Hur du Anpassar den för Att Göra Fönstret i Outlook

0
126

Outlook-klienten kommer med flera olika fält som du kan visa och dölja. Dessa inkluderar rutor som du ser som standard, som navigeringsfönstret och andra som du kanske inte känner till, gillar Att Göra och Människor rutor. Här är hur du anpassar Att-Göra-rutan.

Göra det möjligt Att-Göra-Rutan

Att-Göra-fönstret inte visas som standard, så den första, vi måste visa det genom att klicka på Visa > Att Göra-fältet.

I skärmbilden ovan, du kan också se Mappen Rutan, läsfönstret och Människor Rutan alternativ. En ruta är en “del av ett fönster som ger användaren ytterligare information eller snabb åtkomst till funktioner som vanligtvis används i ett program,” och det är en gemensam terminologi vid programmering och design av användargränssnitt. Varför de för Att Göra panelen är märkt som “Att-Göra-fältet” vi har ingen aning, som Microsoft själva kallar det en ruta i sin dokumentation.

Så att vara konsekvent, kommer vi att hänvisa till det som ett rutan.

Att-Göra-Rutan Alternativ

Klicka på Visa > Att Göra-fältet kommer att visa fyra alternativ: Kalender, Människor, Uppgifter och Mindre.

  • Kalendern visar den aktuella månaden och dina kommande möten.
  • Människor visar de kontakter som du har markerat som Favoriter.
  • Uppgifter som visar dina uppgifter i Outlook på förfallodatum.

Du kan välja att visa Kalendern, Människor, Uppgifter objekt, en kombination av två av dessa, eller alla tre. De alla finns i Att Göra-rutan, som sitter på den högra sidan av Outlook.

Objekt visas i den ordning du aktivera dem i Att Göra-fältet alternativ. Vi har lagt dem i ordning som de visas i menyn Kalender, Personer, Aktiviteter—men om vi tar bort Kalendern genom att klicka på Visa > Att Göra-fältet > Kalender, och sedan lägga till det igen, kommer det att visas längst ned under Aktiviteter.

Om du inte vill visa Att Göra-rutan på alla, klicka på Visa > Att Göra-fältet > Av eller avmarkera alla andra alternativ.

Anpassa Att Göra-Rutan

Det finns inga anpassningar som finns för det Kalender-eller Människor som objekt i Att Göra-fältet. Dessa bara visa dina kommande möten och din favorit kontakter. De Människor som objekt som du kan söka i dina kontakter, men det är det.

De Uppgifter som objektet har ett mycket mer anpassningar som finns. I själva verket fungerar den som en vanlig e-post mapp, vilket innebär att du kan anpassa den precis som alla andra mappen. Som standard, dina uppgifter är ordnade efter förfallodatum i stigande ordning.

Om du klicka på den svarta pilen bredvid “Idag” sorteringsordningen kommer att vända och visa dina uppgifter i fallande ordning.

Högerklicka var som helst på huvudet, och du ser en sammanhangsberoende meny med alternativ för anpassning.

De första tre alternativen—”Alla Mail” och “Oläst e-Post,” och “Nämnde Post”—är något konstigt, helt värdelös inom Uppgifter. Dessa alternativ finns tre vanliga filter alternativ i en e-postmapp, och har ingen användning i dina Uppgifter.

“Ordna Med” alternativet kan du sortera efter olika kriterier från standard “förfallodagen.”

Dina alternativ är:

  • Kategorier: Sortera uppgifterna i alfabetisk ordning efter den kategori som du har tilldelat dem.
  • Start Datum: Sortera uppgifterna efter det datum då uppgiften var igång.
  • På grund Datum: Sortera uppgifterna efter det datum då de är på grund av att slutföras.
  • Mapp: Sortera uppgifterna efter namnet på den mapp som de är i (uppgifter kan skapas i eller flyttas till valfri mapp i Outlook).
  • Typ: Sortera uppgifterna efter om de är en post eller en uppgift (du kan dra e-post till Aktiviteter för att skapa en att-göra-punkt).
  • Vikt: Sortera uppgifter av Betydelse flagg – Hög upplösning, Normal eller Låg.

Under “Ordna efter” du har alternativet att “Omvänd Form,” som gör samma sak som att klicka på den svarta pilen i det övre högra hörnet. Du kan också aktivera “Visa Grupper”, som växlar mellan att visa dina uppgifter i grupper (standard) och visar dem i en enkel lista.

Slutligen, har du fått “Visa Inställningar” som öppnar upp mappen anpassning fönstret.

Vi har täckt anpassa mappar och hur man gör en punkt att stå ut med hjälp av villkorsstyrd formatering innan, så om du vill ändra det synliga kolumner eller att göra dina uppgifter visas i olika format, ta en titt på artiklarna och göra några ändringar. Du kan alltid trycka på “Reset Current View” – knappen för att komma tillbaka till standardvy om du gör ändringar som du inte är nöjd med.

Att-Göra-rutan är en av de mest användbara funktionerna i Outlook, eftersom det lägger till utnämningen, kontakter och aktiviteter information till höger på framsidan tillsammans med din e-post. Outlook är definitivt en produktivitet app, inte bara en e-postklient, och Att-Göra-rutan är en integrerad del av detta.