Dagliga Nyheter Roundup: Ditt Lösenord Finns Förmodligen Papperskorgen

0
76

Nyligen, den BRITTISKA National Cyber Security Center paras ihop med Har jag Varit Pwned?’s Troy Hunt att genomföra en undersökning som analyserade lösenord i konton som hade brutit mot. Visar sig att de flesta användare (fortfarande) suger på att använda starka lösenord.

Toppen lösenord finns i studien? “123456,” följt av “123456789.” Andra roliga saker, som “qwerty” eller “lösenord” och “111111” rundade ut de fem platserna, med “123345678,” “abc123”, och “password1” alla hitta platser på topp-10. Människors namn, band namn, och idrottslag var också bland de mest använda (och de flesta har brutit mot) lösenord. Fantastiskt.

Det är inte konstigt att vi hör om nya dataintrång nästan varje vecka i dessa dagar—lösenord som dessa gör ungefär lika mycket för att skydda dina data som du inte använder något alls. Om du hittar dig själv med hjälp av något som liknar dessa lösenord—eller ens att återanvända samma lösenord på flera webbplatser—det är dags att tänka på ditt lösenord strategi.

Den goda nyheten är att vi har din rygg. Du väljer ett starkt lösenord är faktiskt lätt, som är att komma ihåg dessa lösenord. Hur? Genom att använda ett password manager. Det kan verka lite skrämmande att komma igång, men vi kan hjälpa till med det också.

Som en parentes, om du är nyfiken på något av de lösenord som du för närvarande använder, du kan göra en korsreferens dem med det Har jag Varit Pwned?’s databas—och oroa dig inte, det är helt säkert. Så kolla ditt lösenord, ändra och kära som har varit en del av en överträdelse (eller är bara allmänt svag), och skaffa dig en bra password manager för att hjälpa till med allt—så att du befinner dig på fel ände av en av dessa listor.

I andra nyheter, Apple kan vara att några av iOS bästa funktionerna till macOS, Netflix testar sin egen version av den jag har tur” – knappen, Google Assistant kommer till en tredje part, tillbehör och mycket mer.

  • Fler iOS-funktioner kan komma att macOS: ordet på gatan är att macOS kan vara att få Tid för Skärmen, Siri Genvägar, och mer i macOS x 10.5. Den konvergens som växer. [Väg]
  • Netflix får random: Dolda djupt inne i Netflix-appen för Android är en ny “random” – knappen som plockar nästa episod du titta på dig, vilket gör att TV-tittande ännu mer meningslösa än vad det redan är. Yay? [Android Polisen]
  • Google Assistant kommer till tillbehör: redan nu kan Du starta Assistent på telefoner, pekplattor, Chromebooks och smart högtalare, men det ser ut som hårdvara tillbehör kommer snart att kunna åberopa den digitala assistenten. Tangentbord, möss, stift, och som alla kommer att vara främsta kandidaterna för Assistenten-knappen. Jag är i. [Chrome Förpackning]
  • Samsung veck: Det ser ut som att bolaget är nytänkande detta Galaxy Vik sak för att det avbryts starta händelser i Kina som var inställd för den här veckan. [Reuters]
  • JC Penny droppar Apple Betalar: I ett överraskande drag, återförsäljare JC Penny har tagit bort stöd för Apple Betala från sina butiker och app med absolut ingen förklaring till varför. Det bara sortera av…disappaeared. [9to5Mac]
  • App svek: En studie av American Medical Association finns det appar som har skapats för att hjälpa användare att sluta röka eller att hantera depression är också dela sina resultat med Google och Facebook. 29 av de översta 36 apps är att dela data, och bara 12 av dem avslöja det i deras integritetspolicy. Vidrigt. [JAMA Nätverk]
  • Österrike vill veta vem du egentligen är: Ett utkast till ny lag i Österrike kräver att användarna att ge sina riktiga namn och adress innan du kommenterar på stora offentliga platser. Whoa. [Engadget]
  • SuperTuxKart går online: I mer roliga nyheter, open source racingspel SuperTuxKart hit en enorm milstolpe i helgen: efter 12 år i utveckling, version 1.0 släpptes. Och det inkluderar online spela! [Liliputing]
  • God of War var nästan helt annorlunda: Om du har spelat den senaste god of War-spelet, så vet du att det är en helt ikoniska ögonblick runt mittpunkten som förändrar hela känslan i spelet. Jag vill inte ge några spoilers för den som inte har spelat, men som nu nästan inte har hänt. [Gamespot]

I mer roliga nyheter under helgen Android Polisen publicerat en lustiga titt på 13 gånger Google Assistant helt misslyckats med att ge rätt information eller sammanhang. Så användbar som digitala assistenter är, det är en bra (och rolig) påminnelse om att det fortfarande är en lång väg att gå innan vi har att oroa dig för AI att ta över världen.