Vad är Nytt i Krom 74, Anländer den 23 April

0
116

Den stabila versionen av Chrome 74 är satt att landa den 23 April. Det kommer att innehålla en mörk-läge på Windows, Inkognito upptäcka blockering, stöd för media nycklar i Pips, olika Chrome OS förbättringar, och mycket mer.

Det är värt att notera att även dessa är alla planerade funktioner i Chrome 74, det finns alltid en chans de inte gör det i den slutliga utgåvan och få skjuts till 75 (eller utanför). Fortfarande, vi förväntar oss att se åtminstone de flesta av de här sakerna i 74, även om det fortfarande bakom en flagga.

Mörkt Läge för Windows

Chrome-73 var en stor release och ingår i ett mörkt läge för Mac. Med Chrome 74, den officiellt kommer att finnas tillgängliga för Windows. Vad som är ännu häftigare är att Chrome kommer att följa system—inställningar-om du har mörka läget är aktiverat i Windows, Chrome kommer att respektera detta. Samma går för lätt läge.

RELATERAT: Vad är Nytt i Chrome 73, Anländer den 12 Mars

Inkognito Upptäcka Blockering

Vissa webbplatser använder ett trick för att upptäcka när en användare visar att surfa i inkognitoläge för bättre spårning och reklam. Med utgångspunkt i Krom 74, kommer det att bli omöjligt för sajter att upptäcka Inkognito-Läge, så att du verkligen kan bläddra i fred. Det är också värt att notera att denna funktion kanske inte är tillgänglig i de viktigaste inställningar i systemet från början, men det bör finnas bakom en flagga. Det kommer sannolikt att gå bortom flaggan och vara tillgängliga för alla i Chrome 75.

Media viktigt Stöd för PiP Video

I Chrome 70, Google aktiverat stöd för PiP (bild-i-Bild) – video, så att användarna kan dyka in videor med deras flik och sväva på toppen av andra saker. I Chrome 74, dessa Pips windows kommer att få ytterligare funktionalitet med stöd för tangentbord media player kontrollerar.

Ordet på gatan är att PiP windows bör också vara att få en mute-knapp på en viss punkt, men det är oklart om det kommer att vara i Krom 74 eller utanför.

Motion Minskning

Vissa användare upplever åksjuka med Chrome animation funktioner när du använder parallax scrolling eller zoomar. I Chrome 74, kommer det att finnas en möjlighet att stänga av dessa funktioner. Det låter som webbplatser kommer att följa denna inställning, dock, så det kanske inte fungerar på alla webbplatser på nätet.

Massor av Chrome OS Godsaker: (Linux Container Backup Stöd, USB-Fi och mycket Mer

Medan de ovan listade objekt är förmodligen de viktigaste sakerna för att de beter sig, det finns en massa saker som händer för Chrome OS, särskilt om Linux-program är berörda.

Linux Container Säkerhetskopior

En ny säkerhetskopiera och återställa funktionen för Linux containers kommer att göra sin väg in i Chrome OS 74, som tillåter användare att, tja, säkerhetskopiera och återställa sin hela Linux container—inklusive alla filer och installerade program—det är enkelt.

RELATERAT: Hur du Ställer in och Använder Linux-program på Chromebook

Ljud Stöd för Linux-Appar

Fram till denna punkt, Linux-program har inte stöd ljuduppspelning. Med utgångspunkt i Chrome OS 74, som bör förändras. Detta innebär att Linux musik och video spelare kommer att fungera mycket bättre framåt. Du vet, om det är något du har väntat på.

GPU-Acceleration för Linux-Appar

Liknande ljud stöd för Linux-program, Chrome OS 74 bör också ta med GPU-acceleration—åtminstone för några golvlister. Det ser ut som den första utbyggnaden kan vara begränsad till vissa Chromeboxes, men detta bör bana väg för stöd för att rulla ut till alla Chrome-OS-enheter med Linux-stöd snart efter.

USB-Enhet Tillgång i Linux-Appar

Om du har längtat efter de dagar när du kan felsöka din Android-telefon genom att använda Linux terminal på din Chromebook (min Gud, vad meningen), och den tiden är nära. Med utgångspunkt i 74, appar som körs i Linux containers kommer att få tillgång till USB-enheter som är anslutna. Den här funktionen är för närvarande bakom en flagga i Krom 74 Beta ( chrome://flags/#crostini-usb-stöd ), vilket sannolikt också kommer att vara fallet i den Stabila utgåvan.

Linux-program för Sökning och Installation

Om du inte redan har samlats in, det finns en hel del fokus på Linux-program i Chrome OS 74. En annan ny funktion som kommer att hjälpa användarna att hitta och installera nya Linux-program direkt från startfältet. Det kommer att visa närvarande-installera program, liksom tidigare installerade program, och eventuellt (förhoppningsvis?) nya applikationer som är tillgängliga för installation. Detta kommer också att göra med att installera nya Linux-program super lätt. Det är coolt.

Detta är för närvarande ligger bakom en flagga i Chrome OS 74 Beta ( chrome://flags/#crostini-app-sök ) och kommer sannolikt att förbli det i den stabila utgåvan.

RELATERAT: Hur du Ställer in och Använder Linux-program på Chromebook

En Fix för Hangouts Jankiness

Det finns en bugg som orsakar Hangouts, videochatten att presentera några lag och allmänt dåliga resultat på Chrome OS. Som först rapporterade Om Chromebook, denna kommer sannolikt att vara fast i 74. Bra.

En Blick Framåt: Krom 75 och därefter

Jämfört med tidigare versioner, Krom 74 är ljus på funktioner. Det känns som en nödlösning och släpp för att bana väg för större saker att komma—av vilka det finns en hel del. Här är en titt på vad de förväntar sig av Chrome 75 och därefter.

 • Fliken skicka: Du kan skicka flikar direkt från en enhet till en annan. Så om du läser på din telefon och vill ta över på din DATOR, detta kommer att låta dig göra det. Jag kan inte vänta.
 • Drive-by-download blockering: det Här kommer att förhindra automatiska hämtningar som genereras inifrån annons ramar. Du vet, en säkerhets sak.
 • Fokus Läge: Detta tar bort det i Adressfältet, på bokmärken bar, och alla andra, potentiellt störande element från flikar och dyker dem i fristående windows—fokus.
 • En separat meny för tillägg: Denna skulle flytta tillägg av huvudmenyn för en renare upplevelse. Techdows har mer info om detta.
 • Automatisk beskrivningar bild: En ny tillgänglighet inställningen kan Chrome för att avgöra beskrivningar bild för vision osäkra automatiskt.
 • Mjukare rullning: Detta är en sponsrad av Microsoft och kommer ursprungligen från Kanten. Tack, Microsoft!
 • Rörelse-och ljussensor blockering: Du kommer att kunna hindra webbplatser från att komma åt motion eller ljus sensorer på dina enheter.
 • En ny setup tv: första erfarenhet får en makeover i 75.
 • Läsare läge: jag skulle säga att det här en av de mest efterfrågade funktionerna i Chrome och det ser ut som att det äntligen kommer i 75.

Chrome OS kommer också att få en massa nya funktioner som ser fram emot, främst att göra med Linux-program:

 • Linux container storlek: Ge din Linux-installation mer utrymme på hårddisken.
 • Installera PWSs från Adressfältet: Detta kommer att göra det enkelt att lägga Progressiva Web Apps till din Chromebook.
 • USB-fi och sökresultat för Linux-program: Vi nämnde ovan att dessa skulle sannolikt visa upp flaggor i Chrome OS 74, men de ska vara officiellt stöds i Stabil 75.
 • Dagliga kedjade skärmar: för närvarande kan Du ansluta flera bildskärmar till en Chrome-OS-enhet med en korrekt docka, men snart kan seriekopplas skärmar kommer att stödjas. För att du ska få en mer strömlinjeformad installation.
 • Android VPN-stöd i Linux apps: Android VPN-program som fungerar på Android och Chrome-appar, men snart kommer de också stöd Linux-program.

Det finns utan tvekan fler funktioner i den som fungerar för Krom 74 (och bortom det)—detta är bara en titt på några av de mest viktiga saker som ska visa upp. Du kan ta en närmare titt på alla små detaljer på Chrome-Status sida.