Hoe toegankelijkheidsfuncties Toevoegen aan Google Chrome

0
83

Als u problemen met het lezen van tekst op websites, het zien van bepaalde kleuren, of hebben dyslexie, Google Chrome heeft de toegankelijkheid van functies die kunnen helpen. U beheren hen individueel door middel van verschillende Chrome-extensies beschikbaar in de Web Store.

Officiële Google-Extensies Voor Toegankelijkheid

Google heeft vier officiële toegankelijkheid extensies die u kunt toevoegen aan uw browser vanuit de Chrome Web Store:

  • Color Enhancer: Een aanpasbare kleur filter toegepast op de webpagina ‘ s die het verbeteren van de perceptie van kleuren voor mensen met een gedeeltelijke kleurenblindheid.
  • Caret Browsing: Een extensie waarmee u kunt bladeren door de tekst van een webpagina met behulp van de pijltoetsen van uw toetsenbord.
  • Hoog Contrast: Wijzigen of omkeren van het kleurenschema van webpagina ‘ s om het makkelijker te maken om de tekst te lezen met de druk van een knop.
  • Lange Beschrijving in het contextmenu: een item Toevoegen aan uw rechts-klik context menu dat wordt geopend een beeld van de lange beschrijving van de link—een speciale HTML-attribuut gebruikt door een aantal ondersteunende technologieën om meer informatie te geven dan een beeld van de alt-tekst.

Installeer een van de volgende extensies, klik op de “Add to Chrome’ – knop rechts van de naam.

Lees de uitbreiding van de machtigingen en klik vervolgens op “Add Extension.”

Na een paar seconden, de uitbreiding zal worden geïnstalleerd en klaar voor gebruik.

Third-Party Extensies Voor Toegankelijkheid

Als u vindt dat de weinige opties van Google niet doen het voor u, de Chrome Web Store heeft een heleboel extensies van derden om uit te kiezen als goed. De installatie is dezelfde als voor een officiële Google-extensies, maar ze zijn gesorteerd onder een andere categorie.

Ga naar de Chrome Web Store en selecteer vervolgens “Toegankelijkheid” van het drop-down menu onder de Categorieën.

Om de volledige lijst van extensies voor toegankelijkheid, klik op “View All’.

Er zijn wel een paar hier om uit te kiezen, maar hier zijn er een paar die we denken dat het heel handig om u te krijgen begon:

  • Een extensie die leest de tekst voor u: Voorlezen is een tekst-naar-spraak-extensie die converteert een web-pagina ‘ s tekst in audio te laten kiezen tussen een verscheidenheid aan voices in meer dan 40 talen. Verbinding maken met uw Google-Wavenet of Amazon Polly voor het inschakelen van nog meer leven-achtige synthetische spraak. De perfecte tool voor iedereen die heeft dyslexie, lage zichtbaarheid, of als u liever te luisteren naar de inhoud dan lezen.
  • Een extensie typt wat u zeggen: VoiceIn Voice-Typen is in staat om met behulp van spraakherkenning in een textbox voor vrijwel elke website. Op basis van de Google engine voor spraak herkenning, VoiceIn is een van de beste Spraak-naar-tekst-extensies beschikbaar in de Chrome Web Store. Met ondersteuning voor meer dan 120 talen, zult u nooit meer in te typen iets ooit weer.
  • Een uitbreiding te bladeren met uw toetsenbord: Vimium biedt mensen die niet in staat zijn om een muis—of als u liever de gebruiker de macht aanpak—sneltoetsen voor navigatie en controle op alle webpagina ‘ s. Vimium is volledig aanpasbaar en heeft een in-page help-dialoogvenster in het geval u vergeet uw snelkoppelingen.
  • Een extensie die je helpt te lezen: OpenDyslexic Lettertype voor Chrome maakt gebruik van de open source lettertype gericht op het verhogen van de leesbaarheid van de tekst voor mensen met dyslexie. De uitbreiding heeft voorrang op alle tekst op de OpenDyslexic lettertype en formaten pagina ‘ s, waardoor ze makkelijker te lezen.
  • Een uitbreiding om je te helpen meer kleuren: de Visie geeft mensen die lijden aan de kleur van de visie tekortkomingen, Tritanopia (blauw-deficiëntie), Deuteranopia (groen deficiëntie), en Protanopia (rood-deficiëntie), de mogelijkheid om meer kleuren te gebruiken op het internet.

Met deze toegankelijkheidsvoorzieningen toegevoegd aan uw browser, kunt u genieten van een aangepaste ervaring afgestemd op uw wensen, waardoor het makkelijker voor u om te navigeren op het web.