Waarom Kunt U niet Gebruik maken van een TV als Monitor?

0
79
Gaurav Paswan / Shutterstock

Televisies en computer monitoren zijn vergelijkbaar en gebruiken meestal dezelfde technologie om de panelen. Meestal kunt u gebruik maken van een TV met uw computer, maar ze zijn gemaakt voor een andere markt en zijn niet hetzelfde als monitors.

Verschillen in Verbindingen

Beide Tv ‘ s en monitoren zal accepteren HDMI-ingang, ervan uitgaande dat ze waren gemaakt in het laatste decennium. HDMI is dé standaard voor video-signalen, en je vindt ze op bijna elk apparaat dat video-uitgangen van Rokus en game consoles tot en met computers. Technisch, als u op zoek bent naar een scherm te steek iets in, ofwel een TV of monitor zal doen.

De Monitors hebben meestal andere verbindingen, zoals DisplayPort, ondersteuning voor hogere resoluties en refresh rates. Tv ‘ s omvatten vaak meerdere HDMI-ingangen voor het aansluiten van al uw apparaten aan op één scherm, terwijl de monitoren zijn meestal bedoeld voor gebruik op één apparaat tegelijk.

Apparaten zoals gameconsoles meestal verzend audio via HDMI, maar monitoren over het algemeen niet luidsprekers, en hebben zelden fatsoenlijke degenen als ze dat doen. Je verwacht dat de plug in de koptelefoon op uw bureau of desktop speakers. Echter, bijna alle televisies zal luidsprekers. De high-end modellen zijn trots op het hebben van groten, als zij functioneren als het middelpunt van uw woonkamer.

Tv ‘ S Zijn Veel Groter

De in het oog springende verschil is de grootte van het scherm. Tv ‘ s zijn over het algemeen rond de 40 cm of meer, terwijl de meeste beeldschermen zitten 24-27 cm. De TV is bedoeld om te worden gezien vanaf de overkant van de kamer, en dus moet groter te bezetten hetzelfde bedrag van uw visie.

Dit is misschien niet een probleem voor sommige mensen misschien liever een groter scherm in plaats van het veel kleinere. Dus de grootte is niet een automatische dealbreaker, maar de resolutie is–als uw TV is een 40-inch scherm, maar is alleen 1080p, zal het wazig kijken wanneer het close-up op uw bureau, ondanks de schijnbare prima vanuit de hele kamer. Als je gaat worden met behulp van een grote TV als uw primaire computer monitor, overweeg dan om een 4K-paneel.

Het omgekeerde is ook waar, als je niet gebruik wilt maken van een klein beeldscherm van de computer als de TV in uw woonkamer. Het is zeker goed te doen, maar de meeste midden-en kleinbedrijf 1080p Tv ‘ s kost ongeveer hetzelfde als een vergelijkbare desktop monitor.

Monitoren Zijn Gemaakt Voor Interactiviteit

Gorodenkoff / Shutterstock

Op televisies, de inhoud je bent consumeren is bijna volledig opgenomen, maar op monitoren, zult u de interactie met uw desktop voortdurend. Ze zijn gebouwd dienovereenkomstig, met Tv ‘ s gericht op een betere beeldkwaliteit voor films en voorstellingen, vaak op kosten van de verwerking van de tijd en de ingang lag.

Het is belangrijk om te begrijpen hoe de meeste Tv ‘ s en monitoren werk te begrijpen waarom deze zaken. Met beide Tv ‘s en monitoren, apparaten, zoals uw computer of kabelbox) verzend foto’ s naar het scherm vele malen per seconde. Het scherm van de elektronica proces dat het beeld vertraagd wordt weergegeven voor een korte tijd. Dit wordt in het algemeen aangeduid als het paneel de ingang lag.

Nadat de afbeelding is verwerkt, wordt het verzonden naar de werkelijke LCD-scherm (of iets anders in uw apparaat worden gebruikt). Het panel neemt ook tijd te geven van de afbeelding, omdat de pixels niet overgang direct. Als u vertraagd af, zou je zien dat de TV langzaam van de ene foto naar de andere. Dit wordt aangeduid als het paneel de reactie van de tijd, die vaak verward wordt met ingang lag.

De ingang lag niet veel uit voor Tv ‘ s, sinds de inhoud is opgenomen, en u bent het niet verstrekken van een input. Reactie tijd nog niet zo erg zijn, hetzij omdat je bijna altijd het consumeren van 24 of 30 FPS inhoud, die geeft de fabrikant veel meer ruimte om te “goedkope” op iets wat je nog nooit echt opgevallen.

Maar als u het op een desktop, je zou merken dat het meer. Een TV met een hoge responstijd kan voelen wazig en laat ghosting artefacten bij het weergeven van een 60 FPS game van een desktop omdat je meer tijd te besteden per frame in de in-tussen staat. Deze artefacten lijken op Windows cursor op de paden, maar voor alles wat je beweegt. En met een hoge input lag, voel je je misschien een vertraging tussen het bewegen van de muis zien bewegen op het scherm, die kan worden desoriënterende. Zelfs als je niet het spelen van games, input lag de responstijd en een impact hebben op uw ervaring.

Echter, dit zijn geen duidelijke verschillen. Niet alle Tv ‘ s hebben problemen met snel bewegende inhoud, en niet alle beeldschermen zijn automatisch beter. Met de meeste Tv ‘ s tegenwoordig wordt gemaakt voor de console gaming, is er vaak een “game mode” dat blijkt uit de verwerking en versnelt het panel responstijd op een lijn met veel monitoren. Het hangt allemaal af van het model dat je koopt, maar helaas voor de beide zijden specs als reactie tijd zijn vaak zeer verkeerd begrepen (of gewoon ronduit marketing ligt), en de input lag is zelden getest of vermeld. Je zult vaak moeten raadplegen van derden reviewers om accurate beoordelingen.

Tv ‘ s Zijn Gemaakt Voor het Afstemmen op TV

Proxima Studio / Shutterstock

De meeste Tv ‘ s hebben een digitale tuners die je kan gebruiken om af te stemmen op over-the-air TELEVISIE met een antenne of misschien zelfs basic kabel met een coax-kabel. De tuner is wat decodeert de digitale signaal via de ether of de kabel. In feite, kan het niet legaal in de handel worden gebracht als een “televisie” in de VS zonder een digitale TV-tuner.

Als je een kabel abonnement, heeft u waarschijnlijk een set-top box die ook functioneert als een tuner, zodat sommige fabrikanten kiezen voor het weglaten van de tuner om wat geld te besparen. Als het niet hebt, is het meestal verkocht als een “Home Theater Weergave” of “Groot Formaat Display” en niet een “TV.” Deze werkt nog steeds prima wanneer aangesloten op een kabel box, maar zal niet in staat om te ontvangen zonder kabel. En u kunt geen verbinding maken met een antenne rechtstreeks naar hen te kijken OTA-TV.

Monitoren zal nooit een tuner, maar als je een kabel box met een HDMI uitgang—of zelfs een OTA-box kunt u sluit een antenne in—u kunt de plug die in een monitor aan met kabel-TV. Houd in gedachten dat je moet nog steeds luidsprekers als uw monitor geen hen.

GERELATEERD: Hoe je HD-TV-Kanalen voor Gratis (Zonder te Betalen voor Kabel -)

Uiteindelijk kun je technisch sluit een TV aan op uw computer en gebruiken zonder compatibiliteitsproblemen, als het niet ongelooflijk oud en heeft nog steeds de juiste poorten. Maar jouw snelheid kan variëren, afhankelijk van de werkelijke ervaring van het gebruik ervan en kan variëren enorm, afhankelijk van de fabrikant.

Als je denken van het gebruik van een monitor, zoals een TELEVISIE, je kunt niet tune in TV zonder extra vak—maar het is prima om de stekker van een Apple TV of Roku om Netflix als je het niet erg de over het algemeen kleinere grootte of het ontbreken van fatsoenlijke speakers.