Hur man Installerar Google Chrome-Tillägg i Microsoft Kanten

0
195

Microsofts nya Edge webbläsaren bygger på Krom och finns nu i beta. Men som standard kan du bara installera ett litet antal Microsoft-godkända förlängningar. Här är hur att installera tillägg från Chrome Web Store i den nya Kanten.

För den Nya Krom-Baserad Edge Endast

Microsoft

Microsoft är beta testa en ny version av Kant som dumpar sin renderingsmotor till förmån för Krom, som utgör grunden för Google Chrome. Chrome får bättre batteritid och den nya Kanten blir Chrome-tillägg. Microsoft har en del Kant-specifika tillägg, men endast ca 100 av dem. Det låter som mycket, men när du kastar ut dubblerade funktioner och göra lite tillägg (som Microsoft Personlig Shopping Assistant), som listan krymper. Det växer, men jämfört med de Chome Web Store är det ganska små.

Så, om du använder den nya Kanten och vill ha mer webbläsare, kan du installera dem från Chrome Web Store. Och det är bra, eftersom även vid en utvidgning finns i både Kanten och Chrome store, ibland Chrome version fungerar bättre eller har mer funktioner. Vi kan till exempel inte få Grammarly Kanten förlängning för att logga in på ett konto för att låsa upp Premium funktioner. Men på Chrome-tillägget installerat på Kanten fungerar alldeles utmärkt.

För att installera Chrome-tillägg, allt du behöver göra är att trycka på en knapp och bläddra i den online-butik. Men du bör vara medveten om ett par varningar från Microsoft: Om en förlängning förlitar sig på att Google-Konto funktionalitet för att logga in eller sync, tillägget får inte arbeta i Kanten. Också, om förlängningen bygger på companion-programmet på PC förlängning får inte arbeta även om du har installerat programvaran.

Hur man Installerar Chrome-Tillägg i Kanten

Installera Chrome-Tillägg på Kanten är en helt vanlig affär. Klicka först på tre övergripande punkter i det övre högra hörnet i webbläsaren för att öppna menyn.

Sedan, klicka på “Extensions” i menyn.

Aktivera “Tillåt tillägg från andra butiker” knappen i det nedre vänstra hörnet av Tillägg sidan som visas.

Microsoft kommer att varna dig att det har inte kontrollerat tillägg i Chrome Web Store eller någon annanstans på nätet. Klicka på “Tillåt” för att fortsätta.

Nu, bläddra till Chrome Web Store och hitta ett tillägg som du vill installera. Allt du behöver göra är att klicka på “Lägg till i Chrome.”

Klicka på “Lägg till Förlängning” i den dialogruta för bekräftelse—precis som om du skulle installera tillägget i Chrome.

Kom ihåg att varje tillägg som du har installerat från Chrome Web Store var inte testad för Kanten webbläsare. Du kan uppleva buggar eller andra brott. Det kan vara klokt att installera en sådan förlängning i taget och kontrollera att du inte har några problem innan du flyttar till nästa förlängning.