Ingen Ville Microsofts Dömd Set-Funktionen (Vi Ville Bara Flikar)

0
159

Det är officiellt: Ställer är död. Det är ingen överraskning. Set var dömt från början eftersom Microsoft förvandlat det till en komplicerad röra som ingen ville ha och några Windows-användare kunde förstå. Set var allt om vad Microsoft—inte kunder—ville.

Folk Ville ha Flikar i Vissa Appar—det är Det!

Microsoft nu Ställer eftersom det var alltför komplicerat. Men ingen frågade efter Set att vara så komplicerat i första hand.

Eftersom Windows-10: s release, en av de främsta önskemål om funktioner i Windows 10 Feedback Navet har varit “Lägg till flikarna Utforskaren.” Just nu har det femte mest upvotes med 23399 röster.

Microsofts sista svar på denna fråga var för nio månader sedan när en Microsoft ingenjör vid namn Ryan P skrev Uppsättningar var försvinnande för tillfället “att fortsätta att göra det bra.” Han lovade, “Set kommer att återvända i framtiden [Arbete] flyg.” Någon gång mellan då och nu, Sätter avbröts. Men ingen brytt sig om att berätta för Microsofts användare tills Microsoft-anställd Rika Turner twittrade något samband.

Det är synd, eftersom—som vi kan se i den Feedback Hub—ingen bad om en komplicerad funktion med en inbyggd webbläsare som motor. Folk ville ha flikar i Utforskaren liksom konsolen (Kommandotolken, PowerShell, och Linux-skalet Bash) fönster—och kanske Anteckningar.

RELATERAT: Windows 10 “Anger” App Flikar Är “Inte Mer”

Sätter Införas Kanten och Bing I Varje App

Microsoft

Set var verkligen komplicerat. Vi dokumenterat hur det fungerade när den var tillgänglig i Insider versioner av Windows 10 för en kort tid i och med 2018.

Sammanfattningsvis Ställer svängde i alla Windows-program namnlist till en flik bar. Du kan blanda och matcha flikar från olika program—ett fönster kan innehålla en Fil Utforskare, en kommandotolk fliken Anteckningar på fliken, och en flik från en tredje part Windows-program.

Set bygger på Kanten. Klicka på ” + ” – knappen på fliken bar på något program fönster öppnas en Microsoft Kanten flik i webbläsaren med på sidan Ny Flik. På sidan Ny Flik hade en Bing-sökning och webb genvägar tillsammans med länkar till program skulle du nyligen använt. (Kant Ny Flik är fulla av skräp, förresten, men det är en separat fråga.)

Set verkade som ett annat sätt att driva Bing—precis som hur Microsoft gör det svårt att stänga av Bing-sökning resulterar i Start-menyn, kan du inte ändra Start-menyn sökmotor, och tvingar dig att använda Bing som standardsökmotor i Windows 10 s S-Läge.

Som var be för allt detta bortsett från Microsofts Bing team?

RELATERAT: Hur för att Inaktivera Artiklar om Microsoft Kanten Start och Nya Fliken Sidor

Set Var Komplicerade och Instabila

Set såg ut som om den största förändringen på skrivbordet i Windows-gränssnittet eftersom Microsoft tagit bort startknappen och inte skulle låta dig starta skrivbordet tillbaka i Windows 8. Och, precis som när Microsoft tagit bort startknappen och gömde skrivbordet, det nya gränssnittet var förvirrande för användarna.

Bortom förvirringen, det orsakat problem i vissa program. Microsoft som ett sätt att stänga av Apparater funktion för individuella applikationer i Inställningarna, men den genomsnittliga Windows-användare kan aldrig hitta dessa alternativ. Appar kan välja bort-Apparater, men det skulle kunna bryta gamla program som aldrig uppdateras.

Microsoft insåg att Set inte var redo för primetime och drog det, och lovande Fastställer var man går för att se ytterligare arbete och polska innan det släpptes. Det var nio månader sedan och det var det sista vi hörde om Set—tills nyligen då en vandrande tweet från en anställd på Microsoft bekräftade att det var inte längre på väg.

Dödsstöten för Set var när Microsoft bytte Kanten av webbläsaren motorn Krom. Plötsligt, alla som arbetar beroende på Kanten äldre webbläsaren motorn hade att kastas ut.

Microsoft Kan inte (eller inte Kommer) att Kommunicera

Som vanligt, kan Microsoft inte verkar kommunicera offentligt med sina kunder och tredje part Windows-applikationer.

Set är inte bara några nisch-funktionen—det var främjas, diskuteras, och även släpptes för en kort tid. Microsoft lovade användare att “det kommer tillbaka.” Microsofts officiella Windows-konto även lagt upp en YouTube-video som förklarar hur det fungerar.

Om du är en Windows desktop application developer, kanske du har väntat för frisläppande av Satser för att genomföra flikar i din ansökan. I tyst axing denna funktion—förmodligen för att undvika dålig publicitet, för varför annars?—Microsoft är inte att göra rätt med sina kunder. Vi alla bör förvänta sig mer från en av de mest värdefulla företag i världen.

Nu är Det till 2019, och Vi Fortfarande inte Har Flikar

I slutet av allt detta drama, det är 2019, och vi fortfarande inte har flikar i Utforskaren, Kommandotolken, PowerShell, WSL, eller Anteckningar. Det är allt vi ville hela tiden.

Microsofts konsol laget har bekräftat att flikarna är på väg, vilket är bra. Men även dessa kommer inte att visas tills Windows-10 oktober 2019 Uppdatering på den absolut tidigaste och kanske inte ens fram till 2020.

Men vad gäller för File Explorer flikar? Det är en av de mest efterfrågade funktioner, och Microsoft kommer inte att säga något om det. Håll inte andan.