Hoe om te Controleren Wat de Grafische Kaart (GPU) Is in Uw PC

0
128
Gorodenkoff/Shutterstock

Alle computers hebben een grafische hardware die behandelt alles van het opstellen van uw bureaublad en decoderen van video ‘ s te renderen veeleisende PC-games. De meeste moderne Pc ‘s hebben (graphics processing units (Gpu’ s) gemaakt door Intel, NVIDIA of AMD.

Terwijl uw computer CPU-en RAM-geheugen zijn ook belangrijk, de GPU is meestal het belangrijkste onderdeel als het gaat om het spelen van PC-games. Als u niet beschikt over een voldoende krachtige GPU, kunt u niet afspelen nieuwere PC-games—of je kan spelen met lagere grafische instellingen. Sommige computers hebben een low-power “aan boord” of “geïntegreerde” graphics, terwijl anderen hebben een krachtige “dedicated” of “discrete” grafische kaarten (ook wel genoemd video kaarten.) Hier is hoe om te zien wat voor grafische hardware is in uw Windows-PC.

Op Windows-10, u kunt uw GPU-informatie en gebruik gegevens recht van de Task Manager. Met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer “Task Manager” of druk op Windows+Esc om het te openen.

Klik op de “Performance” tab aan de bovenkant van het venster als u niet ziet de tabbladen, klik op “Meer Info.” Selecteer “GPU 0” in de zijbalk. De GPU ‘ s van de fabrikant en het model van de naam worden weergegeven in de rechterbovenhoek van het venster.

Ziet u ook andere informatie, zoals de hoeveelheid toegewezen geheugen op de GPU, in dit venster. Windows 10 is de Taak van een Manager geeft uw GPU-gebruik hier, en u kunt ook GPU-gebruik van de applicatie.

Als uw systeem over meerdere Gpu ‘ s, zie je ook “GPU-1” en dus op hier. Elk vertegenwoordigt een andere fysieke GPU.

Op oudere versies van Windows, zoals Windows 7, kunt u deze informatie vinden in het Diagnostisch Hulpprogramma voor DirectX. Om deze te openen, druk op de Windows+R, typ “dxdiag” in het dialoogvenster dat wordt weergegeven, en druk op Enter.

Klik op de “Beeldscherm” tabblad en zoek bij het veld “Naam” in het “Apparaat” sectie. Andere statistieken, zoals de hoeveelheid video ram (VRAM) gebouwd in de GPU, zijn ook hier vermeld.

Als u meerdere Gpu ‘ s in uw systeem—bijvoorbeeld, zoals in een laptop met een low-power Intel GPU voor gebruik op de batterij en een high-power NVIDIA GPU voor gebruik tijdens aangesloten en gaming—u kunt bepalen welke GPU een spel maakt gebruik van de Windows-10 de Instellingen-app. Deze controles zijn ook ingebouwd in het NVIDIA Control Panel.

GERELATEERD: Hoe Monitor GPU-Gebruik in de Windows Task Manager