Dagliga Nyheter Roundup: Vad Apple-Qualcomm Lösning:

0
84

Apple och Qualcomm mötte varandra i domstolen den här veckan i vad som var tänkt att vara en brutal rättegång. Visar sig att det inte var fallet, eftersom de två företagen förvånansvärt överens om att en uppgörelse i går. Detta innebär tre saker.

För det första, uppgörelsen slutar alla pågående rättsliga åtgärder inom styrelsen—från Apple, Apples tillverkningspartner, och Qualcomm. Även om det är oklart varför de två plötsligt bestämde sig för att bosätta sig, det är mycket troligt att varken ville företagshemligheter som görs tillgängliga för allmänheten i domstol. Ju längre rättegången skulle gått på, desto mer sannolikt att det skulle har varit. Vettigt.

För det andra, kommer Apple att betala Qualcomm en “hemlig mängd”, tillsammans med royalties kommer fram. Företagen har också nått en sex år patentlicensavtal med möjlighet att förlänga ytterligare två år, när vi som ett flerårigt chipset affär. Med andra ord: det är verkligen en vinst för både företag…men mest för Qualcomm.

För det tredje, detta sätter Intel ur 5G spelet helt. Det har varit en hel del av skämten om Apples brist på förtroende för Intel att ge företaget med 5G modem som krävs för en iPhone 5G, vilket är sannolikt en annan anledning till att företaget beslutat sig för att bosätta sig. Med Apple och Qualcomm med bra villkor och inleder ett flerårigt avtal för chippen (läs: modem), detta betyder att Apple inte längre har att förlita sig på Intel. Som en direkt följd av uppgörelsen, Intel har meddelat att det kommer att bli mycket spännande 5G smartphone modem för marknaden. Aj då.

Så, vad betyder allt detta egentligen betyder för dig? Det innebär att iPhone 5 kommer att släppas förr snarare än senare, med möjlighet att se en modell hit med den nya iPhones i år (även om den fortfarande är osannolikt). Apple skulle inte ha kunnat leverera en iPhone 5G i god tid om den förlitade sig på Intels 5G modem, som är fortfarande under utveckling, medan Qualcomm är redan tillgänglig. Denna uppgörelse, ja, bestämmer sig för att fråga.

I andra nyheter, Verizon kommer att börja ta betalt mer för att aktivera telefoner i butiker, de skivor som mindre Xbox är officiella, Adblock kan orsaka skadliga koden som ska utföras, och en massa mer. Här är de största historier för denna morgon:

  • Verizon vill ha mer pengar: Verizon vill att människor ska köpa telefoner på nätet, så det kommer att börja ta betalt mer för att aktivera enheten i butikerna. Det är absurt. [Väg]
  • Xbox Man går disc-mindre: Den länge ryktats Xbox One S utan en enhet för fysisk media är officiella. Det kommer att vara tillgänglig från och med den 7 Maj för $250. Vilket inte gör ett mycket vettigt. [Engadget]
  • AdBlock bedrifter: Ett nytt säkerhetshål som finns i AdBlock, AdBlock Plus, och uBlock kan göra att skadlig kod exekveras. Lyckligtvis AdBlock devs kommer att fastställande av frågan “så snart det är tekniskt möjligt.” [Bleeping Datorn]
  • Twitter blir bättre: Twitter meddelade nya verktyg för att rensa upp online trakasserier på sin plattform, som hävdar att de kommer att flagga upp till 38 procent av kränkande tweets. [Engadget]
  • Google fixar AMP: Tja, typ av. Om du besöker en AMP-sidan kan du inte se den exakta WEBBADRESSEN till den sida du besöker, som det är att köra genom Google först. En ny förändring kommer att fixa det. [Google Webmaster Blog]
  • En person skrivit Beowulf: The origins of Beowulf har diskuterats länge: när var det skrivet? Vem som skrev det? Men nu har forskare vid Harvard har kommit fram till att en enskild författare troligen skrivit bit. Snyggt. [Ars Technica]

Uppföljning på gårdagens prata om Notre Dame, den Digitala utvecklingen hade en fascinerande berättelse om hur branden, medan det fortfarande hemskt destruktiva, skulle ha varit betydligt sämre utan användning av DJI Drönare och ett brandbekämpning robot som heter Colossus. Drönare används för att få ett flygfoto av brand och hur det sprider sig, Kolossen har en motoriserad vatten cannon, en 360-graders HD-kamera med 25x zoom och termisk avbildning, och förmågan att hantera nästan alla terräng. Så cool.