Hur Ofta Google Uppdaterar Chrome?

0
98

Google uppdaterar Chrome regelbundet med nya funktioner, uppdateringar och mycket mer. Hämtas uppdateringarna och installera dem automatiskt. Men hur ofta händer det? Det beror visar sig Chrome uppdatera processen är ganska komplicerad.

Stora Stabila Versioner Var Sex Veckor

Chrome är utvecklad i en öppen och vem som helst kan installera den instabila versioner. Men, när det kommer till den Stabila grenen, bygger släpps ungefär var sjätte vecka. Till exempel, Chrome 73 släpptes den 12 Mars, och Krom 74 släpptes den 23 April—sex veckor till dag.

Även om det inte alltid varit såhär ursprungligen Chrome uppdateringar var ganska sporadisk—Chrome-teamet åtagit sig att sex-vecka släpp mellanrum tillbaka i 2010 och har varit relativt konsekvent sedan dess. Ibland släpper kommer i fyra veckor, andra gånger i åtta. Men generellt sett är det alltid någonstans runt sex-veckan mark.

Det är också värt att notera att Google kan justera den stabila utgåvan schema runt Chrome “inget möte veckor” och helgdagar.

Säkerhets-och Buggfixar När det Behövs

Medan du kan ganska mycket lita på att stora versionen kommer ut regelbundet, buggfix och säkerhetsuppdateringar finns mycket mindre förutsägbar. Bara kamma igenom den Stabila utgåvan uppdatering changelogs visar att det har varit tre uppdateringar eftersom Krom 73 släpptes den 12 Mars, och det finns inga märkbara intervall mellan varje utgåva. Det är ganska mycket par för kursen för dessa typer av uppdateringar.

Men åtminstone du kan räkna med Chrome få ett par bugg fix och/eller uppdateringar i mellan huvudutgåvor.

Chrome kommer att installera både stora stabila uppdateringar och mindre uppdateringar automatiskt när de blir tillgängliga. Du kan alltid öppna menyn och gå till Hjälp > Om Google Chrome för att söka efter och installera uppdateringar omedelbart.

När Är Nästa Version Kommer?

Om du är nyfiken på när nästa stora version av Chrome kommer att släppas till stabil kanal, in på Chrome-Plattform Status webbplats. Detta visar också på dig när den nuvarande stabila versionen blev stabil, liksom information om den instabila versioner av Chrome som testats i Beta och Dev-kanaler.

Av Chrome OS som uppdateras Varje Sex Veckor

Gillar stora releaser webbläsare, Chrome OS är att uppdateras ungefär var sjätte vecka. Medan versionsnummer och funktioner i allmänhet spegel som i sin webbläsare motsvarighet, Chrome OS släpper vanligtvis inträffar en vecka efter det att webbläsaren uppdatering.

Så, till exempel, Chrome 73 släpptes den 12 Mars, men Chrome OS 73 inte landa på en stabil kanal tills 19 Mars.

Annars Chrome OS följer samma grundläggande releasen eftersom Chrome OS webbläsare. Det främsta undantaget här är att utbyggnaden schema kan variera beroende på Chrome OS-enhet—det kan ta ett par veckor för att träffa några enheter, som var och en är något annorlunda.

Hur Chrome Uppdatera Kanaler Arbete

Det finns fyra grenar av Chrome utveckling: Kanarieöarna, Dev, Beta och Stable. De är i ordning, från den minst stabila (Kanarieöarna) till mest stabila (um, Stabil).

Så småningom, de funktioner som först dyker upp i Canary bör göra vägen till en stabil kanal—det är därför många av användare som vill få en glimt in i framtiden köra flera version av Chrome på sin dator. Det är också väldigt häftigt att se funktioner framsteg som de gör sin väg genom lanseringen kanaler.

Chrome-Utgivningscykel

Varje sex veckor, en Kanariefågel bygga är inställd som ny milstolpe stabilisering gren. Det är där nya funktioner och förbättringar utformas och genomförs. Det är fortfarande här i två veckor till, vid vilken tidpunkt det är skjuts till den första beta-release. Efter två veckor i beta-kanal, en feature freeze sätts på plats—det betyder att alla funktioner är avsedda för stabil kanal bör vara kod-komplett. Detta är också anledningen till att vi ser vissa funktioner som var ursprungligen planerad för en viss stabila utgåvan få skjuts tillbaka till nästa viktiga build.

För de återstående fyra veckor i beta-stadiet, nybyggnation publiceras varje vecka fram till den stabila utgåvan. Torsdagen innan den stabila versionen trycks ut (vilket händer i allmänhet på tisdagar), den senaste beta bygga blir release candidate. Vid denna punkt, all stabila funktioner är klar och slås samman med den stabila grenen.

För att testa buggfixar, Google har också en annan bygger på kallas för en “Stabil Uppdatera”. Det är en stabil utgåva som faller utanför ordinarie tidtabell och används för att bestämma kritiska frågor som bara inte kan vänta.

Stabila Utgåvor Rulla Ut Långsamt

Alla stabil Chrome releases följer en stegvis övergång schema (save for Linux, vilken skjuts till 100% vid tidpunkten för övergång). De stationära versionerna—Mac-och Windows—släpps i fyra stater: 5%, 15%, 50%, och 100%. Det är därför som olika användare få uppdateringar vid olika tidpunkter.

Android följer ett liknande schema, om än med ett ytterligare steg: 1%, 5%, 15%, 50%, och 100%.

iOS följer ett annat mönster än de andra två, med uppdatering rulla ut till alla användare under en period om sju dagar: Dag 1: 1%, Dag 2: 2%, Dag 3: 5%, Dag 4: 10%, Dag 5: 20%, Dag 6: 50%; och Dag 7: 100%.

Dessa iscensatta utbyggnader tillåter Google att peka ut problem innan de når alla användare, för att på så sätt stoppa utbyggnaden och återuppta det när problemet är åtgärdat.