Dagliga Nyheter Roundup: MS Office Utnyttjar Nu att Göra Upp 70 Procent av de Attacker

0
54

Enligt ny forskning från Kaspersky Labs, att hitta och utnyttja sårbarheter i Microsoft Office är det nya hotness. Enligt en presentation på sina resultat, runt 70 procent av alla attacker upptäcks i Q4 2018 riktade Kontor.

Det är en ökning med nästan fyra gånger den procentsats av från bara två år tidigare, i slutet av 2016. Vad är det mest spännande om Kaspersky slutsatser, dock, är att ingen av de mest utnyttjade sårbarheter riktade Office direkt, men utnyttjar i specifika delar av mjukvaran.

Så, varför Kontoret? Eftersom Office är produktiv. Vad mer, på grund av sin fruktsamhet, det är ofta i fokus för forskning för att hitta specifika sårbarheter (av bra killar, mind you). Men när en viss sårbarhet blir offentlig en exploit är tillgängliga på den mörka nätet “inom några dagar”, enligt ZDNet. Allvarligt, kan du inte vinna.

I andra nyheter, iOS 13 kan få ett system för hela mörka läget, Apple Penna har några konstiga frågor, Google tar steg mot att se till apps från nya utvecklare är säker, Microsoft gör sitt eget AirPods, och mer. Här är de översta historier från 16 April 2019.

  • iOS 13 kan få ett system för hela mörka läget, avtagbar windows för multitasking, ångra gester, och en massa mer. [9to5Mac]
  • Om du ladda din Apple-Penna med din iPad Pro, du kanske har problem med lösenord låsa upp din bil med en nyckelbricka. Vänta, vad? [Apple Support via 9to5Mac]
  • Google har nyligen uppmärksammat några förändringar det kommer att göra om sin relation med Android-app-utvecklare. Det viktiga här är dock att det kommer att ta “mer tid för att se apps av utvecklare som inte har en meritlista.” Detta innebär mer mänsklig interaktion för att hjälpa till att hindra skadlig kod från att sprida sig i Google Play. Bra. [Android Developers Blog]
  • Det ser ut som mycket läckt Pixel 3a och 3a XL kommer att finnas tillgänglig från den 7: e Maj. Inte bara det, men Verizon är exklusivitet för Pixel telefoner kan komma till ett slut, som det ryktas T-Mobile kommer att starta bär 3, 3XL, 3a, 3a XL. Detta är ett smart drag. [Android Polisen, Randen]
  • Microsoft vill på denna söta verkligen trådlös öronsnäcka åtgärder, så är det att utveckla sin egen. De är för närvarande kodnamnet “Morrisson,” men låt oss vara verkligt här: de kommer att kalla dem Ytan Knoppar. [Thurrott]
  • AT&T fast sin andel av Hulu tillbaka för att, tja, Hulu, vilket innebär att Disney numera äger 66 procent av tjänsten. Som påpekats av Väg, som kan innebära stora förändringar för den service som vi känner det. Usch. [Väg]
  • Sony nyligen spillde några detaljer om sin kommande konsol—förmodligen heter “PlayStation 5” men aldrig uttryckligen framgår—och det låter som en absolut odjuret. Min upphetsning är överväldigande. [Fast]
  • I super cool science news, forskare kunde nyligen 3D skriva ut en funktionell hjärtat med hjälp av patientens celler. Vad en helt otroliga genombrott för transplanterade patienter. [Engadget]
  • I mindre glad science news, SpaceX förlorade Falcon Heavy kärna booster till grov sjö. Kärnan var framgångsrikt landat på en drönare fartyg (för första gången, inte mindre), men havet hade andra idéer. Vad deprimerande. [Väg]

Samtidigt som det har inget att göra med vetenskap eller teknik, igår kom den förödande nyheten om branden vid Notre Dame-Katedralen. Det var verkligen hjärtskärande att se en byggnad som har stått för nästan 700 år uppslukade i lågor, men motståndskraften hos det franska folket som såg inget annat än inspirerande. Som Katedralen brann, de hade samlats för att sjunga psalmer i en kraftfull uppvisning av mänskligheten.