Het Bijhouden van iemands IP (en Locatie) Met een Link

0
87
nmedia/Shutterstock

Waar is de persoon met wie je spreekt? Ze zijn wie ze zeggen te zijn? Om dit te controleren, kunt u die persoon op een speciale link. Je zult zien hun IP-adres, en dat zal u vertellen hun ruwe locatie.

Hoe IP Tracking Links Werken

Wacht een minuut: ze zeiden dat Ze waren in de VS, maar dit zegt Nigeria!

We hebben onlangs speelde samen met een nep-job recruiter scam. We wisten in het begin was dit een scam, maar we wilden om te bevestigen dat de oplichter de locatie. Ze zei dat ze in de VS—maar waren zij? Wij gecontroleerd door het bijhouden van hun IP-met een link.

Er is niets speciaal aan deze—wanneer iemand toegang tot een resource-online, de server ziet hun unieke IP-adres. En IP-adressen gekoppeld zijn aan ruwe geografische gebieden. Maar in de populaire webservices meestal niet te tonen u het IP-adres van die persoon, maar je kon zeker zien het zelf als u het hosten van uw eigen web-server. De methode die hier gebruikt is een online service die “wraps” een echte link voor je, het bijhouden van het IP-adres dat toegang heeft tot het snel voordat het verzenden van de persoon naar het echte doel van de link.

Dit heeft zijn beperkingen. Iedereen kan gebruik maken van een VPN te maskeren hun echte locatie. Maar, zelfs als ze zijn, is er een goede kans dat de VPN zal een andere locatie, waar ze beweren te zijn. In het geval van onze nep-job recruiter, de oplichter aangevraagd te worden in de VS, maar ze gebruikt onze link van een IP-adres is gevestigd in Nigeria.

Als u het nog niet weten de locatie van iemand die beweert te zijn van en zijn gewoon proberen om erachter te komen of ze echt, u zult moeten overtuigen van de persoon om te zeggen waar ze voor het sturen van de link. Werken die in gesprek moet niet al te lastig, de aard van het internet maakt de vraag voor de locatie van een routine-onderdeel van een online discussie—is er iemand anders vergeet niet Een/S/L?

Zodra je dat doet, moet u voor te bereiden een digitaal bestand om ze te sturen. Een foto, een Word-document, of iets dat je kunt koppelen aan een opslag in de cloud link. Als je te maken hebt met een mogelijke oplichter, die oplichter kan u vragen om te sturen hen iets als onderdeel van een scam. Als je een date online, wilt u misschien een foto wilt verzenden. Wanneer u klaar bent voor het verzenden van een bestand, moet u de omslag die de normale koppeling met een IP-tracking service.

Helaas, dat wordt een link dat is natuurlijk voor tracking. U moet gebruik maken van een andere dienst te verbergen. U waarschijnlijk niet wilt dat de andere persoon om ter plaatse uw truc.

GERELATEERD: Scam Waarschuwing: Valse Baan Recruiters Probeerde te Meerval Ons, Hier is Wat er Gebeurd is

Het Maken van een Verkapte Tracking-Link

U kunt gebruik maken van een link naar een webpagina online, maar dit proces zal u begeleiden door het creëren van een link die gaat naar een van je bestanden of foto ‘ s.

De eerste stap is om uw bestand te uploaden naar een cloud-service zoals Dropbox of Google Drive. Als u vermoedt dat de persoon met wie je interactie met niet betrouwbaar is, en u niet wilt geef geen persoonlijke informatie weg, het is een goed idee om geen gebruik te maken van centraal-account dat u hebt. Wilt u misschien een tweede “wegwerp” – account als u die nog niet hebt.

Met uw bestand uploaden, het gebruik van de website voor het maken van een deelbare link. In Google Drive kunt u met de rechtermuisknop op het bestand en kies “shareable link.” In Dropbox, plaats uw muis op het bestand en selecteer delen.

Dit is de link van uw vermoedelijke oplichter zal landen op aan het einde van het proces. Maar geef niet op deze link om hen. Door zelf, het zegt ons niets.

In plaats daarvan gaat u naar het IP-logger website en plak de URL in de “URL-en Beeld-Verkleiner” veld. Klik op de “Get IPlogger code” – knop hieronder.

Het volgende scherm geeft u een “IP-logger link voor het verzamelen van statistieken” en “link voor het bekijken van statistieken.” Kopieer de “statistieken weergeven” link naar een veilige plek. Dit is wat je zult gebruiken om te zien van de persoon die het IP-adres en plaats daarna.

De link voor “het verzamelen van statistieken” is het een met IP-tracking. Helaas, dat “iplogger.com” een koppeling is een dead giveaway voor uw ontvanger.

Om te verbergen wat je aan het doen bent, kunt u gebruik maken van een URL-shortening service. Helaas, deze verkorting van de diensten niet van de IP-Loggers Url ‘ s en het genereren van fouten. Om dit te omzeilen, klikt u op de iplogger.org vervolgkeuzelijst aan de rechterkant van de “Selecteer een domein naam” en kies “2no.co ‘ voor uw domein. Het tracking-link aan de top werken, te kopiëren die nieuwe link.

Vervolgens gaat u naar bits.ly—u kunt proberen een andere shortening service als u wilt, maar we getest met Bitly. Als u nog geen account, maak er dan één.

Klik op de “Create” knop in de rechterbovenhoek van de Bitly website.

Plak uw 2no.co tracking-link in het “Plakken lange URL” veld en klik op de “Create” knop.

Je hebt nu een Bitly link die u kunt geven aan uw potentiële oplichter. U kunt op de knop kopiëren om het op te halen snel.

Hoe Ziet de Ontvanger IP-Adres

Stuur de link naar de persoon met wie je spreekt, als je zou van een standaard koppeling. Nadat u deze hebt ga je terug naar de IP-logger, kopieer de weergave van statistieken link en plak hem in uw browser.

Ziet u een lijst van alle IP-adressen die toegang tot de link, waar ze vandaan komen, en eventueel met welke browser ze gebruiken.

Vergeet niet, dit zal niet alles vertellen. Als de persoon is met behulp van een VPN of een vergelijkbare technologie, zie je niet hun echte locatie. Maar het is een extra instrument in je arsenaal om te spotten, mensen die niet zijn wie ze beweren te zijn. Als uw tracking-resultaten tonen een ander land dan je verwacht, op zijn hoede en overwegen weg te lopen.