Hur att Använda excels Funktion för Delad Skärm

0
86

Dela skärmar, antingen vertikalt eller horisontellt, är ett bra sätt att effektivisera ditt arbetsflöde när du använder Excel. Med hjälp av denna funktion kan du samtidigt visa separata delar av ett kalkylblad, så att du kan jämföra data snabbt. Här är hur.

Med Split-Screen-Funktion

Om du har ett kalkylblad packad med data, navigering det kan vara ganska besvärligt, speciellt om du vill jämföra data från flera olika delar av tabellen. Dra nytta av excels split-screen-funktionen kan effektivisera denna process. Excel kan du också anpassa hur skärmbilden är delad, vilket ger dig fullständig kontroll för dina specifika behov.

Hitta split-screen-funktionen är enkel nog. Bara huvudet över till fliken “Visa” och klicka på “Split” – alternativet.

Som sagt, det finns några sätt att använda den här funktionen för att dela skärmen.

Skapa Fyra Lika Kvadranter

Excel kan du dela skärmen i fyra lika kvadranter. Detta ger dig fyra exemplar av din aktuella kalkylbladet, alla på samma skärm! För att göra detta, kontrollera först att du har fått cell A1 valt.

Därefter gå tillbaka till fliken “Visa” och klicka på “Split” – knappen. Detta kommer att dela skärmen i fyra lika stora kalkylblad.

Du kan också justera där uppdelningen är genom att klicka och dra på vardera sidan av ett kalkylblad eller mitten.

Vertikala och Horisontella Delar

Om du inte behöver fyra exemplar av de kalkylblad som du kan dela upp skärmen i två istället. Du kan dela upp skärmen horisontellt eller vertikalt, beroende på vad du behöver.

Att dela skärmen horisontellt, markera en cell i kolumn A i varje rad (med Undantag för den cell A1). Nästa, klicka på “Split” – knappen på fliken “Visa”. Split kommer att visas ovanför den markerade raden. Till exempel, om vi markera cell A5, split kommer att se ut så här:

Dela upp tv-skärmen vertikalt är bara så lätt. Markera en cell från vilken kolumn som helst (utom kolumn A) på rad 1 och klicka på “Split” – knappen.

Du behöver inte följa dessa regler exakt. Du väljer varje cell från varje rad kommer att dela kalkylblad. Den enda sak att komma ihåg är att om du markerar en cell från den första raden eller kolumnen, kommer skärmen delas upp i fyra i stället för två.

När du är klar med den funktionen och är redo för att få skärmen tillbaka till ett enda kalkylblad klickar du bara på “Dela” option (alternativ) igen för att stänga av det. Alternativt, kan du dra sidor av delad skärm barer till kanten av fönstret för att inaktivera funktionen.