Hur att Hitta Bra Filmer att Titta på

0
103
Antonio Guillem/Shutterstock

Filmer är fruktansvärda dessa dagar, eller hur? Bara superhjälte filmer och uppföljare? Ja, nej. Det har aldrig varit enklare att hitta bra filmer att titta på, både på bio eller hemma. Låt oss gräva i.

Att hitta Bra och Nya Filmer på Bio

En biograf är det bästa stället att titta på film: den stora skärmen, färska popcorn, och en uppmärksam publik. Detta är en kulle jag kommer att dö på.

Problemet är att en massa bra filmer är bara för att visa för en vecka eller två, och om du missar dem, du missar dem. Här är hur att hålla koll på de senaste nyheterna.

Kolla In Mindre, Arthouse Biografer

Om du gå till en stor, multiplex, ganska mycket varje skärm kommer att spela de senaste big-budget Hollywood-film. Jag ska erkänna att punkt. Dessa, dock, är inte de enda platser som visar filmer. Arthouse och små biografer tenderar att spela mindre filmer som är mindre utsträckning släppt. En av årets sleeper hits, Gratis Solo, var faktiskt släpptes i September förra året. Det sprang bara i mindre biografer. Det är bara när det kommer en Oscar att det bröt sig in i allmänhetens medvetande.

Mina små lokala biografen spelar en stor blandning av filmer.

Många andra filmer att senare gå vidare till att bli kult klassiker eller är framgångsrika på strömmande plattformar starta på detta sätt också. Det bästa att göra då är att hålla ett öga på listor i din närmaste liten biograf. Anmäl dig till nyhetsbrevet om de har en. Om du ser en regissör eller aktör som du gillar, Google filmen och se om det ser bra ut. Det är hur jag hittar många av de filmer jag tittar på.

Hålla ett Öga på Film-Recensioner

Kritiker ofta få en dålig rap, eftersom deras åsikter kan strida mot vad som “fans” att tro. Titta bara på all drama kring stora utsläpp som Kapten Marvel, Suicide Squad, Aquaman, och Den Sista Jedi. Och medan det är sant att stora flashiga filmer att göra illa med den kritiker kan vara kul att titta på, kritiker har ofta en punkt: Captain Marvel är ett av Underverk bättre de senaste erbjudanden, Suicide Squad och Aquaman är absolut mässar, och Den Sista Jedi var en välkommen förändring för Star Wars.

Även om du inte håller med kritikerna om att den stora filmer, oddsen är du sannolikt att gå med dem en hel del mer när det kommer till mindre rullar som du inte har någon känslomässig investering. Nästan alla älskade Komma Ut och En Lugn Plats.

Hitta en film publikation eller bara en kritiker vars smakar i stort sett i linje med din och hålla ett öga på vad de är betyget högt. Särskilt med mindre filmer, kritiker kommer att visa förhandsvisningar så recensioner kommer att vara ute i tid för dig att se dem, och sedan fånga den filmen när den visas. Du bör också hålla ett öga på aggregatorer som Ruttna Tomater och Metacritic för att se vad som är mindre filmer skapar lite surr.

Att hitta Bra Filmer att Titta på Hemma

Att hitta bra filmer att titta på teatern tar lite arbete eftersom du har en så kort tidsram för att fånga dem. Att hitta bra filmer att titta på hemma, å andra sidan, är knepigt eftersom du har praktiskt taget obegränsade valmöjligheter över Netflix, Amazon, Amazon Prime, iTunes, och resten av internet. Det är möjligt ändå.

Ta Varje Best-Of-Lista Du Kan

En av mina favorit tid på året är när “best-of” – listor börja släppa. De är alltid bra att titta igenom för att se vad du har missat, från stora budget-filmer som du trodde var missable till mindre saker som ni inte ens höra på när det släpptes. När jag letar efter en film att titta på, jag brukar ofta bara Google “bästa komedier 2016”, “best thriller från 2010,” eller oavsett genre jag vill titta på och en slumpmässig år. Du får antingen påmind av en film som du skulle älska att rewatch eller hitta något nytt som du inte har sett.

Du kan också göra samma sak med utmärkelser listor. Välj en slumpmässig år och in genom den Bästa Bilden eller Bästa Oavsett nominerade och se om något tar din fantasi.

Använd Rekommendation Platser

Jag är inte ett stort fan av rekommendationen algoritmer på Netflix och Amazon Prime. De verkar för att antingen driva mig till deras exklusiva föreställningar eller samma tio stora budget filmer som har precis lanserat på streaming. Mycket sällan gör de rekommendera något särskilt spännande eller icke-uppenbara.

Att skära igenom skräp, jag är ett stort fan av två rekommendation platser: Hitta En Film och En Bra Film att Titta på.

Hitta En Film som är mer algoritmiska och hjälper dig att hitta en film som passar din nuvarande humör, som säga en film som ska göra dig lite reflekterande över det mänskliga tillståndet som… Coach Carter eller Brasilien.

En Bra Film att Titta på använder mänskliga curation till ytan “högt rankade men lite känd” – filmer. Jag älskar en hel del av sina val, men den bästa funktionen är att du kan filtrera genom att där filmer finns att streama—du kan även filtrera på Netflix land.

När du är oändligt bläddra igenom Netflix letar efter något—vad som helst!—som du vill titta på, Hitta En Film eller En Bra Film att Titta på är där du skall svänga.

Ta Risker

Ibland är det bästa sättet att hitta en riktigt bra film är att gå för något som du inte är säker på. Om det är bra, vinner du och bredda din smak. Om det är dåligt, bra, dåliga filmer kan vara kul på sitt eget sätt, och du lär dig vad du inte vill, vilket kan vara lika viktigt. Plus, om det är riktigt illa, kan du alltid stänga av den.

Om någon du känner—eller en kritiker du respekt—rekommenderar något som är lite ute och du är inte säker på passar din smak, sedan titta på det. Ibland är det bästa sättet att hitta en film att titta på är att ta beslut helt i dina händer.