De PlayStation 5 Klinkt Als Een Absoluut Beest van een Console

0
117
Djordje Novakov/Shutterstock.com

Sony ‘ s lead architect voor de aankomende PlayStation 5, Mike Cerny, onlangs ging met Vast om te praten over de console. En holy crap, man, het klinkt onwerkelijk—bliksem-snelle SSD, 8K compatibiliteit, en freakin’ ray tracing. Op een console!

De huidige crème van Sony ‘ s console gewas, de PlayStation 4 Pro, is een mooie hollywood-machine op zijn eigen manier—vooral in vergelijking met de “gewone” PlayStation 4. Maar Sony weet het echt om zijn A-game voor de nieuwe console, en het begin van de details gedeeld met Vast zou voldoende moeten zijn om een console gamer enthousiast.

PC-Hardware Draait de Show

Eerste off, het gaat om te worden aangedreven door een aangepaste versie van AMD ‘ s van de derde generatie Ryzen chip, die is snel uitgegroeid tot een go-to-chip voor veel PC-gamers dankzij de lage prijs en de relatief stellaire prestaties. Het paar dit zal een aangepaste versie van de Radeon de Navi familie, wat betekent dat een significant detail: het ondersteunen van ray tracing. Dat is iets wat geen console voor—en laten we eerlijk zijn, veel Pc ‘ s—in staat is geweest om te doen.

In lijn met de beestachtige specs, Cerny gesproken over laadtijden en opslag mediums. In de huidige generatie PlayStation-consoles (tot en met de PS4 Pro), laadtijden kan leeftijden. Dit is voor een groot deel te wijten aan de opslag mediums gevonden in de consoles—als het ware met Pc ‘ s, dit is vaak de bottleneck van goede prestaties. Maar met de aanstaande console, het klinkt als Sony ontworpen zijn eigen SSD.

Terwijl het niet spreuk die in detail precies, de gebruikte formulering sterk gezinspeeld op. Volgens Cerny, de console is voorzien van een harde schijf “heeft een ruwe bandbreedte hoger dan een SSD beschikbaar voor Pc’ s.” Dat is wel het vertellen zelf.

Een Aangepaste SSD Zal een Monsterlijke Wijzigen

Als blijk van haar monsterlijke prestaties, hij heeft een draagvermogen van maximaal Spider-Man, een PlayStation-exclusieve titel, op een PS4 Pro, start dan met een snelle reis. Het duurde 15 seconden. Hij geladen hetzelfde spel op een prototype van de console—die gevestigd was in een “grote zilveren toren met geen zichtbare componenten”en deed hetzelfde voor een snelle reis. Het duurde 0,8 seconden. Wat?!

En dat is slechts het topje van de ijsberg voor de console, blijkbaar. Er zullen ook drastisch versterkte-up audio-ervaring met 3D-audio. Dit moet helpen bij het creëren van een meer meeslepende audio ervaring voor gamers, die we allemaal kunnen krijgen.

Achterwaartse Compatibiliteit…voor PS4 Games

Tot slot, Cerny gewezen op een interessant (en eventueel over) functie: achterwaartse compatibiliteit. Het is al geruime tijd geruchten dat de Ps5 zou zijn voorzien van terugwaartse compatibiliteit voor oudere consoles—misschien zelfs terug naar de PS2—maar Vast het rapport suggereert alleen maar dat het ondersteunen van PS4-games, aangezien het is gebaseerd op de bestaande software. Terwijl een achterwaartse compatibiliteit is van harte welkom, het grootste nadeel van het huidige systeem is dat gebruikers niet kunnen spelen van oudere games.

Natuurlijk zijn er nog andere belangrijke vragen zijn hier: wat over prijzen en beschikbaarheid? Zoals verwacht, mama is het woord dat op dat soort dingen, maar Vast is ervan overtuigd dat we het niet zien in 2019. Net zo enthousiast als ik voor de console, ik ben een beetje blij om te horen—ik ben niet zeker van mijn budget zou graag een nieuwe must-buy (voor mij althans) console dit jaar.

[Wired]