PlayStation 5 Låter Som En Absolut Djur av en Konsol

0
57
Djordje Novakov/Shutterstock.kom

Sony ledande arkitekt för kommande PlayStation 5, Mike Cerny, som nyligen satte sig ner med Fast att tala om konsolen. Och holy crap, man, det låter overkligt—blixtsnabb SSD, 8K kompatibilitet, och freakin’ ray tracing. På en konsol!

Aktuell kräm av Sonys konsol gröda, PlayStation 4 Pro, är en ganska otrevlig maskinen på egen hand, särskilt jämfört med den “vanliga” PlayStation 4. Men Sony vet att det har att verkligen ta sitt A-spel för den nya konsolen, och tidig information som man delade med Fast bör vara tillräckligt för att få ett konsol-gamer glada.

PC-Nivå Hårdvara som Körs Visar

Första off, det kommer att drivas av en anpassad version av AMD: s tredje generationens Ryzen chip, som snabbt har blivit en gå-till-chip för många, många PC-spelare tack vare sitt låga pris och relativt stellar resultat. Det kommer att koppla ihop det här kommer en anpassad version från Radeon s Navi-familj, vilket innebär att en betydande detalj: den kommer att stödja ray tracing. Det är något som ingen konsol innan den—och låt oss vara ärliga här, många Datorer har kunnat göra.

Att hålla i linje med den djuriska specifikationer, Cerny pratade om laddningstider och medier. I nuvarande generations PlayStation-konsoler (upp till och med PS4 Pro), laddningstider kan ta evigheter. Detta är i stor del på grund av de medier som finns inne i den konsoler—så det stämmer med Datorer, detta är ofta en flaskhals för bra prestanda. Men med den kommande konsolen, det låter som om Sony är designade sin egen SSD.

Även om det inte stava att i detalj reda på exakt den formulering som används starkt antydde det. Enligt Cerny, konsolen har en hårddisk som har en rå bandbredd högre än alla SSD tillgängliga för pc-Datorer.” Det är ganska talande i sig.

En Anpassad SSD Kommer att Göra en enorm Förändring

För att visa sin monstruösa prestanda, han laddade upp Spider-Man, en PlayStation-exklusiva titeln på en PS4 Pro, inledde sedan snabbt reser. Det tog 15 sekunder. Att han sedan lastas samma spel på en prototyp konsol—vilket var inrymt i en “big silver tower med inga synliga componentry”—och gjorde samma resa snabbt. Det tog 0,8 sekunder. Vad?!

Och det är bara toppen av isberget för konsolen, tydligen. Det kommer också att finnas ett kraftigt förstärkt ljud upplevelse med 3D-ljud. Detta bör bidra till att skapa en mer omslutande ljud upplevelse för spelare, som vi alla kan komma in.

Bakåtkompatibilitet…för PS4 Spel

Slutligen, Cerny påpekade en mer intressant (och eventuellt om) funktion: bakåtkompatibilitet. Det har länge ryktats om att Ps5 skulle funktionen bakåtkompatibilitet för äldre konsoler, kanske till och med tillbaka till PS2—men Wired rapporterar endast tyder på att det kommer att stödja PS4 spel eftersom det baseras på den befintliga programvaran. Medan någon bakåtkompatibilitet är välkommen, den största nackdelen med det nuvarande systemet är att användare inte kan spela äldre spel på den.

Naturligtvis, det finns andra viktiga frågor här: vad gäller pris och tillgänglighet? Som väntat, mammas ord på sånt, men är Fast övertygad om att vi inte kommer att se det i och med 2019. Lika glada som jag för konsolen, jag är typ glad av att höra det—jag är inte säker på att min budget skulle uppskatta en ny måste-köp (för mig åtminstone) konsol i år.

[Fast]