Den Nya Discless Xbox Visar Hur Långt Digitala Spel Har Kommit

0
143
Microsoft

Microsoft meddelade bara en ny Xbox utan en skivenhet. Detta ger Microsoft närmare än någonsin att den ursprungliga visionen av Xbox och visar hur långt digitala nedladdningar har kommit. Tyvärr, det är för dyrt.

Hur Övergivna Microsoft Xbox s Ursprungliga Vision

Xbox är första utbyggnaden stördes av dålig PR, en för stor fokus på TV-funktioner, och en Kinect tydligen ingen ville ha. Men ta ett steg tillbaka: Microsoft ‘ s digitala spel strategi var smart.

Alla Xbox spel skulle vara digitala spel—även fysiska sådana! Du kan fortfarande köpa och sätta in en skiva i konsolen för att undvika en del att hämta, men varje fysiska spel skulle komma med en unik identifierare eller en licens nyckel. Efter att du har satt in skivan, din Xbox skulle rippa innehåll och effektivt, digitalisera spelet.

Du skulle inte behöva skiva in för att spela spelet. Det skulle vara kopplade till ditt Microsoft-konto, precis som alla andra digitala spel. Om du är inloggad på någon annans Xbox, Xbox skulle erkänna spel du äger och låter dig ladda ner dem, även om du ursprungligen köpte en fysisk skiva.

Om du någonsin sålde eller gav bort din skiva, skulle du ha för att överföra spel licens med det för att skivan ska fungera. Detta skulle ta bort spelet från ditt digitala bibliotek. För att göra allt detta arbete, Microsoft planerat att genomföra en 24-timmars internet check-in i ditt hem konsol och ett en-timmars check-in på gäst-konsolen du har loggat in. I utbyte, skulle du alltid ha tillgång till hela spelet bibliotek—digital eller fysisk—från alla Xbox. Och du skulle aldrig byta skiva för att byta spel.

Som en bonus, Microsoft planerat att tillåta delning av hela spelet bibliotek med upp till tio familjemedlemmar. De familjemedlemmar skulle kunna logga in på alla Xbox för att spela vilket spel som helst från ditt spel bibliotek—även om du spelar samma spel.

Så småningom, Microsoft övergav den planen. Drömmen om att köpa digitala spel i någon butik och dela dem var borta. Istället, Xbox fungerade som någon annan konsol—med fysiskt spel som du kan sälja och digitala spel som du kan köpa online. Du kan fortfarande se alla spel som du har spelat på din Xbox—men, om du valde en som kom från en skiva, skulle du uppmanas att sätta in skivan.

En Discless Xbox är en spegelbild av Microsoft ‘ s Ursprungliga Planer

Microsoft

Medan de ursprungliga Xbox och Kära skulle ha skivenheter, Xbox S All-Digital Version för Xbox närmare Microsofts ursprungliga vision. Alla spel du kommer att spela på den här konsolen är digitala.

Den ursprungliga visionen för Xbox var en komplett mediacenter för ditt vardagsrum, med Microsoft i slutändan har kontroll över dina spel samling. Även om du köpt ditt spel på GameStop eller Best Buy, din fysiska spel blev digital, och Microsoft lyckats ditt bibliotek för dig.

Med en helt Digital Xbox, Microsoft slutligen uppnår samma mål. Alla dina spel måste vara digitala. Det innebär antingen att köpa dem direkt från din Xbox eller köpa en digital kod (istället för en skiva) från en återförsäljare. Detta är en Xbox där du aldrig att behöva byta skivor.

Naturligtvis kan du inte köpa begagnade spel eller sälja dina gamla spel. Som gynnar Microsoft och spelutvecklare. Färre används försäljningen betyder mer pengar för spelutvecklare—inte mer GameStop hawking begagnade spel för nästan samma pris som nya spel och kasserar vinsten för sig själv.

En all-digitala bibliotek skulle kunna dra nytta du på ett intressant sätt i framtiden. Microsoft experimenterar med att köra Xbox-spel för Windows 10 St under Maj 2019 Uppdatera utvecklingsprocess. Om du har ett bibliotek av digitala spel, kan du en dag hamna spela dessa spel på din PC—precis som med Ånga. Eller en framtida spel-streaming-tjänsten kan strömma dina licensierade Xbox-spel till någon enhet.

Xbox-Lanseringen Blev En Katastrof Undvikas

Microsoft

2013 var inte så länge sedan, men det kan vara svårt att komma ihåg vad gaming klimatet var som då. PS3 och Xbox 360 var känslan lång i tanden, och med E3 kommer alla ser fram emot ett spännande detaljer om otroliga ny maskinvara (vissa saker ändrar sig aldrig).

Den generation av console wars hade både överraskningar och snubblar. Wii chockade alla med ett familjevänligt konsolen inte klarar av avancerad grafik som sålde otroligt bra. Xbox 360 sålde också bra tack vare exklusiva som Halo och Gears of War, en robust online gaming tjänst, och den sista minuten för att överraska hit med Kinect.

Sonys PlayStation 3 inte klara sig lika bra. Även om det i slutändan gjorde att sälja i anständiga siffror, det snubblat hårt ut ur porten. I sin 2014 sammanfattning av vem som vunnit tidigare Console Wars, VentureBeat beskrivs Sony prestanda på detta sätt:

Sony, men i praktiken kapitulerade första hand plats med en katastrofal lanseringen av PlayStation 3. Systemet var ursprungligen $600 (Wii var $250) och Sony ständigt gav en arrogant vibe vid marknadsföring av den nya maskinen som leder till spelare att göra företaget till något slags meme-locka boxningssäck.

Om något av detta låter bekant, det beror på att du kommer ihåg vad som hände sedan. Microsoft föregås för att meddela den dyraste konsolen i den nya generationen. Som ursprungligen meddelat att Xbox var packad med funktioner och krav som spelare inte vill eller förstår.

Microsoft Misslyckats med Att Lyssna till Spelare

Microsoft

När Microsoft lanserade Xbox det var den dyraste och fysiskt största konsolen i den nya generationen. Det kom levereras med en obligatorisk Kinect, hade en stor vikt i TV och media kapacitet, och för det krävs en internet-kontrollera varje 24 timmar. Spelare revolterade. De ville inte Kinect, brydde de sig inte om TV-kapacitet, och under 2013 kommer en alltid ansluten till konsolen var en för stor fråga.

Titta bara på denna bit av marknadsföring från den ursprungliga Xbox-Lanseringen:

Eftersom alla Xbox-ägare har bredbandsanslutning, som utvecklare kan skapa stora, långlivade världar att utvecklas även när du inte spelar.

Som spelare påpekade, höghastighetsinternet var inte så vanlig i 2013. Det är fortfarande inte genomgående i hela USA idag. När de konfronteras med detta faktum, en chef på Microsoft som bekant quipped att de användare bör hålla sig med Xbox 360.

Det tog för lång tid, men Microsoft har äntligen börjat lyssna på sin publik. Historien har visat att spelare oftast rätt: Kinect för Xbox är död, och konsolen är TV och media kapacitet är en skugga av sitt ursprungliga löfte. Xbox S både krympt storleken av konsolen och elimineras den ursprungliga konsolen är jätte makt tegel.

Som ofta var fallet, Microsoft kan ha varit för långt före sig själv. Dessa dagar digitala inköp är mer lockande än någonsin, särskilt som spel ballong långt utöver skivan lagringsmöjligheter och high-speed internet blir allt vanligare. Många av de mest populära spelen de senaste åren, från Fortnite och Apex Legender till DOTA 2 och Counter-Strike, är allt om spel online.

Fysiska spel fortfarande är bekvämt eftersom du ofta kan köpa dem billigare än en digital nedladdning—och sälja dem senare. Men vi har sett digitala nedladdningar ta över PC-utrymme. Under tiden, Microsoft har gjort allt den kan för att vinna tillbaka spelare. Xbox nu har bakåtkompatibilitet, Kinect är borta, Xbox One X är den mest kraftfulla spelkonsol (åtminstone för en liten stund), och Microsoft ledde vägen i sitt samtal för cross-plattform spela på spel som Raket League och Fortnite.

Digitalt är bra för Microsofts business också. Det kommer inte att dela en minskning av intäkterna med butiker som GameStop. Om du köpa digitala kopior av spel via Xbox store, prenumerera för att Spelet Pass, eller prenumerera på spel streaming (om Microsoft går in som arena, vilket verkar troligt), din dollar gå till Microsoft—och utvecklaren, men inte en mellanhand butik.

Samtidigt som Microsoft hoppas att allt hårt arbete kommer att orsaka spelare att omfamna den helt Digitala Xbox, tyvärr är priset helt fel—åtminstone just nu.

Xbox S All-Digital-Konsolen Kostar För Mycket

En skärmdump från Microsofts officiella Xbox hemsida. Varför skulle du köpa Xbox till höger?

Microsofts tillkännagivande platser det föreslagna priset av Alla-Digital Utgåva på $250. Bolaget klargjorde att Ars Technica att det är tänkt att vara $50 billigare än vanliga Xbox Ett S. Men det är för närvarande inte sant. Medan den MSRP av Xbox One S är $299, ta en snabb titt runt, och du kommer snabbt hitta den för $250—ofta med ett spel eller andra tillbehör.

Det lämnar två konsoler effektivt prissatta samma. Och, samtidigt som All-Digital Edition kommer med tre matcher, två av dem (Minecraft och Havet av Tjuvar) kommer med Spelet Pass. Den tredje, Forza Horizon 3, inte—men dess uppföljare, Forza Horizon 4, inte. Och, om du går all in på Allt som är Digitalt, det verkar troligt att du kommer att vilja ta tag i Spelet Pass—efter att Microsoft kommer att erbjuda dig tre månader för endast $1.

Återförsäljare som Amazon och Best Buy redan säljer Xbox S All-Digital Edition för $250. Men, även om de säljer den för $200, som låter fortfarande som svårt att sälja. Du är inte bara att ge upp möjligheten att spela fysiskt spel—du kan också ge upp en 4K-Blu-ray-spelare. 4K Blu-ray-spelare är dyra, varierar i pris mellan $100 och $300. Om du ska köpa en artikel hur som helst, spendera $50 mer att ha en 4K-Blu-ray-spelare kastas verkar som att stjäla.

Som sätter Microsoft mellan en sten och en hard plats. Realistiskt sett, den lockande pris för en helt Digital Xbox är $200 eller mindre. Oavsett vad priset är, det måste vara mer än $50 bortsett från den nuvarande Xbox One S.

Men, pris på $150, denna nya Xbox skulle kunna vara ett tilltalande alternativ. I slutändan, det är glädjande att se att Microsoft har lärt sig den svåraste lektionen av alla: att Ge spelare ett val att bestämma vad de vill ha.