast in robocall de hel.

De Zaak voor het Negeren van Uw Telefoon

Als het idee van het negeren van uw telefoon stuurt u in een vlaag van cognitieve dissonantie, dan gefeliciteerd, je bent een goed aangepast mens en een perfect doelwit voor robocallers.

Telefoons zijn al meer dan 100 jaar, en we hebben in die tijd de ontwikkeling van een complexe en universeel systeem van telefoon etiquette. U een oproep beantwoorden met “hallo,” u een gesprek beëindigt met “afscheid” en u beleefd besteden de laatste drie of vier minuten van een gesprek herhalen “oké, ja, tuurlijk, uh-huh.”

Maar het is de eerste stap van de telefoon etiquette die robocallers gebruiken om te profiteren van ons. Wanneer u een oproep krijgen, je beantwoorden. Waarom? Nou, volgens deel 5 van de Amerikaanse Telefoon Journal—verschenen in 1902—het negeren van een oproep is onbeleefd en afval “enkele seconden of minuten” van de beller “kostbare tijd.”

Indien wij slechts terug konden brengen die 20ste-eeuwse knuckleheads in de moderne tijd, ze zou weten hoe de tabellen hebben gedraaid. Vandaag de dag, bijna de helft van de gesprekken die we krijgen zijn van robocallers. Het beantwoorden van de telefoon is eigenlijk een verspilling van uw tijd.

Minerva Studio/Shutterstock

Telefoon etiquette moet evolueren om tegemoet aan de moderne tijd. Verspillen “seconden of minuten” van een persoon de tijd was net zo vervelend in 1902 als het nu is. Dus als je een oproep van een nummer die je niet herkent, kunt u deze negeren. U bent het beoefenen van een goede telefoon etiquette.

Je zou niet de eerste persoon om te beginnen met het negeren van gesprekken. Als De Atlantische oceaan te zetten, “telefoon cultuur aan het verdwijnen is.”

Zijn we oversimplifying dingen? Misschien. Maar bedenk dit: het Negeren van robocalls vermindert het aantal robocalls u ontvangt, andere anti-robocall methoden werken niet bij alle, en er zijn tal van manieren om ervoor te zorgen dat u niet missen belangrijke telefoontjes van vrienden, familie of vertrouwde bedrijven.

Ja, het Negeren van Robocalls Leidt tot Minder Robocalls

Volgens de FTC, het beantwoorden van een robocall of de interactie met een robocaller door het beantwoorden van vragen leidt alleen maar tot meer robocalls. Waarom? Omdat de mensen die daadwerkelijk antwoord op hun telefoons zijn meer kans om te vallen voor de telefoon oplichting.

Laten we doen alsof dat je een robocall oplichter (hopelijk ben je niet). Aan het einde van de lange en geautomatiseerde werkdag, scheidt u elk robocall in drie verschillende categorieën: “mensen die negeerde oproepen”, “de mensen die hebben gereageerd en hung up” en “mensen die viel voor de zwendel.”

Op wie gaat u morgen terugbellen? Je gaat bellen met de mensen die viel voor uw scam. Maar u mag ook bellen met iedereen die antwoordde en opgehangen omdat elke beantwoorde oproep is een kans om een scam wat een slechte sap.

Sommige robocall oplichters zelfs geld wanneer u niet negeren van hun gesprekken. Ze bellen en hopen u terug te bellen. Vervolgens verrassing: U heb genoemd, het internationale equivalent van een 900-nummer. Deze oplichters in wezen een terugslag van internationaal bellen tegen, dus focussen ze hun robots op mensen die een antwoord geven of terug te bellen onbekende nummers.

Zal elke robocaller je met rust laten als je eenmaal begint het negeren van hun gesprekken? Nee, robocalling is een geautomatiseerd brute-force scamming methode, zodat oplichters hebben niets te verliezen door te bellen naar niet-beantwoorden van telefoons. Maar, door het beantwoorden van de telefoon, je geeft de oplichters een legitieme reden om robocall u zo veel mogelijk.

Andere Methoden niet Werken

Het negeren van robocalls klinkt saai en niet effectief, maar tot de FCC-en telefoonproviders hun handelingen bij elkaar, de gepatenteerde negeren methode is onze enige hoop. Een,d, terwijl een aantal blogs en publicaties willen voorstellen wat “makkelijker” oplossingen voor het vermijden van robocalls, deze methoden niet alles doen om het verzachten van het probleem.

De meest voorkomende oplossing voor het beëindigen van robocalls is de bekende Bel-me-Niet-lijst. Maar, in de woorden van de FCC, de enige “legitieme telemarketeers” (een contradictio in terminis) raadpleeg de lijst voor gesprekken. Robocallers altijd negeren Bel-me-Niet-lijst. Waarom? Omdat ze het kunnen doen van hun identiteit en het bellen van een telefoonnummer dat ze verlangen. Waarom zou ze maken zich zorgen over de wet?

FTC

Het spreken van de wet, een andere populaire robocall oplossing is om te rapporteren oplichters en ongewenste bellers aan de FTC. Het ding is, het melden van een robocall aan de FTC is maar een nuttige praktijk als je bent gevallen voor een scam. Robocallers hebben de neiging om te maskeren hun identiteiten met een nep-telefoon-nummers, en de FTC (of een andere tak van de overheid) niet de middelen hebben om te onderzoeken elk klein robocaller op de planeet.

Als uw serviceprovider of een andere website, stelt u betaalt voor het blokkeren van de afzonderlijke getallen, proberen te negeren die suggestie. Nogmaals, robocallers kunt bellen vanaf elke telefoon nummer. Ze kunnen hun telefoonnummer op elk moment. Tenzij je het betalen van uw service provider te blokkeren, een ex-nummer, u bent gewoon verspilling van je geld.

Wat Als Je Verwacht een Belangrijk Telefoontje?

In sommige situaties, het negeren van uw telefoon is makkelijker gezegd dan gedaan. Als je voortdurend verwacht oproepen van artsen, klanten, advocaten, de IRS, of iemand anders die niet weet hoe een sms te sturen, het negeren van gesprekken kan meer kwaad dan goed doen.

In deze situatie het beste ding dat u kunt doen is proberen om het risico te minimaliseren. Toevoegen vertrouwde bedrijven, klanten en professionals om uw lijst met contacten. Voel je vrij om te vragen bedrijven voor hun uitgaande telefoon nummer, en zorg ervoor om te controleren of ze gebruik maken van meerdere uitgaande nummers. En natuurlijk weten wanneer je moet wachten op een telefoontje van een bedrijf of klant. Als uw arts het kantoor is gesloten op zondag, dan heb je waarschijnlijk geen zorgen hoeft te maken over het missen van een dringende oproep doen op zondag.

Als Je een iPhone-Gebruiker, Niet Storen Inschakelen

Apple

Hoewel providers en fabrikanten van telefoons nog niet gekomen met een uitgebreide anti-robocall oplossing, Apple heeft toegevoegd een ‘Niet Storen’ voor iPhones en iPads. De Niet Storen-functie kunt u kiezen welke nummers u kunnen bellen. Als u hebt ingesteld voor een gedetailleerde lijst van contactpersonen met deze functie kunt u helpen blokkeren oplichters zonder ontbreekt op belangrijke gesprekken van uw familie of van uw arts. Als je ooit verwacht een telefoontje van een onbekend nummer, je kunt snel schakelen de Niet Storen-functie totdat u de oproep die in je zit te wachten.

Android heeft ook een modus Niet Storen, natuurlijk. U kunt uw telefoon geen belsignaal voor inkomende oproepen en laten van specifieke nummers die u de zorg over het omzeilen van het blok.

Als Je bent Wanhopig, het Downloaden van een Anti-Robocall App

We doorgaans niet onderschrijven extensies of apps die het verzamelen van veel van uw persoonlijke gegevens. Deze diensten worden meestal gemaakt door kleine teams of bedrijven, zodat ze kunnen een privacy nachtmerrie. Maar als je slecht bij het negeren van de telefoon, dan is een anti-robocalling app kan de moeite waard de privacy risico.

Er zijn een ton van de anti-robocalling apps op Google Play en de App Store van Apple, van Hiya te Robokiller, maar ze hebben allemaal de neiging om op dezelfde manier werken. Wanneer een gebruiker krijgt een robocall, markeren ze het gesprek als spam in hun anti-robocall app. Zodra dat nummer is gemarkeerd als spam door voldoende gebruikers, zal de app automatisch weigeren alle oproepen van dat nummer of gebruikers op de hoogte stellen wanneer er een inkomende oproep is misschien een robocall.

Klinkt goed, nietwaar? Goed, deze apps mogen alleen worden gebruikt als een aanvulling op het negeren van onbekende oproepen. Zoals gezegd meerdere keren, robocallers kunnen doen elk nummer dat ze willen. Ze kunnen spoof gemaakt nummers, of ze kunnen doen als legitieme nummers. Ze kunnen zelfs de parodie van uw telefoonnummer.