Dagelijks Nieuws Roundup: ZombieLoad is de Nieuwste Bedreiging voor de Intel Pc ‘ s

0
152

Vorig jaar zag de release van het Spook en de Meltdown van kwetsbaarheden, maar de onderzoekers hebben gewaarschuwd dat dit paar foutjes was slechts het begin van iets groters. ZombieLoad is de nieuwste kwetsbaarheid om te profiteren van een vergelijkbaar type van de aanval.

Er is weliswaar niet veel te zeggen over ZombieLoad dat niet al is gezegd, is hier wat u moet weten. Eerste off, het raakt vrijwel elke Intel-processor die sinds 2011. Ten tweede, omdat het rechtstreeks van invloed op de processor, het OS-agnostisch—dit lek is aanwezig op Windows, Mac, Chrome OS, Linux, en eigenlijk elk ander besturingssysteem dat draait op een Intel-chip.

Het goede nieuws? De meeste van de grote spelers hebben al gepatcht de kwetsbaarheid (of doen dat zeer binnenkort)—Apple heeft een oplossing voor elke Mac en MacBook uitgebracht sinds 2011, Mozilla, is ervoor zorgen dat Firefox is een veilige, Microsoft rollen is een fix uit voor Windows, en Amazon is het inzetten van een patch voor AWS. Google zei dat de meeste Android-toestellen zijn niet kwetsbaar—u weet wel, aangezien de meeste niet gebruik maken van Intel-chips—maar een patch heeft ontwikkeld en zal moeten worden gedistribueerd door de fabrikanten. Beïnvloed Chrome OS apparaten zijn goed om te gaan als van Chrome OS 74, hoewel het kan een beetje een performance hit totdat de definitieve oplossing beschikbaar in de Chrome OS-75 als de tijdelijke fix uitgeschakeld hyperthreading.

Zonder al te technisch, ZombieLoad doet haar ding door gebruik te maken van iets genaamd, dit is een zombie laden. Een zombie laden bevat clusters van gegevens die de processor kan niet, erm, proces, dus het heeft om hulp te vragen van de microcode om crashen te voorkomen. De ZombieLoad kwetsbaarheid biedt aanvallers de mogelijkheid om de invloed van deze proces om toegang te krijgen tot alle gegevens geladen in de processor van de kern in real-time. Sinds de processor ziet alles, u kunt zich voorstellen dat dit is een probleem—gebruikersnamen, wachtwoorden, gevoelige info, en dergelijke zijn allemaal mogelijk in gevaar hier.

Op de kop, onderzoekers pas onlangs vond deze kwetsbaarheid is, en er is geen bewijs dat het is benut in de wereld nog. Nu dat het woord is, maar het is zeker te prikkelen de interesse van elk kwaad-doener met de know-how, dus het is essentieel dat u ervoor om de patch van uw apparaten. Het installeren van de updates, mensen! [TechCrunch, De Rand, Vast]

In Ander Nieuws

Disney koopt Comcast ‘ s belang in Hulu, OnePlus maakt officieel bekend dat de 7 Pro, Google wordt steeds meer advertenties, Facebook brengt weer “bekijk openbaar” en meer.

  • Disney heeft nu de volledige controle van Hulu: Disney is klaar om te kopen Comcast ‘ s belang in Hulu en zal de volledige controle van de streaming service onmiddellijk van kracht. Niets zal veranderen in termen van inhoud als van nu, zoals Comcast overeengekomen verlenging van de vergunningen van NBCUniversal inhoud tot “eind 2024.” Daarna, echter, we zullen zien. [Ars Technica]
  • De OnePlus 7 Pro is officieel: Het hotel beschikt over een notchless oftewel 6; 67-inch 90 Hz QHD+ display met een 93 procent scherm-to body ratio en pop-up selfie camera, Qualcomm Snapdragon 855 CPU, tot 12 gb RAM, en andere beestachtige specs. Alle voor een vanaf prijs van $669. Het is een monster. [OnePlus]
  • Nieuwe Google-advertenties komen: Google heeft aangekondigd allerlei nieuwe advertenties gisteren, vooral voor mobiel. Google Search wordt steeds meer opdringerige advertenties, zoals het Ontdekken feed. Yay? [Rand]
  • Facebook is terug te brengen “bekijk openbaar”: Vergeet niet de Facebook kenmerk van de oude, dat kon je om je profiel te zien van de manier waarop anderen gezien? Nou, het komt terug—hopelijk, het is meer veilig in deze tijd. [Engadget]
  • AT&T zal trekken content van Netflix voor zijn eigen ding: U ooit achterover leunen en denken: “man, als alleen waren er 17 meer streaming diensten met alle verschillende inhoud!” Nou, jongen, hebben wij goed nieuws voor u! AT&T maakt zich op voor de lancering van een streaming-dienst, en als het gebeurt, kunt u afscheid nemen van dingen, zoals Vrienden en Het Kantoor op Netflix. Geweldig. [Android Police]
  • Google betaalt enkele Pixel eigenaren in een class action-rechtszaak: Het pak stelt dat het bedrijf wist dat de oorspronkelijke Pixel had een defecte microfoon, maar verkochten ze het toch. Nu Google zal moeten betalen tot $500 voor sommige gebruikers. Alle Pixels en een Pixel XL-apparaten die gemaakt zijn vóór 4 januari 2017 zijn gedekt. [Rand]
  • Een nieuwe Mortal Kombat-film op komst is: Kijk, misschien heb je niet de zorg over dit, maar ik ben al hyped. Ik heb meer live-action Baraka. [Engadget]

Google combineert en het hernoemen van een aantal services die in zijn laatste shift. Ten eerste, Google-Reizen, Vluchten, hotel zoeken, en soortgelijke diensten die u waarschijnlijk niet wist Google aangeboden gaat om een bijzondere dienst genoemd Reizen. U kunt check it out now. Ten tweede, zoals eerder geruchten de ronde, Google Express is steeds Google Shopping, en het is aan de integratie met Google Afbeeldingen, Ontdekken, en YouTube. Dit maakt het nog makkelijker om dingen te kopen met behulp van Google Shopping. Ze komen voor u, Amazon. [De Rand, Android Police]