Windows-Uppdateringar Är Att Bryta Datorer Med Dessa Antivirusprogram

0
157
Shutterstock

April 9, Microsoft släppte Windows plåster som bröt Datorer med vissa antivirus program installerat. Detta påverkar Datorer som kör Windows 7, 8.1, Server 2008 R2, Server 2012, och Server 2012 R2—inte Windows-10, den här gången.

När uppdateringen är installerad, kommer du inte att kunna logga in i Windows om du har drabbats av ett antivirusprogram på datorn. Windows kommer att stanna upp när du loggar in.

Detta problem påverkar Datorer med Sophos, Avira, Arcabit, Avast, och McAfee antivirusprogram. Microsoft har varit att kontinuerligt lägga till antivirus-program till denna lista och McAfee är den senaste en. För att skydda användare, Microsoft har lagt till ett block för att denna uppdatering som förhindrar det från att installeras på Datorer med berörda antivirusprogram.

Om din PC gjorde installera uppdateringen innan Microsoft lägger ett block på det, kommer du sannolikt att behöva installera en uppdatering för antivirusprogrammet för att åtgärda problemet. Microsoft ger mer information om dessa kända problem på sin webbplats.

Det verkar som att Microsoft har gjort en ändring till CSRSS—Klient-Server-Runtime Process— i den här uppdateringen. Denna förändring är att orsaka problem med vissa antivirusprogram.

Naturligtvis inte alla antivirusprogram är drabbade. Vi som Windows Defender (det är Microsoft Security Essentials för Windows 7) och Malwarebytes. Det är inte heller något problem med den här uppdateringen.

Tack till Ars Technica och PCWorld för skinande fokus på detta.