Hur Din Echo “Alexa Vakt” Kan Skydda Ditt Hem

0
148
Vankherson/Shutterstock

Amazon precis rullat ut Alexa Vakt för att alla Echo användare. Din Ekot kan nu lyssna för att bryta glas, göra dig uppmärksam på att brandvarnare, och slumpmässigt aktivera din belysning på och av. Men det är inte en full trygghet.

Vad Är Alexa Vakt?

Alexa Guard är en ny gratis tjänst från Amazon för Amazon Echo användare. När du aktiverar Vakt, din Echo enheter börja lyssna till ljudet av krossat glas och rök och kolmonoxid larm. Om ett Eko upptäcker något av dessa ljud, det kommer att skicka dig en varning.

Amazon lyckas med denna bedrift genom att förändra vakna ordet beteende för ditt Eko-enheter. Vanligen, din Echo lyssnar efter “Alexa” (eller en av de valfria vakna ord) för att aktivera. Men aktivera och aktivera Vakt läge lägger till ytterligare “vakna orden” att matcha upp till ljudet av krossat glas och larm. Med andra ord, din Echo lyssnar för dessa låter precis som den lyssnar för “Alexa.” När du inaktiverar vakt läge, din Echo återgår till sitt vanliga beteende.

Utöver att lyssna på problem, Guard kan ta några grundläggande förebyggande åtgärder. Om du har en smart belysning knuten till Alexa plattform, Guard kan slå på och stänga av dem på slumpmässiga mellanrum för att ge sken av att man är hemma. Du väljer vilken smart belysning är automatiserad, så att din källare ljus är inte att vrida på och av i onödan.

En gång aktiverat, du arm-Vakt genom att berätta Alexa “jag lämnar” och avväpna genom att säga “jag är hemma.” Din Echo kommer att säga att det är som att starta eller stoppa bevakning. Du kommer att få en Alexa anmälan på telefonen också.

Alexa Guard Är inte en Övervakas Trygghet, Men det är Bra

Den Simplisafe på vänster ligger en övervakade trygghet, Ekot om rätten inte. Josh Hendrickson

Alexa Guard är inte en övervakad säkerhet system. Amazon trollformler ut flera gånger i sin FAQ:

Alexa Guard är inte en ersättning för ett larmsystem eller livet säkerhetsanordning och kan inte kontakta räddningstjänsten, till exempel polis och brandkår, för din räkning. Smarta Varningar är endast i informationssyfte.

Detta är något att hålla i åtanke. Alexa Vakt kommer inte kontakta polisen eller brandkåren för dig. Till exempel, låt oss säga att du är på teatern och din telefon är inställd på stör ej. Om ditt hus börjar brinna eller en inbrottstjuv krossar alla dina windows, du kommer inte att ta emot anmälningar. Kan det vara för sent att meddela polisen eller brandkåren vid tiden du ser den anmälningar.

Om du letar efter ett säkerhetssystem med övervakning av tjänster, du kanske vill överväga att SimpliSafe eller Amazons Ring larmsystem.

Men, är chansen, du brukar inte hålla telefonen på att inte störa när du lämnar huset. Om du inte har någon trygghet alls just nu och du har en eller flera Amazon Echo enheter i ditt hem, kan detta vara ett steg upp från din nuvarande situation.

Brandvarnare är en viktig del i varje hem, men de gör lite bra när du åker hem—om du inte spendera över $100 per enhet byta ut ditt befintliga larm med en smart version som Boet Skydda. Med Alexa Vakt, har du en chans att bli informerade om en brand eller ett hem inkräktaren med bara ett Eko. Om din Echo har en kamera (som Echo Visa), kan du använda Drop-funktionen för att se vad som händer innan du ringer räddningstjänsten.

Home security-är precis lika mycket om att förebygga och reaktion. Stoppar en home invasion är bättre än att störa en. Det är därför trygghetssystem som uppmuntrar dig att lägga ut en “Skyddad av” tecken: tjuvar föredrar den lägst hängande frukten. Guard är smart light integration som gör att det ser ut som du är hemma, och det är bra.

Vissa säkerhetssystem Arbete med Vakt

Medan Alexa Guard är inte en trygghet i sig själv, det kan fungera tillsammans med några övervakas trygghetssystemen. Guard kan vidarebefordra ditt larm meddelanden till din trygghet—service-tillsammans med inspelat ljud—om du väljer att aktivera det här alternativet.

Din säkerhet tjänsten kommer att äga informationen och sedan agera på det som företaget anser vara lämpliga, om att att kontakta dig, ringa räddningstjänsten, eller både och. Amazon säger Alexa Guard är kompatibel med Ring och ADT övervakade tjänster. Andra kan vara kompatibla.

Det är en bra idé att komma i kontakt med din trygghet att veta om det fungerar med Alexa Vakt och vilka åtgärder som är nödvändiga för din del.

Hur man Använder Alexa Guard

Innan du kan armen och avväpna Alexa Guard, måste du aktivera det. Börja med att öppna Alexa-appen på din telefon. Tryck på hamburger meny i övre vänstra hörnet.

Tryck på “Inställningar” i menyn sidebar.

Rulla nedåt i listan med alternativ tills du ser “Vakt” och peka på det.

Nästa, tryck på “Set Up-Guard” och du uppmanas att aktivera glas upptäckt, rökdetektor, och smart light randomisering. Tryck på “Lägg till” för varje sak som du vill aktivera.

När du aktiverar randomiserade smarta lampor, ange ditt POSTNUMMER (för att avgöra när solnedgången är) och välja vilka lampor för att slumpa. Du kommer att hitta några lampor väljas automatiskt. Kolla vilken du vill lägga till och avmarkera de du inte vill ha med i rotationen. Tryck på “Continue” när du har valt ditt ljus.

Slutligen trycker du på “Bekräfta” för att slutföra installationsprocessen.

När du är redo att lämna huset, säger “Alexa, jag lämnar,” och Alexa Vakt kommer arm. När du kommer hem berätta Alexa “jag är hemma” och Vakten kommer att avväpna. Du kommer att ta emot meddelanden på telefonen när Vakten kopplas på och av.

När du förstår vad Alexa Guard gör, det är ganska kraftfull. Utan att behöva köpa glassplitter sensorer eller smarta termostater, du får on-the-go anmälningar från ditt hem. Det kommer inte att lösa alla värsta-fall-scenario. Men, om du använder en övervakad säkerhet systemet nu, det kan ge dig lite extra trygghet.