Hur för att Ladda din iPhone Med den Nya MacBook Pro

0
142
blackzheep / Shutterstock

På senaste MacBook pro, Apple har ersatt alla av portar med USB-C anslutningar. Detta gör det mer komplicerat att ladda telefonen, så kan du inte längre använda din Lightning-till-USB-kabel med din MacBook.

Apple vill USB-C för att bli den nya standarden, och det är utan tvekan ett mycket bra kontakt, men under växeln, du kommer vara fast med donglar och adaptrar för att ansluta enheter som Apple lämnat bakom sig (som ironiskt nog innehåller den senaste iPhone-modeller).

Använda en USB-C Lightning Adapter Kabel

Den enklaste lösningen är att dike det gamla USB-kontakten helt och hållet växla över till USB-C. Apple säljer adapter kablar som gör att du kan koppla din telefon direkt till din bärbara dator, utan donglar eller röra oroa dig, men du kan alltid få en tredje part kabel för billigare på Amazon.

Men det finns en hake—nu har du två laddning kablar, en för laddning med din MacBook och en för laddning från väggen. Om detta stör dig, kan du diket väggen laddning och bara ladda din telefon från din MacBook, eller så kan du kasta ut dina gamla kabeln och koppla in din nya kabeln till din MacBook laddare block. Detta kommer låta dig ladda från väggen utan dina gamla kabel, men då kommer du att vara fast jonglering mellan att ladda din MacBook eller telefonen, som använder olika kontakter.

Den enklaste metoden är att få en dedikerad USB-C väggen block för din telefon och hålla den separat. Du kan hitta USB-C vägg laddare på Amazon.

Och få en USB-C-till-USB-Dongel

Dessa kort är bra, så du vill förmodligen en av dessa för din MacBook i alla fall. Du kopplar in din befintliga telefon laddare kabel i adaptern USB-kortplats (den äldre, större USB-portar som du har använt i flera år), och anslut sedan adaptern till din MacBook, som bildar en bro mellan de två. Det finns också multi-port nav med många olika kontakter som kommer att fungera lika bra, så länge de har en USB-port för att koppla in. Du kan hitta alla typer av USB-C-adaptrar på Amazon.

Dessa donglar är lite clunkier än att bara byta till USB-C men kommer att tillåta dig att hålla din nuvarande USB-väggladdare medan du fortfarande att kunna ta betalt via din MacBook. De är också användbara för att ansluta andra USB-baserade enheter till din MacBook, så det är bra att ha ett runt även om du föredrar att använda USB-C för att Lightning-kabeln för att ladda din telefon.