Wat Is “System Idle Process,” en Waarom Is Het Gebruik van Zo Veel CPU?

0
88

Heb je ooit geopend tot de Manager van de Taak en merkte dat het Systeem niet actief Proces is het gebruik van 90% of meer van je CPU? In tegenstelling tot wat je zou denken, dat is niet een slechte zaak. Hier is wat dat proces eigenlijk doet.

GERELATEERD: Wat Is Dit Proces en Waarom Is Deze op Mijn PC?

Dit artikel is een onderdeel van onze voortdurende reeks uitleg van de verschillende processen vinden in taakbeheer, zoals Runtime Makelaar, svchost.exe, dwm.exe, ctfmon.exe, rundll32.exe, Adobe_Updater.exe en vele anderen. Weet niet wat die diensten worden? Beter beginnen met lezen!

Wat Is de System Idle Process?

Als je ooit prikte rond in de Task Manager—Windows-10 gebruikers hebben met te kijken onder de “Details” tab—je zal zien dat het Systeem niet actief Proces is het gebruik van de meeste, zo niet alle, van uw CPU. Maar het Systeem niet actief Proces is alleen dat; een stationair proces gemaakt door het besturingssysteem. Zonder dit proces constant houden van uw processor bezig met iets te doen, is uw systeem zou kunnen bevriezen.

In andere woorden, de CPU-bronnen gebruikt door het Systeem niet actief Proces zijn alleen de CPU-bronnen die niet worden gebruikt. Als programma ‘ s met 5% van je CPU, de System Idle Process zal worden met 95% van je CPU. Je kunt het zien als een eenvoudige aanduiding. Dat is de reden waarom de Manager van de Taak beschrijft dit proces als “het percentage van de tijd dat de processor niet actief is.” Het heeft een PID (process id) van 0.

Windows verbergt het Systeem niet actief Verwerken van informatie uit de normale tabblad Processen in Windows 10 is de Taak van een Manager om het eenvoudig te houden, maar het is nog steeds weergegeven op het tabblad Details.

GERELATEERD: Windows Task Manager: De Complete Gids

Waarom Windows Moet een System Idle Process?

Zonder dit proces altijd het houden van uw processor bezig met iets te doen, is uw systeem zou kunnen bevriezen. Windows loopt dit proces als onderdeel van de SYSTEM user account, dus het is altijd actief op de achtergrond terwijl Windows wordt uitgevoerd.

Inactieve Processen zijn afkomstig uit Windows NT-besturingssystemen, dateert uit 1993—ze verschijnen ook in Unix-achtige operating systemen zoals Linux, maar werken een beetje anders. Een System Idle Process is een normaal onderdeel van uw OS dat draait een enkele draad op elke core CPU voor een systeem met meerdere processoren, terwijl de systemen die gebruik maken van hyperthreading hebben een idle thread per logische processor.

GERELATEERD: CPU Basis: Meerdere Cpu ‘ s, Cores en Hyper-Threading Uitgelegd

De System Idle Process’ enige doel is om de CPU bezig met het doen van iets—letterlijk alles—terwijl u wacht voor de volgende berekening of proces gevoerd. De reden dat dit werkt is dat de actieve threads gebruik een nul prioriteit is lager dan de gewone draden hebben, waardoor het voor hen is om te worden geduwd uit de wachtrij als de OS heeft legitieme processen worden uitgevoerd. Vervolgens, zodra de CPU eindigt met dat werk en het is klaar om het Systeem Idle Process weer opnieuw. Het hebben van actieve threads altijd Gereed staat—als ze niet al actief is—houdt de CPU en het wachten voor niets de OS gooit.

Waarom Is Het Gebruik van Zo Veel CPU?

Zoals eerder vermeld, is dit proces lijkt veel gebruik van CPU, dat is iets wat je ziet als je het openen van taakbeheer op zoek naar resource honger processen. Dat is normaal omdat het een speciale taak uit te voeren door de OS planner alleen als uw CPU niet actief is, dat—tenzij je iets doet dat vraagt veel van de verwerking van de macht—zal lijken vrij hoog.

Om te begrijpen het nummer in dat naast het proces in taakbeheer, je moet denken het tegenovergestelde van wat je normaal gesproken juist het betekend. Het vertegenwoordigt het percentage van de CPU-dat beschikbaar is, niet hoeveel het is. Als programma ‘ s zijn met behulp van 5% van de CPU, dan is de SIP zullen blijken te zijn met 95% van de CPU, of 95% van de CPU wordt gebruikt, of ongewenst worden door andere threads in het systeem.

Maar Mijn Computer Is Traag!

Als uw computer langzaam en u merkt dat veel gebruikt worden door het Systeem niet actief Proces—nou, dat is niet de System Idle Process ‘ s schuld. Dit proces is het gedrag volkomen normaal en duidt op het probleem is niet te wijten aan een hoog CPU-gebruik. Het kan veroorzaakt worden door een gebrek aan geheugen, langzame opslag, of iets anders met behulp van de computer de middelen. Zoals altijd, is het een goed idee om een scan uit te voeren met een antivirus programma als u problemen ondervindt en u bent niet draait iets dat zou kunnen vertragen uw PC.

GERELATEERD: Wat is de Beste Antivirus voor Windows 10? (Windows Defender Goed Genoeg?)

Als dat levert niets en je bent nog steeds trager dan normaal prestaties, probeer het verwijderen van ongebruikte programma ‘s, het uitschakelen van programma’ s die starten bij het opstarten van uw computer, vermindert systeem animaties, het vrij maken van schijfruimte, of het defragmenteren van uw harde schijf.

GERELATEERD: het Uitschakelen van het Opstarten van Programma ‘ s in Windows

Het Systeem Idle Proces is een integraal onderdeel van het Windows-besturingssysteem en hoewel het kan lijken is het rekenen op een grote omhoog van 90%, dat is gewoon het tonen u de beschikbare middelen en dat je CPU niet iets te doen op het moment.