Hur Mycket Pengar Ska Du lägga på en Kamera?

0
84

Kameror är dyra. Nya kan kosta allt från ett par hundra dollar till tusentals dollar, så hur mycket ska du spenderar? Låt oss gräva i.

Räkna Ut Vad Din Budget Är

Innan du funderar på att köpa en kamera, bör du sitta ner och räkna ut vad din högsta möjliga budget. När du börjar leta, det är väldigt lätt att låta som antalet krypa upp, och snart kommer du att spendera dina katastroffond, högskola besparingar, eller hyr ut pengar på en skinande nya Nikon.

Det är bra kameror som finns på ganska mycket varje pris så innan du på allvar börjar din forskning, se till att du har en högst ungefärlig belopp du är beredd att spendera.

För den här artikeln, jag kommer att använda några exempel budgetar att föreslå möjliga kameror:

  • Mindre än $300
  • Mindre än $1000
  • Mindre än $3000

Du kan naturligtvis använda din egen budget nummer, men dessa områden är en ganska bra utgångspunkt.

Vad Foto Utrustning Du Redan Har?

RELATEDHow att Komma Igång med Fotografering

En hel del människor, när de för första gången komma igång med fotografering, förbiser en viktig punkt: kameran är bara en bit av redskap. De linser du har är minst lika viktigt som att kameran—jag vill hävda att de är mer viktigt. Du behöver också ha ett SD-kort. Olika typer av fotografi behöver andra redskap, till exempel för landskapsfotografering du behöver också ett stativ, och eventuellt några filter.

Om du köper din andra kamera, så har du förmodligen redan har några linser och andra redskap. Om detta är din första kamera, så du måste också räkna in i din budget kostnaden för att köpa allt annat. Du kan inte bara köpa en kamera i isolering.

Ett polfilter är bara en bit av redskap som är användbara för landskapsfotografering.

De flesta entry level kameror kommer med ett basic kit objektivet ingår i priset. Dessa är oftast med 18-55mm objektiv med en ganska genomsnittlig maximal bländare ligger mellan f/3,5 och f/5.6, beroende på vilken brännvidd du befinner dig på. Kit-objektiv är verkligen mångsidig och är ganska bra för street, resor och landskapsfotografering. De är inte idealiskt för porträtt, men du kan få billiga 50mm f/1.8 objektiv, som finns. Om du inte redan har en samling av linser, då skulle jag rekommendera att skaffa en kamera med ett kit-objektiv.

Hur Mycket Kamera Behöver Du?

Moderna digitalkameror är seriöst bra. Även decennium gamla kameror är bra, så vi ska definitivt vara med tanke på second hand-kamera-alternativ. Olika kameror, men har olika specialiteter.

Entry-nivån digitala systemkameror, precis som den $400 Nikon D3500, ta otroliga bilder i nästan alla förhållanden. Om ljuset är bra, kommer du att bli svårt att se skillnad mellan de foton som du får från en D3500, och en mycket dyrare modell som D500.

Där dyrare kameror frågan är när förhållandena börjar bli svårare. Om du vill ta bra bilder i riktigt svagt ljus, ta långa skurar av snabbrörliga idrottare, eller film för 4K-video, då du kommer att börja tänja på gränserna för entry-nivån kameror.

Tänk på vad du planerar att använda din kamera för—och om du kan, gå tillbaka till dina gamla foton och se vad du har använt din gamla kamera. Om det bara är familjen bilder och foton semester, då du kommer att ha en mycket mer lågt prissatta alternativ. Om du behöver en mer kraftfull kamera—eller vill ha en full frame kamera—då är du antingen ha en större budget eller gå i andra hand.

Nytt eller Second Hand?

Det finns en hel del som talar för att köpa second-hand-kameror. De är förvånansvärt robusta bitar av kit, och om du köper från en seriös kamera butik kommer du att få en kamera som har varit kontrollerat av experter och sannolikt kommer med en garanti. Du kommer att kunna få avancerade funktioner—som full frame sensorer, snabb burst priser och bra i svagt ljus—till ett lägre pris genom att få en något äldre modell.

MPB.com är ett bra ställe att köpa second-hand-prylar.

Även om du just har börjat, second hand-växel fortfarande har vissa fördelar. En second-hand nybörjar kamera är den i särklass billigaste sättet att komma igång—och ett bra sätt att ta reda på om fotografering är verkligen för dig. Jag började med en $100, fem år gamla kamera.

Å andra sidan, köper nytt, om det är inom din budget, gör att du blir en ren kamera fresh out of the box och en tillverkarens garanti. Den trygghet som inte finns med begagnade kameror.

Några Exempel

Okej, nu när du har funderat på saker, du har valt:

  • Vad din maximala budgeten.
  • Om du bara ska köpa en kamera, eller måste köpa en kamera, objektiv, och potentiellt mer.
  • Om du vill ha en helt ny kamera eller är nöjd med en begagnad, äldre modell.

Låt oss titta på hur dessa alternativ att spela på tre möjliga pris punkter: mindre än $300, mindre än $1000, och mindre än $3000.

Mindre än $300

För mindre än $300, måste du gå till second hand eller hitta en äldre modell av en nybörjar kamera som har markerat ner. Nikon D3500 ($400) med 18-55mm f/3.5-5.6 kit objektivet är att följa upp att Granska Geek ‘ s favorit nybörjar kamera, D3400.

Jag personligen skulle börja med att leta efter en ny D3400, kanske en som en kamera-butik som hade används som display-modellen, med kit objektivet. Eftersom D3500 är endast $400, bör det vara möjligt att hitta en ny-ish D3400 under budget. Om jag inte kunde hitta en nästan ny, jag skulle överväga en andra hand D3400 eller, om jag ville ha en Canon kamera, leta efter en begagnad eller renoverad Rebel T6.

Mindre än $1000

$1000 är en seriös kamera budget. De två huvudsakliga alternativen är:

  • En helt ny mitten-nivå kamera som Nikon D5600, Canon 80D, eller Sony a6300.
  • En second-hand professionella eller prosumer kamera, som en Nikon D750 eller Canon 6D.

Du har också möjlighet att gå med en något billigare kamera, som en ny D3500, och köpa några mycket bra objektiv.

Om du verkligen behöver professionella funktioner eller har en stor budget för någon anledning, $1000 är mer än tillräckligt för de flesta människor att få ställa upp med vad kameran redskap de behöver.

Mindre än $3000

Helt nya full frame kameror i allmänhet börjar på runt $2000. De viktigaste professionella modeller—Nikon D850, Canon 5D MKIV, och Sony A7R III—alla kostar runt $3000 för bara kamerahuset. Dessa är de absolut bästa kamerorna som någon amatör fotograf realistiskt behov. Dyrare kameror tenderar att vara enbart är utformade för behoven hos yrkesverksamma.

Med 3000 dollar att spendera, ditt val är antingen en helt ny top of the line kamera eller en second-hand-versionen av en av de tidigare modellerna och har en lins eller två. Om du har denna typ av pengar att sjunka, så att du säkert vet hur du vill tillbringa det, dock.

Att Linda Upp

Fotografi, som golf, är den typ av hobby där du alltid kan spendera mer pengar, även om det inte nödvändigtvis göra mycket skillnad. Du är nästan säkert bättre av att spendera tid på att utveckla din kompetens.

När mer pengar kommer att få dig en bättre, nyare kamera, det finns ingen anledning att känna behovet av att spendera mer än $300. I det intervallet, kan du få en bra kamera för att komma igång. Om du inte har mer pengar och är mer allvarligt om din fotografering—det finns bra alternativ till varje pris mellan det och $1000. Efter att du börjar för att verkligen få till professionella redskap och som ett resultat av högre priser, med mindre märkbara skillnader.