Hur till Vända Din Mac Caps Lock till en Extra Väljartangent

0
150
Nick Öl / Shutterstock

Om du inte är benägna att skrika på Internet har du förmodligen inte använda Caps Lock för mycket. Det är konstigt eftersom det är precis bredvid ett gäng användbara tangenter. Här är hur man gör Caps Lock så händig som de andra.

Vad Kan Du Göra Med en Extra Väljartangent?

Kanske den coolaste sak att göra är att binda fullt anpassade kortkommandon. Med hjälp av en app som BetterTouchTool, kan du använda en extra modifier-tangenten för att lägga till en tom lista över kortkommandon som du kan bifoga handlingar. Om du vill utlösa en shell-skript, eller öppna ett nytt e-post-fliken när du trycker på Caps+B, kan du göra det.

Du kan göra samma sak egna snabbtangenter utan Caps Lock, men du kommer att ha fastnat trycka konstiga kombinationer som Shift+Kontroll+Kommando för att inte störa förvalda genvägar. Med den här metoden, en app som låter dig ställa in dina egna snabbtangenter kommer att stödja den nya Caps Lock modifierare.

Du kan också binda om befintliga genvägar att använda Caps Lock. Om det är en alltför komplicerad genväg för att stressa dig, du kan binda om den i macOS tangentbord inställningar för att göra det lättare att trycka på. Till exempel, på kommando i mac os om du vill ta en skärmdump av ett urval är Skift+Kommando+5, men du kan binda om den till Caps+S.

Återanvänd Caps Lock Med Karabiner

Nu, det finns inget sätt att efterlikna en extra väljartangent ordentligt, så för kompatibilitet skäl, ett bättre sätt att få denna funktionalitet är att mappa om Caps Lock för att agera som du trycka på Skift, Kontroll, Alternativ och Kommando-knapparna på samma gång. Eftersom detta är en så absurd kombination, ingen app kommer att kräva att du trycker på var och en av dem för en snabbtangent, och det bör inte finnas några störningar.

Detta betyder inte att du kommer att förlora på kombinationer som Caps Lock+Kommando, men det bör fungera helt enkelt nog med alla andra sifferknapp. Du kan mappa om Caps Lock till en extra funktion key, som i F13-20 nycklar, men det fungerar kanske inte som en snabbtangent i varje app. Du kan även direkt mappa om Caps Lock-tangenten för att Fly (eller någon annan väljartangent), men detta behöver inte lägga någon extra funktionalitet, det bara flyttar nyckeln.

RELATERAT: Hur du Får Din Mac Esc-Tangenten Tillbaka genom att Ommappning av Caps Lock

Den app som vi ska använda för att binda om Caps Lock är Karabiner, en gratis tangentbord ompekning verktyg för macOS. Ladda ner och installera appen och öppna inställningar. Under den “Komplexa Ändringar” – fliken och lägg till en ny regel med knappen längst ned.

Oftast, med Karabiner, du måste redigera JSON för din nya regel och lägga till det manuellt. Men en av de exempel som den kommer med är precis vad vi försöker göra, så du behöver inte göra några ytterligare inställningar. Klicka bara på ” + ” och “Aktivera” bredvid “Ändra caps_lock till kommando+kontroll+alternativ+skift” för att lägga till regeln att Karabiner.

Du kommer att vilja se till att Caps Lock inte är avstängd innan du lägga till regeln, eller du kommer att ha fastnat SKRIKER för EVIGT. Du kan alltid vända regeln off för att växla Caps Lock i framtiden, men just den regel som inte har ett sätt att använda nyckeln på något annat sätt.

Om du vill åtgärda det här, kan du klicka på “importera mer regler från Internet” och ladda ner den “Förändring caps_lock” set från den officiella sidan.

Du kommer att se en ny kategori av regler, och det finns en som kommer att låta dig använda Shift+Caps Lock som en vanlig Caps Lock-tangenten. Du kan aktivera detta och ta bort det gamla för att ersätta den.

En Sann Hyper-Tangenten

Capslock-Tillbehör regeluppsättning förtjänar att nämnas här. Medan ompekning Caps Lock för att alla andra modifierare ger en ren skiffer för nya snabbtangenter, denna regeluppsättning hittar en användning för varje nyckel. Som standard för stillbilder på kartor till varje modifierare som den tidigare metoden, men har ett par kategorier av snabbtangenter aktiverat på toppen av det, så att du kan inaktivera enskilda avsnitt du inte vill ge dig något utrymme för anpassning.

Du kan importera den på samma sätt som du importera någon annan regel för att Karabiner, eller så kan du besöka installera URL i din webbläsare och välja att öppna den i Karabiner.